Gdzieś w innym artykule o tym wiadukcie było podane, że po likwidacji Z-1 czyli po 20 czerwca.selsa pisze:Czy zatem 201 dojedzie na Koło, jak to było zapowiadane przy uruchomieniu tej linii?
Objazdy i inne okresowe zmiany tras
Moderator: Wiliam
Co do dzisiejszych objazdów: co w godzinach rannych i południowych robiły linie 148, 166, 185, 195, 503 w Wilanowie? Przecież objazd miał byc od Sikorskiego Św. Bonifacego do Powsińskiej, a tymczasem linie te przyjeżdżały Al. Wilanowską i zawracały przy pętli w Wilanowie prawdopodobnie do Sobieskiego... Czyżby Św. Bonifacego była nieprzejezdna na Stegnach?
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
-
Dzulikiewicz
W tym: link.Plesim pisze:Gdzieś w innym artykule o tym wiadukcie było podane, że po likwidacji Z-1 czyli po 20 czerwca.selsa pisze:Czy zatem 201 dojedzie na Koło, jak to było zapowiadane przy uruchomieniu tej linii?
- Solaris U10
Tak, do Sobieskiego. Zdaje się, że Sikorskiego była zamknięta od Wilanowskiej. Informacja musiała do ZTM dojść późno, bo nie było informacji w żadnym komunikacie. Kartki w pojazdach na szczęście były.altar pisze:Co do dzisiejszych objazdów: co w godzinach rannych i południowych robiły linie 148, 166, 185, 195, 503 w Wilanowie? Przecież objazd miał byc od Sikorskiego Św. Bonifacego do Powsińskiej, a tymczasem linie te przyjeżdżały Al. Wilanowską i zawracały przy pętli w Wilanowie prawdopodobnie do Sobieskiego... Czyżby Św. Bonifacego była nieprzejezdna na Stegnach?
Dlaczego w specjalnych rozkładach dla 116 itp. na piątek nie jest uwzględniony objazd?
- R-9 Chełmska
Tak sobie to wszystko zorganizowane...
1) na pl.Bernardyńskim stawało na tymczasowym przystanku 116, 130, 141, 501, 519, N31, N81, a na zwykłym, "starym" przystanku 166, 172 i N02. Co ciekawe, 195 i 503 nie stawały tam w ogóle omijając przystanek lewym pasem. Dlaczego akurat te linie nie stawały, a inne tak?
Kuriozalność tego rozwiązania powaliła mnie...
2) na pl.Bernardyńskim wiszą rozkłady z Mangalii, tak więc każdy autobus jedzie 3 minuty przed czasem...
3) 185 itp. jeździły przez Wilanów, oczywiście brak jakichkolwiek informacji, 185 akurat jeździło na ok.-20, więc jakby "w rozkładzie"
4) 1517 na 166 w stronę dw.Wschodniego skręciło z Powsińskiej w Idzikowskiego, a po 3 minutach wykręciło z Idzikowskiego w Czerniakowską
Ciekawe, gdzie zawrócił i co go do tego skłoniło? 
1) na pl.Bernardyńskim stawało na tymczasowym przystanku 116, 130, 141, 501, 519, N31, N81, a na zwykłym, "starym" przystanku 166, 172 i N02. Co ciekawe, 195 i 503 nie stawały tam w ogóle omijając przystanek lewym pasem. Dlaczego akurat te linie nie stawały, a inne tak?
2) na pl.Bernardyńskim wiszą rozkłady z Mangalii, tak więc każdy autobus jedzie 3 minuty przed czasem...
3) 185 itp. jeździły przez Wilanów, oczywiście brak jakichkolwiek informacji, 185 akurat jeździło na ok.-20, więc jakby "w rozkładzie"
4) 1517 na 166 w stronę dw.Wschodniego skręciło z Powsińskiej w Idzikowskiego, a po 3 minutach wykręciło z Idzikowskiego w Czerniakowską
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Solaris U10
Jakoś źle musiałeś trafić, bo kartki były (jak to napisałem post wyżej).R-9 Chełmska pisze:3) 185 itp. jeździły przez Wilanów, oczywiście brak jakichkolwiek informacji
Tak sobie myślę, że do każdego bardziej skomplikowanego objazdu powinien być rysowany schemat - bardzo by to ułatwiło orientację pasażerom, a i przy okazji kierowcom.
a ja mam pytanie:
Kto jest odpowiedzialny za brak specjalnych rozkładów jazdy na liniach typu 112, 106, 184 z powodu zamknięcia wiaduktu? Ja mając wczoraj 184 cały czas jeździłem w plecy. Średnio w stronę Młocin było to 12-14 min a w stronę Szczęśliwic od 7-10 min. Całe 10 h jeździlo się w kólko bo przerwy po 7-9 min to śmiech na sali.... i tak zjechałem 15 min w plecy
a było po północy....
Kto jest odpowiedzialny za brak specjalnych rozkładów jazdy na liniach typu 112, 106, 184 z powodu zamknięcia wiaduktu? Ja mając wczoraj 184 cały czas jeździłem w plecy. Średnio w stronę Młocin było to 12-14 min a w stronę Szczęśliwic od 7-10 min. Całe 10 h jeździlo się w kólko bo przerwy po 7-9 min to śmiech na sali.... i tak zjechałem 15 min w plecy
Jedyne, co widziałem, by stanęło na Dolinie Służewieckiej to... 189. Reszta omijała wsyztskie napotkane przystanki na Wilanowskiej części. Już nie mówiąc o tym, że zamurowało mnie, widząc pędzące 503 na Wilanowskiej...R-9 Chełmska pisze:Dlaczego akurat te linie nie stawały, a inne tak?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
ZTM dał ciała na całej linii jeżeli chodzi o ten remont. Wg zlecenia obowiązywały wszystkie napotkane przystanki. Niestety na nich nikt nie był w stanie dać jakiejkolwiek informacji o tym, że autobusy pojawiają się np. w Al. Wilanowskiej. Dodatkowe oznaczenia przystanków pojawiały się dopiero na św. Bonifacego, ale co z tego jak i tak na nich nie było np. 148 - które i tak jeździło inną trasą niż to wynika z tego co jest na stronie. Podwieszki z trasą zmienioną w strone Wiatracznej sugerowały teleportację z pętli Wilanów na św. Bonifacego, cytuję: "Al. Wilanowska, Wiertnicza, zawrotka na pętli Wilanów, św. Bonifacego, Powsińska". Do tego brak specjalnych rozkładów, co przy wydłużonej trasie objazdowej i korku do skrętu z Dolinki w Wilanowską (mocno skrócony cykl dla Dolinki) oznaczało, że 148, 166, 195, 503 jeździło po -20 w strone Sobieskiego.MZ pisze:Brak na stronie komunikatów o objazdach związanych z II etapem remontu ciągu ulic Sikorskiego i Witosa (trwających dziś i jutro) oznacza prawdopodobnie tylko jedno - ZTM miał w piątek wolne i nie miał kto tego wstawić
.
Moim zdaniem najgorzej przygotowany objazd jaki pamiętam od kiedy jeżdze.
A tak nawiasem mówiąc to chyba jest jakiś problem z komunikacją między ZDM (czy tam teraz ZMiD) a ZTM. Nie pierwszy raz w tym roku coś z objazdami się nie zgadza albo są publikowane w ostatniej chwili... o braku informacji nt. II etapu nie wspominając...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Frezowania to ZDM.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-20 na tych liniach to z punktu widzenia pasażera punktualnieTJ pisze:Do tego brak specjalnych rozkładów, co przy wydłużonej trasie objazdowej i korku do skrętu z Dolinki w Wilanowską (mocno skrócony cykl dla Dolinki) oznaczało, że 148, 166, 195, 503 jeździło po -20 w strone Sobieskiego.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Solaris U10
A jakie objazdy były w II etapie? Tylko linie z Sikorskiego przez Bonifacego czy znowu było zamknięte aż do Dolinki?MZ pisze:Brak na stronie komunikatów o objazdach związanych z II etapem remontu ciągu ulic Sikorskiego i Witosa (trwających dziś i jutro) oznacza prawdopodobnie tylko jedno - ZTM miał w piątek wolne i nie miał kto tego wstawić.
Chyba Bonifacego - Wilanowska przecież jednokierunkowa.
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/
Zawodowo