moge majac [sytuacja hipotetyczna] bilet na linie 801 korzystac rowniez z linii 723 na odcinku Zeran FSO <-> Sobieskiego... co zrobic aby skorzystac z takiego biletu po raz pierwszy na przyklad w niedziele?Bilety 30-dniowe liniowe na jedną dowolnie wybraną linię upoważniają do korzystania z pojazdów:
innych linii, na odcinku ściśle pokrywającym się z trasą linii oznaczoną na bilecie 30-dniowym,
Bilety, kontrole, taryfa
Moderator: JacekM
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
zgodnie z zapisem z taryfy przewozowej ZTM:
- R-9 Chełmska
- hafilip84
hmmm... czyli w kiosku (czy gdzie tam bilet bym kupowal) od razu mowie co to za linia ma byc? bylem przekonany, ze kupuje sie bilet na jakas linie, a jaka to bedzie okazuje sie w momencie aktywacji biletu w kasowniku... ale jesli nie to swietnie...
temat zostanie zablokowany gdy otrzymam jednoznaczna odpowiedz, a potem sie z nami grzecznie pozegna
temat zostanie zablokowany gdy otrzymam jednoznaczna odpowiedz, a potem sie z nami grzecznie pozegna
- R-9 Chełmska
Tak, kupujesz bilet na jakąś konkretną linię, a w kasowniku aktywujesz jedynie datę, nie linię.hafilip84 pisze:hmmm... czyli w kiosku (czy gdzie tam bilet bym kupowal) od razu mowie co to za linia ma byc? bylem przekonany, ze kupuje sie bilet na jakas linie, a jaka to bedzie okazuje sie w momencie aktywacji biletu w kasowniku... ale jesli nie to swietnie...
Ale uważaj, bo jakiś rok temu mojemu koledze na poczcie kobiecina naładowała biloet na linię 44, zamiast na metro... Z czego niemal skorzystała Zet-ka, po kilku odwołaniach i wizytach na Kierbedzia umorzono sprawę...
usunalem uwage moderatorska z cytatu... haf.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- hafilip84
ja uwazac nie bede, bo to bylo pytanie z czystej ciekawosci... ja nadal korzystam i bede korzystac z sieciowki a jak wygladaly te odwolania, ze sie powiodlo?R-9 Chełmska pisze:Ale uważaj, bo jakiś rok temu mojemu koledze na poczcie kobiecina naładowała biloet na linię 44, zamiast na metro... Z czego niemal skorzystała Zet-ka, po kilku odwołaniach i wizytach na Kierbedzia umorzono sprawę...
jako, ze temat sie rozwija - jeszcze posiedzi
- R-9 Chełmska
Historia karty wskazywała na ewidentny błąd kobiety na poczcie: bilet od wielu miesięcy był ładowany na metro i "zbliżany" tylko tam, więc nawet ludzie z Zet-ki zrozumieli, że kobieta pocztowa zonka strzeliła... Nie ma to jak automat, gdzie samemu się linię wprowadza
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Kupując bilet na jedną linie należy od razu określić sprzedawcy na jaką. To samo dotyczy zakupu w automacie. Metro ma symbol 91. i można kożystac z linni naziemnych pokrywaj acych sie z metrem np. 520 od Wilsona do Politechniki.
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
Witam.
Mam takie pytanko, wczoraj zapomnialem biletu i niestety miałem kontrole,
dzisiaj grzecznie pojechalem z biletem na M.Świętokrzyska, i kara została
anulowana, ale tutaj jest moje pytanie.
Miła pani w okienku przy mnie wykonała jakis telefon, a póżniej dała mi
karteczke ze skserowana WKM do podpisu, o co w tym chodzi ?
Czyżby spisywala numery karty, by ktos nie mógł na niej jeżdzić czy jakaś
rejestracja kart ?
Czekam na odpoweidzi bo bardzo mnie ta sytuacja ciekawi ?
Podrawiam Paki.
Mam takie pytanko, wczoraj zapomnialem biletu i niestety miałem kontrole,
dzisiaj grzecznie pojechalem z biletem na M.Świętokrzyska, i kara została
anulowana, ale tutaj jest moje pytanie.
Miła pani w okienku przy mnie wykonała jakis telefon, a póżniej dała mi
karteczke ze skserowana WKM do podpisu, o co w tym chodzi ?
Czyżby spisywala numery karty, by ktos nie mógł na niej jeżdzić czy jakaś
rejestracja kart ?
Czekam na odpoweidzi bo bardzo mnie ta sytuacja ciekawi ?
Podrawiam Paki.
Najlepszą linią nocną jest :