hmm ...Od kiedy na Bielanach mamy al.Wyzwolenia? raczej Zjednoczenia..was pisze:Autobusy N02 nie będą już kursować z pętli al. Reymonta, ale zostaną skierowane od skrzyżowania ulic Żeromskiego i al. Wyzwolenia w obu kierunkach trasą Żeromskiego
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
no obwodowe dużo ludzi nie wożą, ale nie można powiedzieć, że się nie przydają. są świetnym dopełnieniem bardzo dobrego układu komunikacji nocnejjajcys pisze:a tak btw to nie wiem czy te obwodówki mają wielki sens. podczas nocy muzeów sprawdzałem wykorzystanie N02 i było naprawdę marne, wtedy gdy na centralu ludzie byli upakowani jak sardynki w puszce. A 10 (około) brygad mogłoby się przydać...
oj chyba nie tylko trzeciaperson pisze:Ma być trzecia brygada.
noidea
Poprzedni czas na N02 był do bani. Jak ruszyłes o czasie z Ursynowa to już budziłeś się na Goclawiu na +5.... i potem baaaaaaaaardzo powoli by na Zajezdni Stalowej być w miarę. Tylko czy nie ścięto go za bardzo ?altar pisze:A przy okazji nieźle ścięto czas na N02... Czy jest on realny, bo mam pewne wątpliwości co do tego?
Chodziło mi o regaty i inne osiedla w okolicy Kobiałkiradeom pisze:Derby nie są na Kobiałce.http://www.ztm.waw.pl/mapa/mapa_2.htm
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Kiedy ścięto, bo nie zauważyłem? Od jakiegos czasu jest jest 71-76 min z tego co pamietam.altar pisze:A przy okazji nieźle ścięto czas na N02... Czy jest on realny, bo mam pewne wątpliwości co do tego?
A powiedz mi, od kiedy nie ma nocnego na Derby? Ja mówiłem o linii jeżdżącej w szczere pole, o jakiej marzysz.zeus pisze:na osiedle Derby na kobiałce wprowadzi się kilka tysięcy osób![]()
A co do obwodówek - tak, fajne to linie, żeby przejechać 2-3 przystanki, bo właśnie tak są głównie używane, ale nie wiem czy Warszawę stać na taki luksus. marnujemy brygady, żeby jeździły sobie między działkami na Trasie Siekierkowskiej czy Moście Grota i Trasie Toruńskiej. N01, N02 - fajne linie, żeby sobie pospać wygodnie w Scanii czy SU12, ale faktyczne wykorzystanie - marne. Jak jeździmy, to z/do/przez Centrum i to już się przyjęło. Inna sprawa jakby te obwodówki przemienić na nie-obwodówki i przepuścić je przez Centrum.

M-1 507 509 N22+N72
W ciągu nocy taką podróż będa chciały odbyć może 2-3 osoby. A dla 2-3 osób się linii nie robi.Wolfchen pisze:Tja, np. z Okęcia do Ursusa jazda przez DWC... To dopiero byłoby spanie
A przykład, który podałeś jest marny, bo N01 nie wjeżdża nawet na te dzielnice, no, może lekko na północne krańce Okęcia.

M-1 507 509 N22+N72
Zakładasz, że w nocy ludzie się nie przemieszczają pomiędzy sąsiednimi dzielnicami? Bo ja uważam inaczej...jajcys pisze:W ciągu nocy taką podróż będa chciały odbyć może 2-3 osoby.
To był luźny przykład, który się nie odnosi do żadnej linii.jajcys pisze:A przykład, który podałeś jest marny, bo N01 nie wjeżdża nawet na te dzielnice, no, może lekko na północne krańce Okęcia.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Zakładam, że do dwóch-trzech osób na dzielnicęWolfchen pisze:Zakładasz, że w nocy ludzie się nie przemieszczają pomiędzy sąsiednimi dzielnicami?
Po prostu nie widze sensu tych obwodówek, jak przez pół trasy wożą powietrze. Fajnie, że osoba X może przejechać sobie z Pragi na Gocław a osoba Y z Żoliborza na Targówek ale 10 brygad dla 10 pasażerów z reguły tworzyć nie warto. Wiem, że teoretyczna możliwość przemieszczania między dzielnicami jest fajna, ale po co to ciągnąć jeśli nikt albo bardzo mało osób z tego korzysta?

M-1 507 509 N22+N72
N01 jeździłby zdecydowanie więcej ludzi gdyby linię wycofać z Służewca Przemysłowego i skierować z Włoch na Ursynów przez Ochotę i MokotówAdam G. pisze:linie obwodowe są potrzebne i spełniają swoją rolę. to, że nie wożą tyle samo ludzi, co inne nocne, jest zaś raczej naturalne.
- fik
- Naczelne Chamidło
No to liczymy.
N01 Rzymowskiego - Zaj Kleszczowa 11-14 minut
N34 Rzymowskiego - Wołoska 4-5 minut
Wołoska - Rakowiec 2 przystanki, 2 minuty
N32 Rakowiec - Banacha-Szpital 3 minuty
Banacha-Szpital - BW20 1 minuta
N43 BW20 - RZS 2 minuty
N35 RZS - Zaj Kleszczowa 8 minut
Łącznie: 20-21 minut
Faktycznie, szczyt nieznaczności wydłużenia, drobne 10 minut.
I tylko ciekawe, skąd i gdzie by ci ludzie jeździli. Z Ochoty na Bemowo przez Włochy? Z Ochoty na Ursynów, ryzykując zerwanie skomunikowania na MU, zamiast w miarę pewnego na DC?
N01 Rzymowskiego - Zaj Kleszczowa 11-14 minut
N34 Rzymowskiego - Wołoska 4-5 minut
Wołoska - Rakowiec 2 przystanki, 2 minuty
N32 Rakowiec - Banacha-Szpital 3 minuty
Banacha-Szpital - BW20 1 minuta
N43 BW20 - RZS 2 minuty
N35 RZS - Zaj Kleszczowa 8 minut
Łącznie: 20-21 minut
Faktycznie, szczyt nieznaczności wydłużenia, drobne 10 minut.
I tylko ciekawe, skąd i gdzie by ci ludzie jeździli. Z Ochoty na Bemowo przez Włochy? Z Ochoty na Ursynów, ryzykując zerwanie skomunikowania na MU, zamiast w miarę pewnego na DC?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!