Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mam lepsze źródła niż informacje prasowe...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Domino2001
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Powiem tak - obecna beznadziejna lokalizacja pętli Winnica ma tę zaletę, że nie wymaga wykupu gruntów (albo inaczej - grunty te są w planie miejscowym, obowiązującym, gruntami komunikacyjnymi).
Natomiast problem byłby rzeczywiście, gdyby chcieć zlokalizować pętlę gdzie indziej chociaż... były już co najmniej dwa projekt pętli przy Modlińskiej i także na gruntach komunikacyjnych. ZTM-I wie jednak lepiej.
Jeśli miałbym wskazać problem, dla którego nie zostanie ukończona trasa w terminie, to po prostu czas... ewentualnie decyzja środowiskowa.
Natomiast problem byłby rzeczywiście, gdyby chcieć zlokalizować pętlę gdzie indziej chociaż... były już co najmniej dwa projekt pętli przy Modlińskiej i także na gruntach komunikacyjnych. ZTM-I wie jednak lepiej.
Jeśli miałbym wskazać problem, dla którego nie zostanie ukończona trasa w terminie, to po prostu czas... ewentualnie decyzja środowiskowa.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
2009-07-03 | 42 - nowa linia tramwajowa | Od dnia 11.07.2009r uruchamia się kursowanie linii tramwajowej 42 na trasie:
CM. WOLSKI - Wolska - al. Solidarności - Okopowa - Towarowa - rondo Daszyńskiego - Prosta - Kasprzaka - Skierniewicka - ROGALIŃSKA (wjazd na teren zajezdni "WOLA" i powrót Wolska - Skierniewicka .).
2009-07-03 | Wyłączenie ruchu tramwajowego w ciągu ulic Kawęczyńska - al. Tysiąclecia | W związku z pracami torowymi, w dniach od 11.07.2009r (sobota) godz. 00.00 do dnia 30.08.2009r (niedziela) godz. 24.00 wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu ul. Kawęczyńska - al. Tysiąclecia na odcinku od Dw. Wschodniego do pętli Kawęczyńska-Bazylika.
W czasie wyłączenia tramwaje linii 13 kursować będą trasą zastępczą:
linia 13: NOWE BEMOWO - Powstańców Śląskich - Radiowa - Dywizjonu 303 - Obozowa -
Młynarska - al. Solidarności - Okopowa - rondo Radosława - Słomińskiego - most
Gdański - Jagiellońska - Ratuszowa - Targowa - Kijowska - DW.WSCHODNI
linia 47: zawieszenie kursowania linii
Kursowanie tramwajów linii 13 odbywać się będzie wg specjalnego rozkładu jazdy.
W tym okresie kursować będzie zastępcza linia autobusowa Z-7 na trasie:
DW. WSCHODNI (KIJOWSKA) - Kijowska - Targowa - Ząbkowska - Radzymińska - Folwarczna - Wołomińska -Siedlecka - Otwocka - KAWĘCZYŃSKA-BAZYLIKA - Otwocka - Łomżyńska - Jadowska - Wołomińska - Radzymińska - Ząbkowska - Targowa - Kijowska - DW. WSCHODNI (KIJOWSKA)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Domyślam się, że na zakładkę z 72, więc 10 minut... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
michael112
może poupychają wagony częściowo na innych zajezdniach i zakładach tudzież pętlach? np takie Młociny mogą sporo pomieścić a sa monitorowane wiec bezpiecznepawcio pisze:cały czas nie mam pojęcia, jakim cudem nie wyłączą z ruchu zajezdni.

Będą jakieś tory tymczasowe na Kawęczyńskiej, ale jak dokładnie, to nie wiem. W każdym razie funkcjonowanie zajezdni nie będzie podlegać ograniczeniom.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Więc zamiast zmniejszyć przewozy powietrza na Jagiellońskiej i zabrać stamtąd 78 puszczając ją na cm.Wolski, to tworzy się kolejną linię, zakręconą jak świński ogon. A potem pod koniec grudnia braknie wozokilometrów i na oślep się zawiesi połowę linii.2009-07-03 | 42 - nowa linia tramwajowa | Od dnia 11.07.2009r uruchamia się kursowanie linii tramwajowej 42 na trasie:
CM. WOLSKI - Wolska - al. Solidarności - Okopowa - Towarowa - rondo Daszyńskiego - Prosta - Kasprzaka - Skierniewicka - ROGALIŃSKA (wjazd na teren zajezdni "WOLA" i powrót Wolska - Skierniewicka .).
A jeśli jednak przypadkiem brakuje wozokilometrów i trzeba je jakoś wykonać to zamiast tego 42 proponuję poprawienie częstotliwości 10 i/lub linię Wyścigi-PDPS w porannym szczycie.
Wjazdy i wyjazdy będą odbywać się torem niewłaściwym.pawcio pisze:Będą jakieś tory tymczasowe na Kawęczyńskiej, ale jak dokładnie, to nie wiem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Generatorem problemów jest odcinek Kercelak-Wolska. 10 go nie rozwiąże. A nie wozokilometry.mkm101 pisze:A jeśli jednak przypadkiem brakuje wozokilometrów i trzeba je jakoś wykonać to zamiast tego 42 proponuję poprawienie częstotliwości 10 i/lub linię Wyścigi-PDPS w porannym szczycie.
Myślisz, że 78 jest bardziej puste na Żeraniu niż na Marymonckiej?mkm101 pisze:Więc zamiast zmniejszyć przewozy powietrza na Jagiellońskiej i zabrać stamtąd 78 puszczając ją na cm.Wolski,
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan