Wilga i Arka to obecnie jedność a ich autobusy na liniach widziałem i wczoraj na objazdach i dzisiaj swych normalnych trasach.Krzysiek_S pisze:Coś na forum Otwockim mówią że Minibus załatwił Wilgę i Arkę. Widział ktoś ostatnio te dwie firmy? Co z Trans_AP
Dyskusje o PKSach wszelakich
Moderator: JacekM
-
Jednak chyba dalej jest Arka i Wilga , czy sama Wilga?Plesim pisze:Wilga i Arka to obecnie jedność a ich autobusy na liniach widziałem i wczoraj na objazdach i dzisiaj swych normalnych trasach.Krzysiek_S pisze:Coś na forum Otwockim mówią że Minibus załatwił Wilgę i Arkę. Widział ktoś ostatnio te dwie firmy? Co z Trans_AP
Czy wiadomo może gdzie wszystkie wozy stoją - Lawinowa?
-
http://arka-bus.pl/
Arka ma swoją stronę, a Wilgi nigdzie nie ma.
Arka ma swoją stronę, a Wilgi nigdzie nie ma.
To, co się wczoraj działo na Dworcu PKS, to przyprawia o zawrót głowy. O 6 rano nie było miejsc w żadnym PKSie w kierunku Radomia, musiałem przepłacić i jechać zwykłym (droższym od pośpiesznego) o 20:15. Na szczęście była Scania, więc dało się żyć
W Radomiu byłem przed północą. Na dworcu PKP była masa ludzi, osobowy do Dęblina (zaczynający w Radomiu bieg po 22) był opóźniony o co najmniej 90 minut.
W Radomiu byłem przed północą. Na dworcu PKP była masa ludzi, osobowy do Dęblina (zaczynający w Radomiu bieg po 22) był opóźniony o co najmniej 90 minut.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Wiem, ale zastanawiam się, czemu więc nie wprowadzili piątkowych rozkładów jazdy... Choć chylę czoła - PKS Starachowice o 19:40 podstawił dwa autobusy na kurs.MZ pisze: Przed weekendem, zwłaszcza takim, to całkiem normalne.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
-
Według Przegubowca firma Olpex -P zakończyła swoją działalność, trasę w Śródborowie przejął Minibus. Nawet wóz dawnej Wilgi był widziany z tablicą Minibus.
A co ma do tego Arka i jeszcze jedno http://www.gw.livenet.pl/ppk/wilga.jpg ?
Zdjęcie zrobione w maju , czyli już po likwidacji.
Czyj to wóz?
A co ma do tego Arka i jeszcze jedno http://www.gw.livenet.pl/ppk/wilga.jpg ?
Zdjęcie zrobione w maju , czyli już po likwidacji.
Czyj to wóz?
Czy ktoś wie czy PKS Warszawa (Polonus) wzbogacił się o jakieś nowe autobusy? Bo na parkingu od obok Zachodniego widziałem parę nowych, wysokopokładowych autobusów - niektóre jeszcze nawet nie były "obklejone" logiem Polonus lub PKS Warszawa..?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Nie tylko nie obklejone logiem - np na trasie Ostrołęka - Warszawa już ze dwa razy widziałem jakiś jeszcze inny autobus - nie pamiętam zbyt dokładnie marki, (nie miał tak wysokiej podłogi jak te co na Zachodnim) który był już obklejony logiem POLONUSWolfchen pisze:Nieobklejenie logiem nic nie znaczy - na trasie Warszawa - Lwów kursuje Jelcz bez loga właśnie. Możliwe, że coś tam dokupili, niebawem się przekonam na własnej skórze.
A te co stały na Zachodnim, stały obok hangarów gdzie stacjonują tylko Polonusy, były całe białe więc stąd wniosek że to jakieś nowe nabytki PPKS Warszawa...
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi