(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

mariow

Post autor: mariow » 28 maja 2009, 9:32

Glonojad pisze:Takie sporo, że na taksówkę by wystarczyło. Albo lokalny nanobus.

A dojazd do św. Metra zapewnia tramwaj linii 17 z jednej, oraz 33 i 22 z drugiej strony. Wystarczy. Nie musi tego dodatkowo robić jakieś zagubione solo z niczym nie skoordynowane zbyt dobrze.
zapomniałes o 13stce :P (że powinna wrócic)
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 maja 2009, 13:09

Od strony Bemowa to inna dyskusja.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Wernyhora

Post autor: Wernyhora » 01 cze 2009, 0:49

Glonojad pisze:
Wernyhora pisze: 20 osób do taksówki? Takie rzeczy to tylko w Erze...
Święte to metro jest w/g filozofii ZTM. Komunikacja na Bielanach jest wyraźnie konstruowana pod metro (przy większej lub mniejszej aprobacie mieszkańców). Tak więc cięcie dowozu do metra jest niekonsekwencją i w ogólnym rozrachunku zabraniem tego, w imię czego zabierało się już wcześniej.
Wywalenie 5 i 78 nie jest cięciem dojazdu do metra. Linie te jeżdżą chaotycznie, z różnych przystanków przy Marymoncie i na Młocinach;
Uwierz mi, że jeżeli pasażer wychodzi na przystanek tramwajowy, powiedzmy, Przy Agorze czy UKSW w kierunku Marymontu (lub Młocin) celem podjechania do metra, to jest mu naprawdę obojętne, czy pojedzie te kilka przystanków 17 czy może 5 lub 78. Problematyczne sytuacje to tylko te, gdy chcemy przesiąść się w tramwaj z metra na Młocinach lub (w mniejszym stopniu) na Marymoncie.

Inna sprawa to koordynacja i elektroniczne tablice, których Bielanom oszczędzono...

Jako linie tramwajowe 5 i 78 nie są moimi faworytami, ale zwiększają częstotliwość kursowania dowozówek do metra.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2009, 6:23

Guzik zwiększają, bo w stadzie jeżdżą. Poza tym, częstotliwość 5/7,5/7,5 zapewnia wystarczającą atrakcyjność dla dowozu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 01 cze 2009, 9:10

Glonojad pisze:Takie sporo, że na taksówkę by wystarczyło.
Godzina 13:00, M. Młociny, z piątki wysiada 20 parę osób 10 jedzie dalej.

Dzięki piątce mało osób stoi na Młocinach ;)

Swoja droga liczba linii zmniejszyła się z 33 do 23. czyli o 30%
Wagonów nie przybyło, a komunikacja dział jak działała.

Pewnie po remoncie niektóre linie nie wrócą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2009, 9:11

Teokryt pisze:
Glonojad pisze:Takie sporo, że na taksówkę by wystarczyło.
Godzina 13:00, M. Młociny, z piątki wysiada 20 parę osób 10 jedzie dalej.
Zdolności przewozowej w tramwajach nie liczy się na same miejsca siedzące. A przynajmniej nie w międzyszczycie DP.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Kra

Post autor: Kra » 01 cze 2009, 9:55

Glonojad pisze:Nie musi tego dodatkowo robić jakieś zagubione solo z niczym nie skoordynowane zbyt dobrze.
Stanowczy sprzeciw :!: 5 jest skoordynowane z 17 i 78 w DS :shock: - oficjalna odpowiedź z ZTM na moje pytanie dlaczego w DS 17 i 78 jeżdżą w takcie 3-12.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2009, 9:57

To proszę do działu Humor.

Kra

Post autor: Kra » 01 cze 2009, 9:59

Glonojad pisze:To proszę do działu Humor.
Jak znajdę w domu zrobię skan i dołączę - dostaję coraz ciekawsze odpowiedzi.

Teokryt

Post autor: Teokryt » 01 cze 2009, 10:09

Glonojad pisze: Zdolności przewozowej w tramwajach nie liczy się na same miejsca siedzące
Wg tego niektóre tramwaje powinny przestać kursować w ogóle :) np 9 powinno być skrócone w DP do Banach ai Wiatracznej. :)

We każdym razie ile to tych wagonów jeździ na 5? ile na 27?
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2009, 10:13

Co Ty znowu za głupoty wypisujesz?

Teokryt

Post autor: Teokryt » 01 cze 2009, 10:16

Glonojad pisze:Co Ty znowu za głupoty wypisujesz?
No bo misie zdarza jechać w kilka osób 120N. Od Korotyńskiego tak jest. zawsze wieczorami. Skasować, bo są wolne miejsca siedzące.

wiesz, droczę sie bo my tu sobie gadamy a nic z tej gadki nie wynika, przedstaw swoja kompleksowa wizje w postaci schematu, częstotliwości, bo tak każdemu tylko pokazujesz, to złe, to złe, tamto tez złe. I zaraz dojedziemy ze Tramwaje są złe :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2009, 10:33

Akurat Ty to o kompleksowych wizjach lepiej już nie mów, a do odpytywania mnie jesteś wyjątkowo mało uprawniony... lepiej jeździj sobie dalej z misiami. :D

Nie potrafisz obronić merytorycznie istnienia 5, więc jedziesz w ad pesonam... plonk.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 01 cze 2009, 20:35

Teokryt pisze:We każdym razie ile to tych wagonów jeździ na 5? ile na 27?
Odpowiednio
Kra pisze:5 jest skoordynowane z 17 i 78 w DS :shock: - oficjalna odpowiedź z ZTM na moje pytanie dlaczego w DS 17 i 78 jeżdżą w takcie 3-12.
10 i 8 sztuk.Dzięki! Już wiem, na kogo szczególnie uważać przy udzielaniu odpowiedzi. Swoją drogą koordynacja 17 i 5 jest naprawdę ładna, aż się sam zaskoczyłem, to sprawdzając.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 cze 2009, 20:44

Haha! Zdemaskował się! :D

ODPOWIEDZ