Marki, Radzymin, Wołomin

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 17 maja 2009, 13:25

SławekM pisze:No patrz, do Legionowa też jeździ kupa przewoźników a linie 723, 731, 801 i 804 mają się dobrze :roll:
Śmiem twierdzić, że do/przez Radzymin jeździ o wiele więcej przewodników niż do Legionowa.
Ponadto porównywanie Radzymina do Legionowa pod względem ludnościowym to duże nadużycie. Sam Radzymin + odcinek gminy do granicy z Markami to w porywach 13-14 tysięcy osób.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 maja 2009, 14:15

Sprzątnięto nieco. Mam już serdecznie dość Waszych (Frenchera i SławkaM) wzajemnych animozji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

zavrat

Post autor: zavrat » 18 maja 2009, 11:57

a tu tak nawiasem wspomnę, że 740 doczekało się nowego wozu Jest nim A602.
Ostatnio A602 często się pojawia na kursach popołudniowych 740. Łatwo go poznać, bo wozi "telewizor" przy przednich drzwiach. ;]

P.S. Dziś na kursie 8:18 pasendżerowie skrzyczeli pana kierowcę, bo mu się zapomniało zatrzymać na przystanku FABRYCZNA 01. Ponadto do połowy Marek jechał z napisem Nadma, zamiast Targówek. Oj zaspani ci kierowcy, zaspani są...

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 27 maja 2009, 18:21

Nikt nie wspomniał, a ostatnio Radzymin ogłosił przetarg na linię wewnątrz gminną obsługiwaną mikrobusem, i nie ma słowa o wspólnym bilecie ZTM.

Ponadto w miejscu gdzie ma mieć pętle w Radzyminie od 01.09.09 (już kultowa) linia 738 nikt nie wbił nawet łopaty, i rosną sobie bujnie chwasty.

I na koniec ciekawostka: Burmistrz Marek 20 maja na posiedzeniu jednej z komisji Rady Miasta oświadczył, że nie ma, i nigdy nie było żadnego porozumienia w sprawie ewentualnej linii do Radzymina. A ewentualne porozumienie zostanie zawarte tylko wtedy, gdy będzie to w interesie Marek, i oczywiście ze zgodą Rady Miasta.
Na dowód każdy może sobie posłuchać nagrania 43 komisji Budżetowo-Gospodarczej dostępnego tutaj. Bo wiem że zaraz znajdą się tacy znawcy co podważą moje słowa

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 27 maja 2009, 18:23

Frencher pisze:Nikt nie wspomniał, a ostatnio Radzymin ogłosił przetarg na linię wewnątrz gminną obsługiwaną mikrobusem, i nie ma słowa o wspólnym bilecie ZTM.
Pewnie chodzi o ten dziadowski busik gdzie co kurs ma inną trasę... (ten aktualny)

[ Dodano: |27 Maj 2009|, 2009 18:24 ]
Frencher pisze:I na koniec ciekawostka: Burmistrz Marek 20 maja na posiedzeniu jednej z komisji Rady Miasta oświadczył, że nie ma, i nigdy nie było żadnego porozumienia w sprawie ewentualnej linii do Radzymina. A ewentualne porozumienie zostanie zawarte tylko wtedy, gdy będzie to w interesie Marek, i oczywiście ze zgodą Rady Miasta.
Czyli ewentualne powstanie 738 do Radzymina zależy od humoru burmistrza Marek ? :-k

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 27 maja 2009, 18:58

SławekM pisze:
Frencher pisze:I na koniec ciekawostka: Burmistrz Marek 20 maja na posiedzeniu jednej z komisji Rady Miasta oświadczył, że nie ma, i nigdy nie było żadnego porozumienia w sprawie ewentualnej linii do Radzymina. A ewentualne porozumienie zostanie zawarte tylko wtedy, gdy będzie to w interesie Marek, i oczywiście ze zgodą Rady Miasta.
Czyli ewentualne powstanie 738 do Radzymina zależy od humoru burmistrza Marek ? :-k
Za daleko idąca interpretacja słów, ale faktem jest że nikt nie będzie się zgadzał na każde warunki tylko dlatego, że się ZTM dogadał z Radzyminem.
Zawsze mogą uruchomić linię bez przystanków w Markach (a kto im broni :?: ) i niech utrzymują linię na całym odcinku podmiejskim. A nawet przy takiej marnej ilości kursów jaką ma mieć 738, ale przy takim długim odcinku w strefie podmiejskiej kwota się oprze o co najmniej 3mln. zł. rocznie. Jak ich stać to niech płacą.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 27 maja 2009, 19:25

Frencher pisze:Zawsze mogą uruchomić linię bez przystanków w Markach (a kto im broni :?: ) i niech utrzymują linię na całym odcinku podmiejskim.
A sam kiedyś pisałeś, że takie praktyki byłyby niedopuszczalne :P
(O, tu: viewtopic.php?p=309589#309589 )
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 27 maja 2009, 19:28

Wolfchen pisze:
Frencher pisze:Zawsze mogą uruchomić linię bez przystanków w Markach (a kto im broni :?: ) i niech utrzymują linię na całym odcinku podmiejskim.
A sam kiedyś pisałeś, że takie praktyki byłyby niedopuszczalne :P
Nie byli w stanie utrzymać kilku kursów na 734 i ZTM musiał ciąć kursy, niech więc się porywają na finansowanie linii która będzie miała ok. 40 kursów na dobę, i dłuższy odcinek w strefie podmiejskiej ;-) Mamy demokrację, i jeżeli tylko wydają swoje pieniądze to ich prawo.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 30 maja 2009, 11:34

O, cyrk na kółkach! :D Miasto Marki. Ostoja zabytkowego spokoju. Gmina Radzymin. Gmina Fair Play 2009! Muszę popatrzeć na te przyszłościowe chwasty.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 01 cze 2009, 13:17

SławekM pisze:Czyli ewentualne powstanie 738 do Radzymina zależy od humoru burmistrza Marek ? :-k
W związku z tym, że znam Burmistrza Marek, wiem jaką jest osobą, chciałbym prosić raz a porządnie :

Proszę nie odbierać burmistrza Marek jako takiego jakiego przedstawia go Frencher. Ostatnio kilka razy rozmawiałem z burmistrzem i pytałem czy to co mówił Frencher jest prawdą. Powiedziałem, że wypowiadam się na forum internetowym o komunikacji i tam również ze mną wypowiada się człowiek, który wydaje się mieć pełnomocnictwo burmistrza do tak ważnych cytatów. Na to burmistrz powiedział mi : "Proszę nie słuchać tego człowieka, on robi złą reklamę". Nie chcę zawierać tego w cytacie, bo dokładnie jak powiedział nie pamiętam, ale mówił coś tego typu, że ta osoba pisze bzdury. Nie wiem czy to było do Frenchera, ale z tego co wiem, to na forum GW również podobnie się wypowiada a więcej poważnych forów nie mamy i nie mamy chyba więcej osób które tak radykalnie przedstawiają zdanie burmistrza. Jak już wspominałem znam burmistrza, jest osobą, która umie się dogadać, ale nie za wszelką cenę. Ważne jest to, że jeśli już się dogaduje z kimś to nigdy nie robi łaski, nie ma humorów. Mam kilka przykładów, wspomnę o jednym z nich. Mój kolega jest organizatorem w Markach TPM CUP jest to puchar Towarzystwa Przyjaciół Marek w piłkę nożną. Ja również należę do tego towarzystwa i wiem o sprawach dofinansowania, które zawsze czyni UM Marki i jak pytam kolegi jak sprawa wygląda z dofinansowaniem UM Marki mówi, że nigdy z tym nie było problemu. Kolejna sprawa, bardzo znany ostatnio - mój kolega - Maciek Jastrzębski - ma nowotwór - Jego rodzice, bardzo ogarnięci ludzie zaczęli w wielu instytucjach szukać pomocy. Maciek grał w Marcovii Marki więc burmistrz na prośbę mojego kolegi dał pieniądze na ponad 100 szalików, których cały dochód ze sprzedaży był przeznaczony na leczenie właśnie Maćka. I żadnej łaski nie zrobił, nie miał humorów etc. Proszę zatem wszystkich o pobłażliwe potraktowanie tego co pisze Frencher, bo nawet jeśli to nie o Nim była mowa (w co wątpię) to i tak burmistrz Marek p. Janusz Werczyński nie jest taką osobą jaką przedstawia go kolega Frencher. Proszę o poważne potraktowanie mojej prośby i zaprzestanie pisania zdań jak w cytacie na początku. Jeśli coś to przejdźmy do merytorycznej dyskusji, a nie skupiajmy się na samych burmistrzach, urzędnikach etc.
Pozdrawiam
Ikarus 5780 (Paweł Jaczewski)

[ Komentarz dodany przez: Bastian: |1 Cze 2009|, 2009 13:22 ]
Pozwoliłem sobie zmienić kolor na "niemoderatorski" ;)
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
brziszek

Post autor: brziszek » 06 lip 2009, 14:12

Mam pytanko czy zmiany na 705 i 734 od 01.07.2009 r. oznaczają, że Nieporęt dogadał się z Radzyminem co do wspólnego finansowania tych linii i czy zanosi się na przedłużenie współpracy po wakacjach? Na marginesie podobno pod koniec czerwca miał miejsce kolejny próbny przejazd 738 do Radzymina, ale zdaje się, że pętla tymczasowo będzie gdzieś w centrum (podobno pod U.M. i Gminy), a nie koło osiedla Victoria. Może wiecie coś więcej w tym temacie. Pozdrawiam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 06 lip 2009, 14:15

brziszek pisze:Na marginesie podobno pod koniec czerwca miał miejsce kolejny próbny przejazd 738 do Radzymina
Ano był, były dwa autobusy, Ikarus 260 i Solaris Urbino 15...

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 06 lip 2009, 23:12

brziszek pisze:Mam pytanko czy zmiany na 705 i 734 od 01.07.2009 r. oznaczają, że Nieporęt dogadał się z Radzyminem co do wspólnego finansowania tych linii i czy zanosi się na przedłużenie współpracy po wakacjach? Na marginesie podobno pod koniec czerwca miał miejsce kolejny próbny przejazd 738 do Radzymina, ale zdaje się, że pętla tymczasowo będzie gdzieś w centrum (podobno pod U.M. i Gminy), a nie koło osiedla Victoria. Może wiecie coś więcej w tym temacie. Pozdrawia
Też mnie to zastanawia a jak na razie cieżko gdzieś uzyskać odpowiedź na ten temat :-k
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 07 lip 2009, 12:36

1 wrzesień- realne czy nie?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

mcdm

Post autor: mcdm » 18 lip 2009, 8:10

Witam, czy 112 dojezdza w soboty do CH Marki czy tylko do CH Targowek ? Na rozkladzie wyglada to jakos podejrzanie.

ODPOWIEDZ