(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 maja 2009, 20:35

Służę uprzejmie, mnie 4 na Banacha nie przeszkadza.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 maja 2009, 20:43

Glonojad pisze:JJak widać kolejki nie interesują nikogo decyzyjnego ani w TW, ani w ZTM. Odpisuje się korek, kar za spóźnienie nie ma, problem z głowy...
korki nie tylko tam się tworzą - po cztery wozy (lub więcej) często też stoją na al. Niepodlełgości w kierunku Mokotowa...
pawcio pisze:To wolę silną linie na Wyścigi, a dwie rozdrobnione na Nowowiejskiej, z czego jedna do Banacha, a druga do Okęcia. Koordynacja na południe od Wilanowskiej to jeden z tych elementów, który zawsze się sypie.
bo niby hna Nowowiejskiej była idealna :P
Idealna to była jak jeździły tutaj trzy linie - 2, 15 i 36, co dawało ładny takt 4-4-4, a potem już tak pięknie nie było.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Kra

Post autor: Kra » 22 maja 2009, 20:48

Glonojad pisze:@Kra: Nie wiem, na czym polegają Twoje uwagi w poparciu dla mojego pomysłu, bowiem ja Twój pomysł popieram bez najmniejszych uwag.
Może za mocno użyłem słowa "uwagi", przepraszam, - miałem na myśli linię 6 - moim zdaniem jej znaczenie jest duże (tylko trzeba jej dać szansę) większe niż powrót 15.
A o moście Krasińskiego na razie nie myślę, raczej odnoszę się do odbudowy połączenia tramów przez wiadukty Gdańskie oraz powstania mostu Północnego.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 maja 2009, 20:51

MeWa pisze:
Glonojad pisze:JJak widać kolejki nie interesują nikogo decyzyjnego ani w TW, ani w ZTM. Odpisuje się korek, kar za spóźnienie nie ma, problem z głowy...
korki nie tylko tam się tworzą - po cztery wozy (lub więcej) często też stoją na al. Niepodlełgości w kierunku Mokotowa...
Dwie liniowe relacje skrętne z wydzielonym sygnałem i przystankiem na wlocie. To musi boleć zwłaszcza, że jest tak sobie zrobione (lewoskręt nie dostaje sygnału razem z kierunkiem na wprost na przykład).
MeWa pisze: Idealna to była jak jeździły tutaj trzy linie - 2, 15 i 36, co dawało ładny takt 4-4-4,
W teorii.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 maja 2009, 20:54

Glonojad pisze:W teorii.
z tego, co pamiętam, był to dobry układ. Podczas gdy często nawet w teorii 14 i 35 nie miały dobrej koordynacji. Nie wspominając już o tym, że z samą 14 bywa różnie (o czym pisałem)

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 22 maja 2009, 20:56

SławekM pisze:Ciekawe skoro przy 35, 36 i 41 tego nie było... A ilość kursów taka sama...
Też było, ale uwierz mi, codziennie tamtędy jeżdżę i ostatnio jest znowu gorzej. Aczkolwiek nie ma na to zasady, jednego dnia jest pusto, drugiego 10-15 minut stania, czary.

Do pomysłu Kry: ok, uwalamy 5 i 27, ale co z solówkami jeżdżącymi na nich?
Glonojad pisze:Do kompletu silne 14 Wilanowska - Służewiec i chowamy 18.
Co z Żeraniem? ZTM nie pójdzie na wycofanie niczego stamtąd, sam-wiesz-czemu...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 22 maja 2009, 20:59

JacekM pisze:Do pomysłu Kry: ok, uwalamy 5 i 27, ale co z solówkami jeżdżącymi na nich?
Robimy z nich dwuskłady i mamy o to potrzebne tramwaje ? ;)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 maja 2009, 20:59

na Żerań może jechać coś z W-Z, podobno brakuje końcówek na Pradze dla tej trasy.

@MeWa: Z tego, co pamiętam, to tak bardzo różnie z tym bywało.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 maja 2009, 21:02

Glonojad pisze:na Żerań może jechać coś z W-Z, podobno brakuje końcówek na Pradze dla tej trasy.
Niczego nie brakuje, tylko nie zawsze pasują.

A jechanie z Wileniaka na FSO z przystanku na al. Solidarności moim zdaniem mija się z celem.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 maja 2009, 21:06

W jakim sensie mija? Że brak wspólnego z 21?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 maja 2009, 21:44

Choćby.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 22 maja 2009, 23:03

JacekM pisze:
SławekM pisze:Ciekawe skoro przy 35, 36 i 41 tego nie było... A ilość kursów taka sama...
Też było, ale uwierz mi, codziennie tamtędy jeżdżę i ostatnio jest znowu gorzej. Aczkolwiek nie ma na to zasady, jednego dnia jest pusto, drugiego 10-15 minut stania, czary.
Nie czary, tylko zwiększone natężenie na wprost. Teraz natężenie wzrosło z 36 do 42 pojazdów na godzinę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

mariow

Post autor: mariow » 23 maja 2009, 0:08

Bastian pisze:
Glonojad pisze:na Żerań może jechać coś z W-Z, podobno brakuje końcówek na Pradze dla tej trasy.
Niczego nie brakuje, tylko nie zawsze pasują.

A jechanie z Wileniaka na FSO z przystanku na al. Solidarności moim zdaniem mija się z celem.
no kiedys ten problem zniknie

ale pamietam ze w czasie konsultacji poprzedniej reformy miało tak jechac 23
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 23 maja 2009, 1:54

mariow pisze:no kiedys ten problem zniknie
chyba nawet nie tak daleko? Za rok i tak to rozkopią (miejmy nadzieję) :D

altar

Post autor: altar » 23 maja 2009, 5:27

Wracając do obsługi ulicy Marymonckiej, przyszło mi coś takiego do głowy:
17 - silna linia przez Broniewskiego, gdyż to ta ulica generuje większe potoki ze względu na charakter zabudowy;
33 - przerzucamy na Marymoncką za 17; przy utrzymaniu tam 6 linia na JPII powinna wystarczyc co 10 minut;
przy okazji 10 kierujemy przez Nowowiejską na Metro Wilanowska i żegnamy 19.
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.

ODPOWIEDZ