Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Regulska to nie taki aż wielki problem, acz zawszerudy pisze:Chyba była mowa o takiej częstotliwości jakiś czas temu, (ale nie jestem pewien)
10/12/10//10 i przez Popularną.
A skasowanie 191 (przy tym ewentualnym Twoim 173) rodzi choćby problem Regulskiej.
stąd dywaguję
a cztery linie przez Popularną? 173, 182, 178 i 191? nieeeeee
PURA VIDA!
Zaraz , zaraz a czy przez przypadek po pojawieniu się 173 i 182 we Włochach nie chcecie skrócić 187 tylko do Zachodniego?mariow pisze:a cztery linie przez Popularną? 173, 182, 178 i 191? nieeeeee
W innym temacie równolegle toczy się rozmowa o komunikacji na TŁ i doczytałem tam, że R11 Kleszczowa chce skrócić 187 do Zachodniego. Chyba, że oprócz 187 na Ursus będzie jeździć też 182.
A co do 173 to skoro kiedyś mogłem przez Kleszczową jeździć nią Krańcową do Popularnej to i teraz czemu nie
Ale tak na serio to w tym przypadku 173 pasuje do Popularnej a 182 (jeżeli zastąpi 187) to przez Kleszczową.
A co do 173 to skoro kiedyś mogłem przez Kleszczową jeździć nią Krańcową do Popularnej to i teraz czemu nie
No to sprawa prosta... 173, 178, 191 na Popularnej a 182, 517 + linie jadące z Hynka na Kleszczowej.mariow pisze:nie no oczywiscie że 187 skrócone a 182 do Ursusa
Ale tam nie ma typowych dla Warszawy progów tylko te znacznie większe (wyspowe?) więc po nich autobusy chyba mogą jeździć?mariow pisze:Krańcowa = progi = no ZTM
605 jeździło Krańcową na długo po ich pojawieniu się ale chyba mieszkańcom się nie podobały autobusy na tej ulicy w nocy?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A wówczas się prędzej zamieni w niedźwiadkową wersję 191 niż zniknie dokumentnie, wszak w wiele miejsc do których się jeździ 517 koleją z Niedźwiadka się nie dojedzie...Bastian pisze:No raczej.rudy pisze:Sądzę, że 517 nie zniknie przynajmniej do powstania stacji na Niedźwiadku
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Myślę, że 3 linie na Popularnej (jak obecnie ) mogą spokojnie jeździć. Szczególnie, że 173 raczej nie dostanie lepszej częstotliwości od 127, które by zastąpiło. Ewentualnie możnaby ją lekko podkręcić do 12 min w szczycie przy jednoczesnej zmianie częstotliwości 191 również do 12 min i koordynacja dwóch linii będzie możliwa.mariow pisze:no własnie, nie za dużo tego na popularnej? zalezy jeszcze co ile ma byc 173 ale dziwne by było gdyby nie było koordynowalne ze 191dzidek pisze: No to sprawa prosta... 173, 178, 191 na Popularnej .
Tylko z uwagi na trasę 191 przez Ryżową koordynacja z taką 173 byłaby fikcją w porannym szczycie.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Każde manipulowanie przy 127 (skrócenie do Ochoty, zmiana numerka) rodzi za sobą poważny problem - linia powinna jechać przez BW1920 roku. Linii z Banacha do Włoch i Ursusa byłby nadmiar. No i pewnie nie obeszłoby się bez cięć (łatwiej byłoby pociąć 191 do co 15 żeby miało taką samą częstotliwość jak 127/173). Linia kursująca z Nowych Włoch częściej niż co kwadrans nie ma bowiem racji bytu.
Ja bym zrobił tak - 158 wraca na Emilii Plater, 127 skracamy w rejon np. Placu Trzech Krzyży (Mariensztat akurat tutaj nie pasuje z racji częstotliwości) i dajemy częstotliwość 7,5/10/7,5//10 w tym co drugi kurs skrócony do Reduty, a pozostałe jadące do Włoch.
191 w zasadzie nie ruszamy - ta linia świetnie pracuje. Przenosimy ją jednak na Kleszczową, Popularną jedzie 182 (linia na obwód przez główną oś osiedla oraz zachowanie połączenia Włochy - BW1920). Popularna ma dzięki temu dwie linie - na obwód i Ochotę oraz 127). Problemem tutaj jest 178, z którym nie za bardzo jest co zrobić (a coś trzeba bo o ile relacje w Ursusie oraz podwóz do PKP Włochy jeszcze jakoś ją trzymają o tyle później linia jest potrzebna głównie jako połączenie ośrodków handlowych w alejach z ciągiem Kasprzaka). Włochy bez 178 obyłby się.
Ja bym zrobił tak - 158 wraca na Emilii Plater, 127 skracamy w rejon np. Placu Trzech Krzyży (Mariensztat akurat tutaj nie pasuje z racji częstotliwości) i dajemy częstotliwość 7,5/10/7,5//10 w tym co drugi kurs skrócony do Reduty, a pozostałe jadące do Włoch.
191 w zasadzie nie ruszamy - ta linia świetnie pracuje. Przenosimy ją jednak na Kleszczową, Popularną jedzie 182 (linia na obwód przez główną oś osiedla oraz zachowanie połączenia Włochy - BW1920). Popularna ma dzięki temu dwie linie - na obwód i Ochotę oraz 127). Problemem tutaj jest 178, z którym nie za bardzo jest co zrobić (a coś trzeba bo o ile relacje w Ursusie oraz podwóz do PKP Włochy jeszcze jakoś ją trzymają o tyle później linia jest potrzebna głównie jako połączenie ośrodków handlowych w alejach z ciągiem Kasprzaka). Włochy bez 178 obyłby się.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
178 na odcinku wolskim nie pracuje źle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak najbardziej. Problemem 178 jest odcinek Berestecka - PKP Włochy/Ryżowa gdzie jest po prostu zbędna.Glonojad pisze:178 na odcinku wolskim nie pracuje źle.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"