Kolejki wąskotorowe
Moderator: JacekM
Dnia 17 maja 2009 r. (niedziela) wycieczka Piaseczyńską Koleją Wąskotorową do Grójca
Odjazd z Piaseczna - godz. 10:00
Przyjazd do Piaseczna - godz. 15:30
Motorowóz MBxd2-302 - reaktywacja
Więcej na stronie www.pkw.nazwa.pl
Ano wszedłem na stronę ale informacji na ten temat ni huhu. Moze źle szukamŁUKASZ_1 pisze:Dnia 17 maja 2009 r. (niedziela) wycieczka Piaseczyńską Koleją Wąskotorową do Grójca
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
- fik
- Naczelne Chamidło
Od 13. grudnia z listy krajów europejskich z czynnymi w regularnym ruchu pasażerskim kolejami wąskotorowymi zniknęły Węgry, gdzie zamknięto linie Nyíregyháza - Balsa-Tiszapart/Dombrád oraz Kecskemét - Kiskırös/Törökfái Kiskunmajsa.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Swoją drogą to w jakich krajach się wąskotorówki w regularnym ruchu ostałyfik pisze:Od 13. grudnia z listy krajów europejskich z czynnymi w regularnym ruchu pasażerskim kolejami wąskotorowymi zniknęły Węgry, gdzie zamknięto linie Nyíregyháza - Balsa-Tiszapart/Dombrád oraz Kecskemét - Kiskırös/Törökfái Kiskunmajsa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- fik
- Naczelne Chamidło
PolskaR-11 Kleszczowa pisze:Swoją drogą to w jakich krajach się wąskotorówki w regularnym ruchu ostały
Łotwa, Ukraina, Czechy, Słowacja, Bułgaria, Grecja, Szwajcaria, Austria, Francja, Włochy, Niemcy, Hiszpania, Portugalia - i to, jeśli chodzi o Europę, chyba wszystko.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A u nas co jeździ w ruchu regularnym właściwie? Bo mnie się kojarzą tylko Żuławy..
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.