Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Jeśli chodzi o Starą Miłosną: żadnych dziwolągów przez pl. Szembeka ani Grenadierów. Jest tylko jedna droga - na wprost. Miłosna przesiadałaby się tylko do linii tak jadących, a sama nie jeździłaby własnym połączeniem na skutek jego potworkowatości. Chcecie więcej pasażerów w 521? 
Natomiast ciachnięcie 408, 502 i 514 za jednym zamachem to jednak przesada. Być może trzeba, a nawet należy, dążyć do modelu Ostra - Płowiecka (525), Ostra - Marsa (520), ale póki co nie ma z czego na skutek tragicznej sytuacji w DS łatać podażowych dziur. 520 co 5 to wspaniała sprawa, ale nie rozwiąże tego problemu, w dodatku w DP na Ostrobramskiej także byłyby straty.
Natomiast ciachnięcie 408, 502 i 514 za jednym zamachem to jednak przesada. Być może trzeba, a nawet należy, dążyć do modelu Ostra - Płowiecka (525), Ostra - Marsa (520), ale póki co nie ma z czego na skutek tragicznej sytuacji w DS łatać podażowych dziur. 520 co 5 to wspaniała sprawa, ale nie rozwiąże tego problemu, w dodatku w DP na Ostrobramskiej także byłyby straty.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
ale po co miałaby sie do 521 przesiadac? chce miec dojazd na Ostrą to by miała.Emdegger pisze:Jeśli chodzi o Starą Miłosną: żadnych dziwolągów przez pl. Szembeka ani Grenadierów. Jest tylko jedna droga - na wprost. Miłosna przesiadałaby się tylko do linii tak jadących, a sama nie jeździłaby własnym połączeniem na skutek jego potworkowatości. Chcecie więcej pasażerów w 521?
PURA VIDA!
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Było strasznie dużo ludzi mieszkańców Wawra, protestowali przeciwko zmianą na linii 115, 119, protestowali przeciwko komunikacji na Potockich , przeciwko zabrania komunikacji Aleksandrów- Wał , protestowali przeciwko komunikacji na Mrówczej z Międzylesia, z Radości byli za[ obudzili się jak już mają zaraz budować platformy przystankowe].
Był przedstawiciel ZTM, szeroko tutaj znany.
Ja tam jak to upadnie, to zajmuje się tylko komunikacją w osiedlu Zerzeń.
Więcej niech opowie Bastian, jeśli może lub będzie chciał.
No i pan Gójski kolejny już 3 raz zmienił swoje zdanie, tym razem na nie.
Do 15 czerwca osiedla mają zgłosić swoje uwagii.
Był przedstawiciel ZTM, szeroko tutaj znany.
Ja tam jak to upadnie, to zajmuje się tylko komunikacją w osiedlu Zerzeń.
Więcej niech opowie Bastian, jeśli może lub będzie chciał.
No i pan Gójski kolejny już 3 raz zmienił swoje zdanie, tym razem na nie.
Do 15 czerwca osiedla mają zgłosić swoje uwagii.
Ten projekt wcale nie ejst dobry. Nie byl prawie w ogole dyskutowany z mieszkancami. Wy uwazacie sie za reprezentatywnych, a zareczam , ze tak w ogole nie jest. Jestescie tylko grupa milosnikow komunikacji, a to nijak ma sie do codziennych uzytkownikow. Rozmawialem o nim z dziesiatkiem ludzi, NIKT nie byl za wprowadzeniem go w zycie.
Mieszkancy sa nim rozczarowani.
Moze nastepnym razem najpierw zapytajcie sie mieszkancow Wawra , czego chca, a potem ukladajcie swoje plany?
Sorki, ale prawda jest jedna: ten projekt byl i jest wymyslem kilku osob aktywnych na tym forum, ktore uwazaja sie za reprezentatywne dla calego Wawra.
Mieszkancy sa nim rozczarowani.
Moze nastepnym razem najpierw zapytajcie sie mieszkancow Wawra , czego chca, a potem ukladajcie swoje plany?
Sorki, ale prawda jest jedna: ten projekt byl i jest wymyslem kilku osob aktywnych na tym forum, ktore uwazaja sie za reprezentatywne dla calego Wawra.
Toż właśnie jest dyskutowany. Przecież trwają konsultacje, a nie ogłoszono projekt gotowy do wprowadzenia w lipcu.rhemek pisze:Nie byl prawie w ogole dyskutowany z mieszkancami.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie wiem czy zauważyłeś, ale takie projekty robią właśnie nie mieszkańcy, a fachowcy, lub osoby ogarnięte. Dlaczego? Ano dlatego że komunikacja to nie jest koncert życzeń, tylko godzenie ze sobą różnych sprzecznych interesów i możliwości, które są, jakie są. Gdyby spytac mieszkańców Wawra, Tarchomina, czy Koziej Wólki, to powiedzieliby ci że chcą linii co 10 minut na Wiatrak, drugiej takiej na Centralny, plus na każdy bazar dowozówkę. Da się?rhemek pisze:Moze nastepnym razem najpierw zapytajcie sie mieszkańcow Wawra , czego chca, a potem ukladajcie swoje plany?
-
Krzysiek_S
To się w nauce nazywa "rozwiązanie przez kryzys". Na Andersa zadziałało zaskakująco dobrze.jasiu pisze:Że 119 zabierają z Lucerny? Rozgrzebią węzeł, to docenią 115
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niektórzy tak zarządzają firmami...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.