Tu problem jest inny: to organizator transportu odpowiada za jego funkcjonowania, nie radni, którzy o coś zawnioskują, a potem spokojnie mogą umyć ręce! Opinia radnych jest opinią i nią powinna pozostać, nie zaś głosem decydującym...
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Cóż, rzecznik ZTM w podobnym tonie wypowiadał się o kompetencjach radnych Żoliborza...
Tu problem jest inny: to organizator transportu odpowiada za jego funkcjonowania, nie radni, którzy o coś zawnioskują, a potem spokojnie mogą umyć ręce! Opinia radnych jest opinią i nią powinna pozostać, nie zaś głosem decydującym...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Takie miałem odczucie po wyjściu z UD Wawer, moje prywatne odczucie. Może jeszcze jakaś szansa jest, ale pewnie mała. Jak zarząd powiedział nie to ciężko będzie.rhemek pisze:A dlaczego przepadł? Bo przecież racje ma Bastian, że to ZTM odpowiada za transport?
Sa juz jakies wiązace decyzje na tak , albo nie, czy to tylko Twoje spekulacje?
A kto nie chce? Ile osób? Pewnie góra kilku mieszkańców, którzy jeżdżą samochodami i nie obchodzi ich, że sąsiad, albo dziecko tłucze się w linii co pół godziny.Krzysiek_S pisze:Z Radości tak,z Międzylesia nie od Juhasówjasiu pisze:Swoją drogą, czy mieszkańcy okolic Mrówczej (tej w Radości, nie tej dublującej Szpotańskiego) chcą w ogóle tam komunikacji?
Podobnie na Potockich - a wiem, że są ludzie ze środka Marysina, którzy skarżą się, że mają daleko do autobusów zarówno na Korkowej jak i na Czecha i chcieliby linii na Potockich.
Bastian pisze: skarga na kursowanie mikrobusów na linii 147 (?!)
Bastian pisze: postulat, by wszystkie przystanki na terenie dzielnicy miały charakter stały
Bastian pisze: protest przeciwko uruchomieniu komunikacji na ul. Mrówczej (Międzylesie)
Bastian pisze:- poparcie dla uruchomienia komunikacji na ul. Mrówczej (Radość)
Bastian pisze: postulat uruchomienia 215 tylko po wschodniej strony torów (zaś 115 tylko po zachodniej)
Zaznaczyłem swoje ulubioneBastian pisze:- postulat wycofania 142 z Traktu Lubelskiego (!) i skierowanie Wałem Miedzeszyńskim i mostem Siekierkowskim na lewy brzeg (Falenica)
Ale i tak nic nie przebije powrotu 141 na Marysin.
[ Dodano: |3 Cze 2009|, 2009 19:02 ]
Ważne, czy możesz podać mi ich personalia oraz adresy na privie? Będę na posiedzeniu Rady Marysina jako gość specjalny i taka informacja byłaby bardzo mi pomocna.Andrzej pisze:Podobnie na Potockich - a wiem, że są ludzie ze środka Marysina, którzy skarżą się, że mają daleko do autobusów
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Im dalej się urzędnicy od tego trzymają, tym lepiej (chyba pan Gójski obstawał przy linii na Mrówczej między Lucerny a Zwoleńską, przeciw czemu słusznie prostestujesz).rhemek pisze:A czy czasem takimi rzeczami nie powinny sie zajmowac władze dzielnicy? Przecież mają o wiele wieksze możliwości w tym względzie...
Podobnie mieszkańcy - większość ich postulatów mówi sama za siebie.
Dlatego zdanie niekompetentych urzędników i mieszkańców, z których każdy myśli tylko o sobie, powinno być uwzględniane w sposób dość umiarkowany w końcowym projekcie.
[ Dodano: |3 Cze 2009|, 2009 19:06 ]
A Ty zdaje się byłeś za utrzymaniem komunikacji na Kościuszkowców, zamiast przekierowaniu na Potockich.Emdegger pisze:Ważne, czy możesz podać mi ich personalia oraz adresy na privie? Będę na posiedzeniu Rady Marysina jako gość specjalny i taka informacja byłaby bardzo mi pomocna.
-
Krzysiek_S
Niestety taka też jest prawda, że vice burmistrz Gójski jest z osiedla Wawer[ dawniej przewodniczący RO] z ulicy Błękitnej, a stamtąd jedna pani wczoraj zagroziła , że zablokuje ulice Lucerny jak zabiorą jej 119.
I jakby poszło w osiedle że burmistrz Gójski zgodził się wcześniej na 115 na Lucerny, to by nie dostał głosów w wyborach w 2010 roku, właśnie z osiedli Wawer i Sadul, tylko niestety nie mam dowodów, że tak powiedział.
Osiedla owe dzięki burmistrzowi dostały nowe drogi, prawie wszystkie są już wyremontowane i tutaj dostaje głosy wystarczające na reelekcje, resztę osiedli ma gdzieś. Taka jest prawda.
Więc będzie ciężko na 4 zmianę zdania tym razem znowu na tak.
I jakby poszło w osiedle że burmistrz Gójski zgodził się wcześniej na 115 na Lucerny, to by nie dostał głosów w wyborach w 2010 roku, właśnie z osiedli Wawer i Sadul, tylko niestety nie mam dowodów, że tak powiedział.
Osiedla owe dzięki burmistrzowi dostały nowe drogi, prawie wszystkie są już wyremontowane i tutaj dostaje głosy wystarczające na reelekcje, resztę osiedli ma gdzieś. Taka jest prawda.
A ja chcialbym poznac personalia tego radnego, ktory jest przeciwko zwiekszeniu ilosci pociągow na linii Otwockiej , "bo to dzieli dzielnice". Obiecuje, ze jutro wybiore sie do niego , i w czasie sesji wyciagne i powiesze za jaja na najblizszej latarni. I niech mnie zamkna, ale przynajmniej będe mial satysfakcje.
Dlatego urzędnicy nie powinni być za blisko tego. W Wesołej podobnie, rządzą wraz ze swoimi zaprzyjaźnionymi ludźmi, faworyzowane są pewne osiedla.. a pojedyczne osoby mają moc zmiany trasy 502 czy częstotliwości 198 wbrew interesom większości.Krzysiek_S pisze:Niestety taka też jest prawda, że vice burmistrz Gójski jest z osiedla Wawer[ dawniej przewodniczący RO] z ulicy Błękitnej, a stamtąd jedna pani wczoraj zagroziła , że zablokuje ulice Lucerny jak zabiorą jej 119.
Tak samo w Wawrze, ważniejsza jest pani, co chce blokować ul. Lucerny.. a nie mieszkańcy Zwoleńskiej, Bronowskiej.
[ Dodano: |3 Cze 2009|, 2009 20:24 ]
Podejrzewam, że ten radny stoi w swoim samochodzie w korku na którymś z przejazdów kolejowych.rhemek pisze:A ja chcialbym poznac personalia tego radnego, ktory jest przeciwko zwiekszeniu ilosci pociągow na linii Otwockiej , "bo to dzieli dzielnice". Obiecuje, ze jutro wybiore sie do niego , i w czasie sesji wyciagne i powiesze za jaja na najblizszej latarni. I niech mnie zamkna, ale przynajmniej będe mial satysfakcje.
A Ty zdaje się zapomniałeś, że owszem, ale tylko wtedy, gdy 215 nie obejmie obsługą zagłębia bloków przy marysińskiej pętli, do których w przyszłym roku dojdą kolejne. Tymczasem linia idzie przez Rembertów, a nie do via Stepowa-Okularowa, więc nie zgłaszam najmniejszych obiekcji wobec 215. Chcę je uratować kosztem 115.A Ty zdaje się byłeś za utrzymaniem komunikacji na Kościuszkowców, zamiast przekierowaniu na Potockich.
Powtarzam więc prośbę: podaj mi nazwiska i adresy tych osób, ew. kontakty do nich na priv, a poruszę sprawę na posiedzeniu Rady w piątek o 18.00 w Klubie Marysin. A może przybędziesz, bo nie chcę sam perswadować, dlaczego nie ma dla 401 miejsca na Marysinie. (?)
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Miasta nie sa dla samochodow. Na zachodzie dawno to zrozumiano. Jak chce sobie jeździć samochodzikiem , to niech sobie stoi w korku nawet pol dnia. Ja jestem za tym zeby NA KAZDEJ dwupasmowej ulicy robic buspas, i to taki odgrodzony gumowymi kraweznikami.
A ponadto: wszyscy radni WAWRA powinni popierac projekt, ktory przeksztalcilby linie otwocka w naziemna linię metra. Jest na to spokojnie miejsce. Zmiescily by sie zarowno 2 tory szybkiej kolejki , jak i tor dla kolei dalekobieżnej. A taka linia moglaby sie laczyc z druga linia metra przy dworcu wschodnim. Na zachodzie spokojnie takie rozwiazania funkcjonują i sa o wiele tansze od podziemych lini metra. I nie jest to bajka. A pamietajcie, ze jak budowano 1 linie metra , to na Kabatach pies z kulawa noga nie mieszkal. Tylko ze ja spokojnie umre ze starosci, nim doczekam sie chocby takich planow.
A ponadto: wszyscy radni WAWRA powinni popierac projekt, ktory przeksztalcilby linie otwocka w naziemna linię metra. Jest na to spokojnie miejsce. Zmiescily by sie zarowno 2 tory szybkiej kolejki , jak i tor dla kolei dalekobieżnej. A taka linia moglaby sie laczyc z druga linia metra przy dworcu wschodnim. Na zachodzie spokojnie takie rozwiazania funkcjonują i sa o wiele tansze od podziemych lini metra. I nie jest to bajka. A pamietajcie, ze jak budowano 1 linie metra , to na Kabatach pies z kulawa noga nie mieszkal. Tylko ze ja spokojnie umre ze starosci, nim doczekam sie chocby takich planow.
-
Krzysiek_S
Jestem za. Bo to nonsens, zeby istnialy takie linie jak 119, dowożace ludzi z osiedli lezacych kilometr, dwa od linii otwockiej do centrum przez cale miasto, skoro powinny ich wlasnie dowozic do stacji. Tym bardziej, ze od jesieni rusza skm-ka.
-
Krzysiek_S
No to może na początek jakiś list do z.gojski@wawer.warszawa.pl raz mi odpisał.
A najlepiej żeby to zrobił emdegger , on potrafi ładnie pisać.
A najlepiej żeby to zrobił emdegger , on potrafi ładnie pisać.