Bezpieczeństwo w pojazdach komunikacji
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Ten przypadek to kolejny argument by w autobusach montować kabiny zupełnie oddzielone od przestrzeni pasażerskiej by ciężko było komukolwiek dostać się do kierowcy. I bardzo dobrze, że MZA teraz takie wozy zamawia w przetargach
Jak widać nasz naród jeszcze nie dorósł do tego by kontakt pasażerowie <-> kierowca był jak najbardziej ułatwiony a wprost przeciwnie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież wyszedł z kabiny. Co za różnica, czy by wyszedł z zabudowanej, czy z niezabudowanej?dzidek pisze:Ten przypadek to kolejny argument by w autobusach montować kabiny zupełnie oddzielone od przestrzeni pasażerskiej by ciężko było komukolwiek dostać się do kierowcy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
prosper5250
Zdziwił mnie wpis jakoby grodziowe Soliny nie posiadały monitoringu... Przecież wozy zakupione zostały do tego samego przetargu na linie mikrobusowe, więc skoro Mobilisowskie egzemplarze je posiadają - grodziowe również muszą je mieć
Przecież to był jeden z wymogów przetargowych...
To już nie pierwszy przypadek ataku na kierowcę monitorowanego przez kamery autobusu a jeszcze ani razu nie zdarzyło się, by ten monitoring na coś się przydał, w ogóle nie ma gadki na ten temat a przynajmniej ja nie słyszałem... Coś mi się wydaje, że to kamerowanie to ściema jakaś
To już nie pierwszy przypadek ataku na kierowcę monitorowanego przez kamery autobusu a jeszcze ani razu nie zdarzyło się, by ten monitoring na coś się przydał, w ogóle nie ma gadki na ten temat a przynajmniej ja nie słyszałem... Coś mi się wydaje, że to kamerowanie to ściema jakaś
Takprosper5250 pisze:Coś mi się wydaje, że to kamerowanie to ściema jakaś
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tylko czy w tym przetargu?prosper5250 pisze:Zdziwił mnie wpis jakoby grodziowe Soliny nie posiadały monitoringu... Przecież wozy zakupione zostały do tego samego przetargu na linie mikrobusowe, więc skoro Mobilisowskie egzemplarze je posiadają - grodziowe również muszą je miećPrzecież to był jeden z wymogów przetargowych...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Po pierwsze te Soliny Grodziowe to sobie kupił PKS do obsługi Grodziska Mazowieckiego (czyli dla siebie). ZTM potem ładnie poprosił czy nie ze chcą obsługiwać takiego potworka jak 137, zgodzili się, więc jedna Solinka dostała zatrudnienie na liniach ZTM i nazwali ją A599. Potem przechrzcili ją na A649. Któregoś dnia się zepsuła, więc z Grodziska ściągnięli drugą i nazwali ją A649. Potem solinka-bliźniaczka A649 zmieniła się w A648... z tego co pamiętam do przetargu w 2008 roku na samą linię z D(z)udziarskiej, 137 była jako aneks do przetargu ze Scań...
Więc Solina Grodziowa jeździła już długo (od 14.11.2007) przed Solinami z Mobilisu (te od 1.03.2008)
Koniec historii...
Więc Solina Grodziowa jeździła już długo (od 14.11.2007) przed Solinami z Mobilisu (te od 1.03.2008)
Koniec historii...
-
prosper5250
Przecież gdyby nie było wymogu postawionego przez ZTM, przewoźnicy sami z siebie nie dokonali by zamówienia pojazdów monitorowanych a przede wszystkim - klimatyzowanych...Bastian pisze:Tylko czy w tym przetargu?
- MeWa
- Cukiereczek
cóż, żeby żądać dużych pieniędzy też trzeba mieć... pieniądzejacek pisze:Tanio wycenil swoje zdrowie i życieMZ pisze:Na tej podstawie pan Tomasz zażądał 20 tysięcy złotych zadośćuczynienia od lubelskiego MPK
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
wyrok sądu z Lublina jest debilny...
JA też bym nie zareagował tzn bym zrobil albo że podjechalbym pod komisariat albo wezwał pomoc ale bym na nich nie ruszyl bo to zwykle kończy się tym że i ja dostanę w zęby a po co? Przykład kierowcy na żeraniu jest najlepszy... Co to znaczy że kierowca ma interweniowac ? jak? To niech wyposażą autobusy w broń palną by w razie ostateczności kierowca mógł uratować swoje zdrowie/życie...
JA też bym nie zareagował tzn bym zrobil albo że podjechalbym pod komisariat albo wezwał pomoc ale bym na nich nie ruszyl bo to zwykle kończy się tym że i ja dostanę w zęby a po co? Przykład kierowcy na żeraniu jest najlepszy... Co to znaczy że kierowca ma interweniowac ? jak? To niech wyposażą autobusy w broń palną by w razie ostateczności kierowca mógł uratować swoje zdrowie/życie...