W którym miejscu (proszę o podpowiedź).Dzulikiewicz pisze:Jest na stronie (ale nie ZTM).Lukasz436 pisze:Zauważyłem że w autobusach linii 500 pojawiła się kartka o skróceniu trasy do Ronda Radosława. Na stronie nadal brakuje Info.
Wakacje autobusowe 2009
Moderator: Wiliam
-
Dzulikiewicz
Wrzuciłem już w objazdach, proszę: linkLukasz436 pisze:W którym miejscu (proszę o podpowiedź).Dzulikiewicz pisze:Jest na stronie (ale nie ZTM).
jeśli ktoś korzysta z 517 a wg mnie to kurczące się gronorudy pisze:Dzięki za info.pawcio pisze:401 - 3 dodatki mniej, 517 6 dodatków mniej. Aczkolwiek pewien nie jestem.
517 będzie bardzo porządnie ścięte w szczycie. Kiepska to informacja dla Ursusa - może być bardzo ciasno.
[ Dodano: |18 Cze 2009|, 2009 13:34 ]
tylko w ten sposób wszystko kończy inaczej - 527 pod Arkadią, 500 przy Dzikiej. no 400 juz zniknie ale było jeszcze inaczejperson pisze:mariow pisze:czy oberek 500 przez Dziką jest potrzebny? nie wystarczyłoby okrążenie ronda?Przede wszystkim ma to ułatwić przesiadkę do Zetki i tramwajów w stronę centrum miasta...volviak pisze:Pewnie chcą mu zrobić jakiś postój.
PURA VIDA!
A tam.. a ja myślę, że 517 rano co 10 min z Ursusa wystarczy. Myślę, że mniej osób będzie się tak zrywać wcześnie rano, a z tego co zauważyłem te poranne kursy (co chwilę) powodowały to, że niektóre autobusy jechały z kompletem miejsc i to wszystko.
Oczywiście może nie aż takie rozrzedzenie, ale drobne przydałoby się.
W weekendy jak najbardziej obecna częstotliwość. W końcu linia zahacza o ważne miejsca typu Centrum, DWC, DWZ, Berestecka itd. z których ludzie na pewno będą korzystać niezależnie od godzin szczytu.
Oczywiście może nie aż takie rozrzedzenie, ale drobne przydałoby się.
W weekendy jak najbardziej obecna częstotliwość. W końcu linia zahacza o ważne miejsca typu Centrum, DWC, DWZ, Berestecka itd. z których ludzie na pewno będą korzystać niezależnie od godzin szczytu.
W zeszłym roku Z-7 cieszyło się bardzo dużym powodzeniem (i do Centrum rano, i z Centrum po południu) - sam nim jeździłem aż do PTK. Praktycznie nie było korków ani na Kleszczowej, ani na Ryżowej. Dla mnie szybciej było bezpośrednio autobusem, niż pociągiem łącznie z dojazdem na stację i dojściem ze stacji do punktu docelowego.mariow pisze:jeśli ktoś korzysta z 517 a wg mnie to kurczące się gronorudy pisze: Dzięki za info.
517 będzie bardzo porządnie ścięte w szczycie. Kiepska to informacja dla Ursusa - może być bardzo ciasno.
Oczywiście, jeśli rozkopią skrzyżowanie Alej z Łopuszańską, to jazda 517 będzie nieopłacalna.
Uczniowie, studenci może się rano nie zrywają, ale pracujący na te samą godzinę jeżdżą do pracy i w roku szkolnym, i w tzw. wakacje.reserved pisze:Myślę, że mniej osób będzie się tak zrywać wcześnie rano
Pozdrawiam
już jest nieopłacalna, ale fakt że w wakacje korki na Ryzowej są znacznie mniejsze i autobus mógł być w porównywalnym czasie w centrum co dojazd na PKP + pociąg. choć ten rok pewnie będzie inny - Łopuszańska
co do tego co napisał reserved:
517 jest np dla mnie linią weekendową - pociągi są wtedy rzadko a autobusy nie stoją w korkach więc nawet jazda z przesiadką na pociąg byłaby kompletnie nieopłacalna - stąd linia jest b. popularna w dni wolne (no i centra handlowe w Alejach napędzają)
co do tego co napisał reserved:
517 jest np dla mnie linią weekendową - pociągi są wtedy rzadko a autobusy nie stoją w korkach więc nawet jazda z przesiadką na pociąg byłaby kompletnie nieopłacalna - stąd linia jest b. popularna w dni wolne (no i centra handlowe w Alejach napędzają)
PURA VIDA!
Ale to już jest połowa bądź 1/4 mniej. Autobusów rano jest tak dużo że to nie kwestia tego że będzie ciasno tylko tego że będzie trzeba po prostu parę minut dłużej poczekać na autobus. Tak mi się zdaję. A z tych pracujących też się trochę wybije bo przecież urlopy.rudy pisze:Uczniowie, studenci może się rano nie zrywają, ale pracujący na te samą godzinę jeżdżą do pracy i w roku szkolnym, i w tzw. wakacje.
Ogólnie trochę bez sensu. Skoro nie będzie tramów w JPII, to dlaczego skraca się 500, które stanowiłoby idealne uzupełnienie Zetki między Babką i DWC? Nieprzemyślane i nielogiczne, nie po raz pierwszy zresztą w ZTMie.
Czy będzie bus-pas w JPII przynajmniej na czas wyłączenia tramów? Trochę słabo widzę busy stojące w mega-korku...
Czy 522 popadło w niełaskę? Domyślam się, że stryczek dla niej już jest, tylko troszkę poociągają się z zaciśnięciem sznurka metodą stopniowego wygaszenia popytu, przyzwyczajenia ludzkości do 131 i zwiększenia częstości 520 po rewolucji wawerskiej... Tylko szkoda, że tak doskonale frekwentowana linia jest skazana na perfidną urzędniczą śmierć...
Czy będzie bus-pas w JPII przynajmniej na czas wyłączenia tramów? Trochę słabo widzę busy stojące w mega-korku...
Czy 522 popadło w niełaskę? Domyślam się, że stryczek dla niej już jest, tylko troszkę poociągają się z zaciśnięciem sznurka metodą stopniowego wygaszenia popytu, przyzwyczajenia ludzkości do 131 i zwiększenia częstości 520 po rewolucji wawerskiej... Tylko szkoda, że tak doskonale frekwentowana linia jest skazana na perfidną urzędniczą śmierć...
Na wtyczki, to bym nie liczył.reserved pisze:Autobusów rano jest tak dużo że to nie kwestia tego że będzie ciasno tylko tego że będzie trzeba po prostu parę minut dłużej poczekać na autobus. Tak mi się zdaję. A z tych pracujących też się trochę wybije bo przecież urlopy.A jak coś to się wtyczkę da.
W wakacje na pewno jest lepiej, niż w tzw. długie weekendy, kiedy jest dzień pracujący (np. ostatnio 12 czerwca), a rozkład świąteczny, i na przystanku Skoroszewska ciężko było się wbić do 517.
Pozdrawiam