Sąd ci się nie opłaca. Polegniesz na wywiadzie środowiskowym.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"Kłamca" nie jest określeniem pejoratywnym.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A skąd możesz wiedzieć co o mnie sądzą moi sąsiedzi. Bo raczej dużo ich nie ma.Glonojad pisze:"Kłamca" nie jest określeniem pejoratywnym.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Udało się na NSp.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Puknij się w głowę, Beni, zanim zaczniesz pisać głupoty i wygrażać komuś sądem. Świadczy to tylko i wyłącznie o tym, że brakuje Ci argumentów i musisz się histerycznie bronić jednocześnie kompromitując się jeszcze bardziej. Twoja wola - kompromituj się. Ale nie na tym podforum, a zwłaszcza, że w tym temacie.
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesc niesie, ze malowanie 120Na juz wybrane (ponad glowa TW...) i nie ma nic wspolnego z cudactwami. Tyle moge napisac. A, i jeszcze to, ze juz za pare tygodni je zobaczymy w realu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Obawiam się, że to właśnie tak wyglądało, jak napisałem. Nie mówię przecież, że decyzję podjęla Pesa.
- MeWa
- Cukiereczek
czy to oznacza, że będzie JESZCZE coś innego od tych wszystkich koncepcji, które były przezentowane (czy poprzednio, ogólnie, jako pomysł ZTM-u, który chyba upadł, czy też potem przy podpisywaniu umowy na PESY)?Glonojad pisze:Wiesc niesie, ze malowanie 120Na juz wybrane (ponad glowa TW...) i nie ma nic wspolnego z cudactwami. Tyle moge napisac. A, i jeszcze to, ze juz za pare tygodni je zobaczymy w realu.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
@ glon
moze inaczej
'Ponad glowa' rozumiem jako dogadanie sie miasta/ztm/czy kogo tam jeszcze z pesa i poinformowanie o tym TW po fakcie.
Jakos w taki uklad nie chce mi sie wierzyc, jakies procedury musza byc chyba zachowane.
przyklad:
(zalozmy ze z ZTM - 1)(pesa - 2)
1) -halo? czeslaw kadziolka z tej strony , pomalujta nam pesidla na teczowo!
2) to przyslijta nam jakies pismo/fax z tw.
Nie chce mi sie wierzyc ze wykonawca zrobi cokolwiek bez pisemnej podkladki od zlecajacego, bo to proszenie sie o klopoty. A juz szczegolnie przy takim kontrakcie.
moze inaczej
'Ponad glowa' rozumiem jako dogadanie sie miasta/ztm/czy kogo tam jeszcze z pesa i poinformowanie o tym TW po fakcie.
Jakos w taki uklad nie chce mi sie wierzyc, jakies procedury musza byc chyba zachowane.
przyklad:
(zalozmy ze z ZTM - 1)(pesa - 2)
1) -halo? czeslaw kadziolka z tej strony , pomalujta nam pesidla na teczowo!
2) to przyslijta nam jakies pismo/fax z tw.
Nie chce mi sie wierzyc ze wykonawca zrobi cokolwiek bez pisemnej podkladki od zlecajacego, bo to proszenie sie o klopoty. A juz szczegolnie przy takim kontrakcie.
A może w ten sposób:ness pisze: Nie chce mi sie wierzyc ze wykonawca zrobi cokolwiek bez pisemnej podkladki od zlecajacego, bo to proszenie sie o klopoty. A juz szczegolnie przy takim kontrakcie.
"miasto" do Pesy: "O, ta wersja nam się podoba. Jutro, jako właściciel spółki, załatwimy wam oficjalne pismo z TW"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dokładnie tak!.ness pisze: 'Ponad glowa' rozumiem jako dogadanie sie miasta/ztm/czy kogo tam jeszcze z pesa i poinformowanie o tym TW po fakcie.
Proceduralnie, to malowanie ma być uzgodnione z ZTM.Jakos w taki uklad nie chce mi sie wierzyc, jakies procedury musza byc chyba zachowane.
Aha, z tonu wypowiedzi myslalem ze to lezy w gestii TW, ale jesli mialo byc dogadywane tylko z ztm to proceduralnie problemu zadnego nie ma.
Organizacyjnie chyba tez nie, bo to imo organizator transportu powinien miec decydujace zdanie jak beda wygladaly pojazdy KM (w teorii) co by sobie kazda spolka/ajent nie malowala jak jej wygodnie.
Jak bedzie to wygladalo realnie to sie dopiero zobaczy
Tak nawiasem mowiac precyzujcie sie ze chodzi o to ze nie musieli sie konsultowac ale byloby fajnie. Ja np nie znam/nie pamietam na tyle warunkow przetargu i wele innych osob chyba takze.
Organizacyjnie chyba tez nie, bo to imo organizator transportu powinien miec decydujace zdanie jak beda wygladaly pojazdy KM (w teorii) co by sobie kazda spolka/ajent nie malowala jak jej wygodnie.
Jak bedzie to wygladalo realnie to sie dopiero zobaczy
Wtedy nie byloby to 'ponad glowa' raczej 'przepchniete'.mkm101 pisze:A może w ten sposób:
"miasto" do Pesy: "O, ta wersja nam się podoba. Jutro, jako właściciel spółki, załatwimy wam oficjalne pismo z TW"
Tak nawiasem mowiac precyzujcie sie ze chodzi o to ze nie musieli sie konsultowac ale byloby fajnie. Ja np nie znam/nie pamietam na tyle warunkow przetargu i wele innych osob chyba takze.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo to tak naprawdę do końca jednoznacznie w tym SIWZ nie było.
Co ciekawe, to zakład T-3 nic nie wie o takim planie - plan dotyczacy pudeł jest inny.beni pisze:1100 1102 1374 do podmiany a 1212 robią własnym sumptem choć nie wykluczone iż dokupią jeszcze dwa pudła (rok pr. 1984 numer 02 gospodarcza 105 ex 123 oraz z 1976 roku wagon numer 77)
Tu masz zdjęcia szpiegowskie sprzed bramy:beni pisze:Zdjęcie typowo szpiegowskie za bramy.
http://tramwar.republika.pl/u-g113-334129.html
http://tramwar.republika.pl/u-g136-334127.html
Nareszcie, po 4 latach...Plesim pisze:Na lawetę z rzekomym gorzowiakiem załadowano pudło 2090, które udało się w niewiadomymkierunku
.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.