171 w kierunku Bemowa widziałem z tym dopiskiem... Ale autobus jadący w stronę Torwaru już go nie miałPlesim pisze:Na widziane dziś wiele brygad 106, 112, 171, 184, 507 tylko w jednym 523 był na przednim wyświetlaczu ten tekst (R-11).
Informacja pasażerska
bo widac woleli jechac na sterownik niż na rozkład. Normalnie w DS nie ma wbitej Treasy Zmienionej i trzeba było wbić przez 4 i jechać na kartkę...Plesim pisze:Czemu większość pojazdów obsługujących linię Bemowskie i skierowane na objazdy w związku z rozbiórką wiaduktu w ciągu Powstańców Śląskich nie ma dodanego tekstu na wyświetlaczach "Trasa zmieniona'? Na widziane dziś wiele brygad 106, 112, 171, 184, 507 tylko w jednym 523 był na przednim wyświetlaczu ten tekst (R-11 ).
czyżby 6930? Bo ja jako jedyny jeździłem na 184 ze Zmianą trasy..JKTpl pisze:Wczoraj również widziałem tylko na jednym jełoplanie , z tym że na 184. ^^
Moim skromnym zdaniem ZTM powinien wyciągnąć surowe konsekwencje za ten pierdolnik, który był podczas długiego weekendu. Nowe Bemowo zamieniło się w Koło, 507 jechało normalną trasą przez ks. Janusza. Trzeba przyznać, że we wszystkich autobusach były stosowne kartki z informacją o zmianie trasy, ale ludzie narzekali, że na wyświetlach przednich nie było żadnej informacji.
Tak samo było z okazji remontu Sikorskiego.Misiek997 pisze:A wg mnie to wobec ZTM-u nalezy wyciągnąć konsekwencje... Brak zmian rozkładów. Autobusy jeździły spóźnione (nawet po 23).... Bo i po co na 4 dni? Niech kierowcy "wiązanki" od pasażerów zbierają....8833 pisze:Moim skromnym zdaniem ZTM powinien wyciągnąć surowe konsekwencje za ten pierdolnik
Tak. Sam byłem świadkiem, jak oberwało się kierowcy 507 że zamiast pojechać prosto Górczewską, skręcił sobie w ks. Janusza. Obużenie było tym większe, jak utkneliśmy w korku, a kierman nie chciał otworzyć drzwi. Masakra. I jeszcze pętla na Bemowie. Po co :?Misiek997 pisze:A wg mnie to wobec ZTM-u nalezy wyciągnąć konsekwencje... Brak zmian rozkładów. Autobusy jeździły spóźnione (nawet po 23).... Bo i po co na 4 dni? Niech kierowcy "wiązanki" od pasażerów zbierają....8833 pisze:Moim skromnym zdaniem ZTM powinien wyciągnąć surowe konsekwencje za ten pierdolnik
- MeWa
- Cukiereczek
W Częstochowie udało się zamontować głośniki w starych stopiątkach oraz w starszych autobusach - zapowiedzi przystanków są więc w każdym wozie. Czemu u nas nie udaje się nawet wyegzekwować tego, żeby komunikaty były w pojazdach z odpowiednim osprzętowaniem?
Takie zapowiedzi okazują się bardzo przydatne dla osoby przyjezdnej czy po prostu nieznającej danej trasy... Szkoda, że tutaj nie możemy pójść śladem innych...
Takie zapowiedzi okazują się bardzo przydatne dla osoby przyjezdnej czy po prostu nieznającej danej trasy... Szkoda, że tutaj nie możemy pójść śladem innych...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
NR
- (tygrys)
czy nie mozna wprowadzenie zmian w oznakowaniu brygad realizujących płatny półkurs zjazdowy z krańca DW. WILEŃSKI do odpowiednich zakładów eksploatacyjnych (linia Z-2).
Obecnie mimo iż trasa zjazdowa obejmuje przejazd od pierwszego (krańcowego) przystanku na trasie do ostatniego OKOPOWA 05 („przystanku dl wysiadających”) pomijając tylko przejazd do przystanku technicznego czołowa, tylna oraz wewnętrzna informacja informuje pasażerów o „Zjeździe do zajezdni” mimo przejechania całości trasy dostępnej dla pasażera.
Obecnie mimo iż trasa zjazdowa obejmuje przejazd od pierwszego (krańcowego) przystanku na trasie do ostatniego OKOPOWA 05 („przystanku dl wysiadających”) pomijając tylko przejazd do przystanku technicznego czołowa, tylna oraz wewnętrzna informacja informuje pasażerów o „Zjeździe do zajezdni” mimo przejechania całości trasy dostępnej dla pasażera.
- Solaris U10
A co jest przyczyną tego, ze w Grodziowych PKS-ach często zamiast wyświetlaczy z przodu podrózują w najlepszym razie dechy, a w najgorszym kserówki, a z tyłu podrózują czarne dziury? Np na porannym 179 w ogóle ostatnio nie widziałem nic wyświetlonego, 180 jechało z jakąś chałupniczą "180" wetkniętą za przednią szybę. No dziadostwo zupełne.
"Nie da się" przysolić kar umownych?
Popatrz, jaka franca!
Szkoda, że nie wiesz, ile zachodu trzeba było, żeby tak się stałoSolaris U10 pisze:Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale w końcu w wozach Mobilisu na 713 wyświetla się pełna nazwa krańca.
a) awarie wyświetlaczydrapka pisze:A co jest przyczyną tego, ze w Grodziowych PKS-ach często zamiast wyświetlaczy z przodu podrózują w najlepszym razie dechy, a w najgorszym kserówki, a z tyłu podrózują czarne dziury? Np na porannym 179 w ogóle ostatnio nie widziałem nic wyświetlonego, 180 jechało z jakąś chałupniczą "180" wetkniętą za przednią szybę. No dziadostwo zupełne.
b) brak aktualizacji treści informacji pasażerskich - przecież N02 do tej pory jeździ na AL. REYMONTA... A kary są stosowane, ale jak widać PKS ma to gdzieś.