Pewnie końcówkami N63.Tm pisze:Czym różni się b, m, n i u?
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Literka jest determinowana raz na cały kurs. A opisy można definiować dla każdego przystanku osobno. Trzeba by obejrzeć tabliczkę sprzed Żerania FSO.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tm pisze:m72 napisał/a:
Niczym PeKaEs
Czym różni się b, m, n i u?
u - kurs z podjazdem do przystanku ZAJEZDNIA STALOWA;
na przystanku ŻERAŃ FSO możliwość przesiadki na linię N13
w kierunku: Tarchomina, Nowodworów, Płud - do krańca CHOSZCZÓWKA.
n - kurs z podjazdem do przystanku ZAJEZDNIA STALOWA;
na przystanku ŻERAŃ FSO możliwość przesiadki na linię N63
w kierunku: Tarchomina, Nowodworów, Jabłonny, Legionowa i Chotomowa.
c - na przystanku ŻERAŃ FSO możliwość przesiadki na linię N13
w kierunku: Tarchomina, Nowodworów, Płud - do krańca CHOSZCZÓWKA.
h - na przystanku ŻERAŃ FSO możliwość przesiadki na linię N63
w kierunku: Tarchomina, Nowodworów, Jabłonny, Legionowa i Chotomowa.
m - kurs z podjazdem do przystanku ZAJEZDNIA STALOWA;
w kierunku: Tarchomina, Nowodworów, Jabłonny - do Legionowa.
b - kurs z podjazdem do przystanku ZAJEZDNIA STALOWA;
w kierunku: Tarchomina, Nowodworów - do przystanku HENRYKÓW.
Z tym, że od ŻERAŃ FSO można by było już jedną literkę strzelić, ale jak widać niedasie.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Program nie przewiduje zmiany oznaczenia literowego w trakcie kursu. Można tylko wyłączyć literki całkowicie, ale wówczas straciłbyś oznaczenia podjazdów pod R-13.m72 pisze:Z tym, że od ŻERAŃ FSO można by było już jedną literkę strzelić, ale jak widać niedasie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Rzeczywiście przed Żeraniem literek jest 6.pawcio pisze:Trzeba by obejrzeć tabliczkę sprzed Żerania FSO.
A N83 ma oznaczenie o kursie przez Jeziorki od Piaseczna do Wałbrzyskiej - potem literka znika.pawcio pisze:Literka jest determinowana raz na cały kurs. A opisy można definiować dla każdego przystanku osobno.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Legionowo, Jabłonna, Pruszków itp płacą za nocne, i dlatego je mają. A w miejscu gdzie kilka lat temu było szczere pole i dopiero zaczyna się tam coś dziać oprócz giełdy samochodwej ZTM ma prawo nie puszczać tam nocnych. Jak zabudowania tam się rozrosną to na pewno N11/61 będzie wydłużone, ale teraz Twoja propozycja jest sporą prywatą.zeus pisze:Może przy okazji sporów o miejskość jednych dzielnic i innych warto zauważyć że ul. Płochocińska się całkiem nieźe rozwija (wliczając nowe osiedla na Kobiałce) a brak jest na niej nocnego, a przecież do ZP GRABINA jest to administracyjnie Warszawa a nie dojeżdża tu żaden nocny i nie zanosi się aby w najbliższych latach dojeżdżał, i tutaj od razu można zacząć krzyczeć, ze Wołomin, Legionowo, Jabłonna, Pruszków itd mają linię nocną a administracyjnie leżą poza m. st. Warszawa
[ Dodano: |28 Maj 2009|, 2009 00:17 ]
wcześniej też tak było
a tak btw to nie wiem czy te obwodówki mają wielki sens. podczas nocy muzeów sprawdzałem wykorzystanie N02 i było naprawdę marne, wtedy gdy na centralu ludzie byli upakowani jak sardynki w puszce. A 10 (około) brygad mogłoby się przydać...

M-1 507 509 N22+N72
N01 i N02 to był trafiony pomysł, tylko że mam 2 zastrzeżenia:jajcys pisze:a tak btw to nie wiem czy te obwodówki mają wielki sens. podczas nocy muzeów sprawdzałem wykorzystanie N02 i było naprawdę marne, wtedy gdy na centralu ludzie byli upakowani jak sardynki w puszce. A 10 (około) brygad mogłoby się przydać...
1) w takie rzeczy można się bawić przy wydolnym systemie nocników, a nie jak u nas
2) nie wiem jak jest z wykorzystaniem w środku tygodnia
3) gdyby linie "promieniste" kursowały np. co 15', to obwodowe bardziej sprzyjałyby przesiadkom. Ja osobiście korzystałem jak dotąd z N02 parę razy i bardzo sobie chwalę "skomunikowanie" z N25
BTW taki Madryt czegoś takiego jak dotąd się nie dorobił - wszystkie nocki spotykają się w centrum, tylko w weekendy są linie uruchamiane wzdłuż linii metra (w tym obwodowej)
Raczej N14 i N64jajcys pisze:Legionowo, Jabłonna, Pruszków itp płacą za nocne, i dlatego je mają. A w miejscu gdzie kilka lat temu było szczere pole i dopiero zaczyna się tam coś dziać oprócz giełdy samochodwej ZTM ma prawo nie puszczać tam nocnych. Jak zabudowania tam się rozrosną to na pewno N11/61 będzie wydłużone, ale teraz Twoja propozycja jest sporą prywatą.
Druga sprawa to kilka zakładów ptracy w ciągu tej ulicy, a pętla brzeziny to nie jest zadupie jeszcze większe niż ul. Płochocińska?
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride