Trzeba postawić dzielnicy ultimatum - albo załatwi w Radości pętlę (lub przynajmniej zatoczkę za rondem przy PKP), albo nie będzie linii na Juhasów.Wolfchen pisze:Dojazd do najbliższej pętli z Juhasów?Innego pomysłu nie mam, bo na Falenicy raczej się nie zmieści...
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Dawno nie byłem w tym miejscu więc pytam - co z dawną pętla C-bis?jasiu pisze:Trzeba postawić dzielnicy ultimatum - albo załatwi w Radości pętlę (lub przynajmniej zatoczkę za rondem przy PKP), albo nie będzie linii na Juhasów.Wolfchen pisze:Dojazd do najbliższej pętli z Juhasów?Innego pomysłu nie mam, bo na Falenicy raczej się nie zmieści...
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Zatoczka bardziej prawdopodobna, na skrzyżowaniu Izbickiej i Patriotów nie ma miejsca zbytnio. No, chyba, że w okolicy Orłowskiego jakąś pętlę upchnąć, ale nie pamiętam, czy jest wystarczająco dużo miejsca tam...jasiu pisze:Trzeba postawić dzielnicy ultimatum - albo załatwi w Radości pętlę (lub przynajmniej zatoczkę za rondem przy PKP), albo nie będzie linii na Juhasów.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Nie bardzo mam pomysł, gdzie ona mogła być.Dawno nie byłem w tym miejscu więc pytam - co z dawną pętla C-bis?
A po co właściwie dokładać kolejną linię? 161 mogłoby pojechać na Juhasów, zamiast do Międzylesia.Wolfchen pisze:Zatoczka bardziej prawdopodobna, na skrzyżowaniu Izbickiej i Patriotów nie ma miejsca zbytnio. No, chyba, że w okolicy Orłowskiego jakąś pętlę upchnąć, ale nie pamiętam, czy jest wystarczająco dużo miejsca tam...
Zaraz za skrętem z Patriotów w Panny Wodnej.jasiu pisze:Nie bardzo mam pomysł, gdzie ona mogła być.Dawno nie byłem w tym miejscu więc pytam - co z dawną pętla C-bis?
Ale widać zaorano ją już
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
- Bastian
- Sułtan Maroka
No właśnie wcale nie wygląda sensownie.R-11 Kleszczowa pisze:Wygląda całkiem sensowniemariow pisze:
137 - jak w projekcie co 10' a co trzeci do Starej M.
183 - przez N.Rembertów na Brata Alberta - nie musi byc na przegubach ale za to moze pojechac co 10' - da dobre połączenie z PKP Rembertów
196 - zamiast 183 do Woli Grzybowskiej - załatwi połaczenie do kolei dla wielu miejsc (moze nawet by podjezdzało jak 198 do PKP Wesoła) i nie bedzie nadpodazy na GrochówDodatkowo także Brata Alberta otrzyma linię gdzieś dalej - nie tylko do kolei.
1) 137, aby Marysin miał linię na Grochów niezależną od Sulejówka. Zaraz Sulejówek sobie wymyśli, że woli co 20 albo 40 minut i co? Nowy Rembertów sobie poradzi, zwłaszcza z przyzwoitym 196.
2) Na Brata Alberta będzie jedna linią, więc niech będzie choć w miarę punktualna! Ja wiem, że przejazd w Rembertowie, ale to i tak pikuś wobec Marsa w przyszłym roku!
3) Tabor! Po Wesołej knypkami, a wśród domków na Zielonej większymi? Bez sensu.
4) Kształtowanie układu komunikacyjnego nie polega na dawaniu linii "gdzieś dalej". Przez całe lata dawano, choćby do samej patelni, i teraz nie ma jak zjeść tej żaby. Sprawa powinna być prosta: dowozimy do najbliższych przesiadek (w tym przypadku PKP Rembertów) i koniec. Najwyżej sobie mogę w przyszłości wyobrazić linię PKP Gocławek - Zielona (podjazdy) - Rembertów.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Na tym blogu napisali o nazwie pętli Znana. W sumie nieciekawa nazwa. Może lepiej po prostu Wola?Krzysiek_S pisze:Rozwiązanie tymczasowe do czasu uruchomienia linii na ulicy Borków- Juhasów , wtedy 305 tam chyba pojedzie do Międzylesia.pawulon pisze:Nie twierdze, że nie zyskuje, tylko po co ładowac 3 linie z Zerznia do Międzylesia po identycznej trasie?
http://autobusczerwony.blox.pl/2009/05/ ... awrze.html
Z Borków i Juhasów powinni być dowiezieni z jednej strony do najbliższej stacji PKP Międzylesie, a z drugiej do Zerznia, do przesiadki w linie 113, 130, 147.jasiu pisze:No to 161 w takim razie: Instytut Kardiologii - Kajki - Skrzyneckiego - Czecha - Trakt Lubelski - Borków - Juhasów - Patriotów (wsch.) - PKP Radość - i dalej kak 161, czyli na OleckąWolfchen pisze:Nie kolejną, tylko przekształcone 305
Do Radości nie ma sensu, a poza tym żadnego miejsca na ul. Orłowskiego czy gdzies obok. Mało tego, urząd chciał dostosować ulice Wilgi i Osterwy pod autobus, ale mieszkańcy na Osterwy zgodnie oprotestowali, że szum i obniżenie wartości nieruchomości. Nie zmienia to faktu, że kiedyś, kiedyś można pomyśleć o tym dzikim odludziu Ezopa, Żarecka, Liścienna. Mają bardzo daleko zarówno do 521 jak i 161.
[ Dodano: |28 Maj 2009|, 2009 16:37 ]
No może za ogólnie, ale zmiana nazwy tej pętli by się przydała.fik pisze:Po co, lepiej Warszawa, będzie konkretniejsza.Andrzej pisze:Na tym blogu napisali o nazwie pętli Znana. W sumie nieciekawa nazwa. Może lepiej po prostu Wola?
Nawierzchnia i stanowisko mieszkańców mogą stać na przeszkodzie...Andrzej pisze:Nie zmienia to faktu, że kiedyś, kiedyś można pomyśleć o tym dzikim odludziu Ezopa, Żarecka, Liścienna. Mają bardzo daleko zarówno do 521 jak i 161.
Jedyna możliwość to ULRYCHÓWAndrzej pisze:No może za ogólnie, ale zmiana nazwy tej pętli by się przydała.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Poszedł mail pochwalny. Co prawda uczepiłem się zmiany trasy 172 na Mokotowie i zaproponowałem zawieszenie 123 w weekend w zamian za zwiększenie częstotliwości 520 do 15min., ale resztę zmian poparłem.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
cały czas by je miał. a poza tym 20 ani 40 niczym sie nie roznic od 30 przy wydłużeniu 137 - pojedzie albo co drugi albo co trzeci albo co czwarty do SMBastian pisze: 1) 137, aby Marysin miał linię na Grochów niezależną od Sulejówka. Zaraz Sulejówek sobie wymyśli, że woli co 20 albo 40 minut i co? Nowy Rembertów sobie poradzi, zwłaszcza z przyzwoitym 196.
właśnie - Marsa - a cały dowóz Groszówki i Wesołej oparty na liniach przez Marsa .... [/quote]Bastian pisze: 2) Na Brata Alberta będzie jedna linią, więc niech będzie choć w miarę punktualna! Ja wiem, że przejazd w Rembertowie, ale to i tak pikuś wobec Marsa w przyszłym roku!
przeciez to nie blokowiskoBastian pisze: 3) Tabor! Po Wesołej knypkami, a wśród domków na Zielonej większymi? Bez sensu.
no własnie - dlatego lepiej rozszerzyć zakres działania 196 - żeby dowieźćBastian pisze: 4) Kształtowanie układu komunikacyjnego nie polega na dawaniu linii "gdzieś dalej". Przez całe lata dawano, choćby do samej patelni, i teraz nie ma jak zjeść tej żaby. Sprawa powinna być prosta: dowozimy do najbliższych przesiadek (w tym przypadku PKP Rembertów) i koniec. Najwyżej sobie mogę w przyszłości wyobrazić linię PKP Gocławek - Zielona (podjazdy) - Rembertów.
i cały czas pomija się nadpodaż na Grochów z Wesołej jaka bedzie przy 137 i 183 - w dodatku pewnie liczba brygad bedzie musiała wzrosnąć jak sie rozpeta kocioł na Marsa.
do tej pory ZTM prezentował stanowisko że lepiej ładować w jedną częstą linię niż rozdrabniać, a tu mam wrażenie że się to zmienia
PURA VIDA!