Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
-
michael112
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Żeby jeszcze pustsze jeździło?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zgoda, ale przez Skiewniewicką i kasprzaka 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Domino2001
Wczoraj przejeżdżając przez M.Wilanowska, zobaczyłem prace torowe na pętli. Kiedyś mówili w mediach, że był pomysł skasowania tej pętli. Tory z podłożem wyjęte z ziemi i leżą gdzieś z boku, został sam piach. Trakcja nadal wisi. Czy to remont, czy likwidacja pętli?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hę?
Witam.
2. Od minimum trzech lat we wszystkich obiektach TW za sprzątanie odpowiada zewnętrzna firma, jak masz jakieś uwagi zawsze możesz po godzinach z czystej przyjemności w formie wolontariatu wyszorować wewnątrz wszystkie tramwaje na placu.
1. Powiedz mi drogi przyjacielu po co na jeden przystanek wysyłać skład z SIPem??Glonojad pisze:5) 13N (niestety, nie wiem z którego zakładu - ale było czyste więc chyba R-3 ) na 33. Co na to zSIP?
2. Od minimum trzech lat we wszystkich obiektach TW za sprzątanie odpowiada zewnętrzna firma, jak masz jakieś uwagi zawsze możesz po godzinach z czystej przyjemności w formie wolontariatu wyszorować wewnątrz wszystkie tramwaje na placu.
Memento mori
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
To chyba każda zajezdnia musi mieć swoją, R-4 widać zatrudniło jakichś niechlujów...Tymesz pisze: 2. Od minimum trzech lat we wszystkich obiektach TW za sprzątanie odpowiada zewnętrzna firma, .
Bo jakoś na R-3 można wymyć ściany pod siedzeniami, a na R-4 nie.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
Za to dzisiaj 13N szaleje m.in. na 7/35 (widziany o 7:15 przy Królewskiej). SIP i zakaz taborowy też mają wakacje?Glonojad pisze:5) 13N (niestety, nie wiem z którego zakładu - ale było czyste więc chyba R-3 ) na 33. Co na to zSIP? No cóż, chyba był spóźniony, bo go nie było na liście a następne ze 12 minut
Mogło być świeżo po remoncieGlonojad pisze:5) 13N (niestety, nie wiem z którego zakładu - ale było czyste więc chyba R-3 ) na 33. Co na to zSIP?
Tyle, że taką firmę to też trzeba pilnować. Szczególnie wagony 105N2k/2000 z R-4 przodują w zawodach na największy syf w tramwaju - brudne górne klapy, drzwi, rurki, siedzenia. Raz widziałem czysty skład z R-4 - tydzień wcześniej wyszedł z remontu w T-3 i jeszcze nie zdążył się ubrudzić.Tymesz pisze:2. Od minimum trzech lat we wszystkich obiektach TW za sprzątanie odpowiada zewnętrzna firma,
Nie, dyspozytorzy mają to w nosie.person pisze:SIP i zakaz taborowy też mają wakacje?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
R-4 na pewno nie ma prywatnej firmy sprzątającej od 3 lat, to bzdura, to raz.
Dwa, że sprzątanie przez firmę prywatną w żaden sposób nie zmniejsza odpowiedzialności kierownictwa zakładu za czystość, bo to oni odbierają wykonanie usługi.
Dwa, że sprzątanie przez firmę prywatną w żaden sposób nie zmniejsza odpowiedzialności kierownictwa zakładu za czystość, bo to oni odbierają wykonanie usługi.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z dnia na dzień niemal podwoiła się na R-4 liczba składów z SIP. Tym niemniej, wciąż mają rezerwę.