Proponuję uruchomić takie kursy: "kursuje 1.XI"postulat zostawienia na ul. Izbickiej linii 161 w celu dojazdów na cmentarz (Miedzeszyn)
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wydaje mi się, że spokojnie można by wykombinować część takich kursów w DS (wtedy się nie jeździ np. do urzędu), a może i niektóre w DP. Co zresztą powiedziałem 
Nie mówiąc o rzeczy podstawowej: nie można się przesiąść z jednej linii co 15/20 do drugiej co 15/20 na wspólnym przystanku w każdą stronę?

Nie mówiąc o rzeczy podstawowej: nie można się przesiąść z jednej linii co 15/20 do drugiej co 15/20 na wspólnym przystanku w każdą stronę?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Krzysiek_S
Ja również jestem za, przerażony tym paszkwilem, jaki mi nadesłałeś, zaraz odpiszę temu babolowi aż jej w pięty pójdzie.Krzysiek_S pisze:No to może na początek jakiś list do z.gojski@wawer.warszawa.pl raz mi odpisał.
A najlepiej żeby to zrobił emdegger , on potrafi ładnie pisać.
Sprecyzujcie, jakie punkty dokładnie chcecie zawrzeć w tym liście, będziemy je rozwijać merytorycznie w toku pisania właściwego listu. Ja:
- niezgoda na 115 w relacji Marysin - Grochów via łukowska
- zgoda na wycofanie 401 z Marysina
- kompromis w sprawie 215 (nie przez Potockich, a Łysakowską, uszłoby)
Tyle ode mnie, mam dosyć dyktatu przygłupich radnych, którzy swoją indolencją właśnie niszczą wszelkie szansę na rozwój komunikacyjny regionu oraz marszrutyzację linii na TŁ, na którą czekam od lat.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Żadnego kpienia tu nie ma, ale jak często przeciętnie jeździ się na cmentarz? Nawet jak raz na tydzień, to chyba niezbyt mocny argument żeby mieć codziennie linię bezpośrednią. Jak ja, albo ktoś z mojej rodziny jedzie na cmentarz na Korkową, to nie ma przesiadek na jednym przystanku, tylko knota 115 i z Marysina kilka nieskoordynowanych linii. I jakoś do nikogo żalu nie mam. Przesiadki, rower albo samochód!rhemek pisze:A teraz nie rozumiem twojego kpienia. Rozumiem, ze TY odwiedzasz groby bliskich tylko 1 XI? Ale inni raczej częściej.
[ Dodano: |3 Cze 2009|, 2009 21:52 ]
I ci z Kościuszkowców będą dreptać na Łysakowską? Na Potockich to mają jeszcze w miarę blisko.Emdegger pisze:215 (nie przez Potockich, a Łysakowską, uszłoby)
-
Krzysiek_S
- wycofanie linii 142 z Aleksandrowa, zamiana w 113.Emdegger pisze:Sprecyzujcie, jakie punkty dokładnie chcecie zawrzeć w tym liście, będziemy je rozwijać merytorycznie w toku pisania właściwego listu.
- poprawa komunikacji w okolicach nowo powstających osiedli przy Poezji.
- poprawa ogólnej częstotliwości linii w Wawrze zachodnim- nie linią co 30 minut.
- poprawa punktualności ogólnej linii w Wawrze
- poprawa dojazdu do linii Otwockiej - kolej.
O 119 to kto inny wspomnie zapewne.
A jeszcze padło takie stwierdzenie że na Kościuszkowców mieszka Nałęcz i Siemiątkowski i oni nie pozwolą[ może niedokładnie to przedstawiłem].
rhemek pisze:Częśc zgłaszanych postulatów jest po prostu chora i nie ma na to innych słów.
Sam widzisz, że projekt musi być przygotowany przez organizatora transportu, a nie w wyniku demokratycznych wyborów. Bo demokratyczne wybory kończą się festiwalem bzdurnych, egoistycznych postulatów.rhemek pisze:Bo przecież racje ma Bastian, że to ZTM odpowiada za transport?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z Wawra na pewno nie, stacje są znacznie rzadziej, niż przystanki. Natomiast centrum, to już inna para kaloszy.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kontakt z Dennisem to i ja mam, nawet mieliśmy okazję zagrać jakiś czas temu w miłego brydża, ale przykro mi jest, cóż poradzę...
Wracając do Wawra - słyszałem, choć nie ręczę, że to prawda, iż posiedzenie komisji zwołali (i ściągnęli na nie protestujących z Lebiodowej) radni PiS-u, opozycyjni wobec rządzącej Wawrem PO. Szczerze mówiąc, rzygam już tą polityką, stopień przeżarcia nią sfer życia, wydawałoby się, zupełnie apolitycznych, jest dla mnie przerażający. Potężnym błędem ustrojowym było wg mnie doprowadzenie do takiego upolitycznienia samorządu lokalnego...
Wracając do Wawra - słyszałem, choć nie ręczę, że to prawda, iż posiedzenie komisji zwołali (i ściągnęli na nie protestujących z Lebiodowej) radni PiS-u, opozycyjni wobec rządzącej Wawrem PO. Szczerze mówiąc, rzygam już tą polityką, stopień przeżarcia nią sfer życia, wydawałoby się, zupełnie apolitycznych, jest dla mnie przerażający. Potężnym błędem ustrojowym było wg mnie doprowadzenie do takiego upolitycznienia samorządu lokalnego...
-
Krzysiek_S
1. Włodzimierz Zalewski - przewodniczący
2. Debert Jerzy
3. Fajkowska Barbara
4. Kalwarczyk Edward
5. Krasnowolski Andrzej
6. Kulesza Maciej
7. Matusiewicz Damian
8. Skotnicki Tadeusz
Raczej Kalwarczyk sprowadził ekipę z Marysina gdzie mieszka, w osiedlu Zerzeń nie ma żadnego radnego. W osiedlu Las jest Matusiewicz, ale on jest za młody i go chyba wczoraj nie było. A Lebiodowa była wczoraj, chyba nie?
A co do polityki w samorządzie, to jestem za odpolitycznieniem samorządu. Popieram np działania pana Kuranowskiego.
2. Debert Jerzy
3. Fajkowska Barbara
4. Kalwarczyk Edward
5. Krasnowolski Andrzej
6. Kulesza Maciej
7. Matusiewicz Damian
8. Skotnicki Tadeusz
Raczej Kalwarczyk sprowadził ekipę z Marysina gdzie mieszka, w osiedlu Zerzeń nie ma żadnego radnego. W osiedlu Las jest Matusiewicz, ale on jest za młody i go chyba wczoraj nie było. A Lebiodowa była wczoraj, chyba nie?
A co do polityki w samorządzie, to jestem za odpolitycznieniem samorządu. Popieram np działania pana Kuranowskiego.
A ja chciałbym tobie pokazać, jak autobusy będą "fruwały" przez przejazd kolejowy jeśli zwiększy się częstotliwość kursujących pociągów! Już teraz sytuacja popołudniami jest tragicznarhemek pisze:A ja chcialbym poznac personalia tego radnego, ktory jest przeciwko zwiekszeniu ilosci pociągow na linii Otwockiej , "bo to dzieli dzielnice". Obiecuje, ze jutro wybiore sie do niego , i w czasie sesji wyciagne i powiesze za jaja na najblizszej latarni. I niech mnie zamkna, ale przynajmniej będe mial satysfakcje.
Dopóki nie zostanie wybudowany tunel w Międzylesiu (a planowany jest na 2016 rok ) i jeśli nie otworzą przejazdu kolejowego w Aninie - który odciążyłby Międzylesie, to do tej pory nie powinno się zwiększać częstotliwości KM, gdyż oznaczało by to paraliż komunikacyjny dla Centralnej części dzielnicy
[ Dodano: |4 Cze 2009|, 2009 00:54 ]
To ja też mogę powiedzieć, że jak tej Pani zostanie to 119, a Zerzeń nie zyska połączenia przez TS do Centrum to zablokuje Bronowską (i daleko to sobie ona nie pojedzie!) - takie pierdzielenie o ChopinieKrzysiek_S pisze:Niestety taka też jest prawda, że vice burmistrz Gójski jest z osiedla Wawer[ dawniej przewodniczący RO] z ulicy Błękitnej, a stamtąd jedna pani wczoraj zagroziła , że zablokuje ulice Lucerny jak zabiorą jej 119.
the best 147!!