Moderator: Wiliam
-
Pingwin
- (2525)
Glonojad pisze:R-4 na pewno nie ma prywatnej firmy sprzątającej od 3 lat, to bzdura, to raz.
Dwa, że sprzątanie przez firmę prywatną w żaden sposób nie zmniejsza odpowiedzialności kierownictwa zakładu za czystość, bo to oni odbierają wykonanie usługi.
Słabe dane kolega ma
Jest na R-4 prywatna firma sprzątająca Imprel, i ma się całkiem dobrze

)
Odbierają albo i nie, na ten temat wolał bym się nie wypowiadać
-
Wernyhora
pawcio pisze:Myślisz, że 78 jest bardziej puste na Żeraniu niż na Marymonckiej?
Ja obstawiam, że tak.

A przynajmniej tak było w czasach, gdy jeszcze kursowało przez Stawki. Choć na Marymonckiej też nie bije rekordów frekwencji... Ale w sumie jedzie donikąd, więc trudno się dziwić.

-
mkm101
-
Kontakt:
pawcio pisze: mkm101 pisze:A jeśli jednak przypadkiem brakuje wozokilometrów i trzeba je jakoś wykonać to zamiast tego 42 proponuję poprawienie częstotliwości 10 i/lub linię Wyścigi-PDPS w porannym szczycie.
Generatorem problemów jest odcinek Kercelak-Wolska. 10 go nie rozwiąże. A nie wozokilometry.
Nie zaprzeczam nt wolskiego odcinka. Stąd moja propozycja zmiany trasy linii 78 zamiast zwielokratniania liczby linii.
Natomiast co do 10 to jest ona przepełniona, będąc jedyną linią łączącą DC z PDPS i jedną z dwóch linii łączących DC z Kasprzaka.
pawcio pisze: mkm101 pisze:Więc zamiast zmniejszyć przewozy powietrza na Jagiellońskiej i zabrać stamtąd 78 puszczając ją na cm.Wolski,
Myślisz, że 78 jest bardziej puste na Żeraniu niż na Marymonckiej?
Tak myślę. Nie mam na potwierdzenie tego pomiarów, ale... czy ZTM ma? Czy były również jakieś pomiary na Woronicza, Wołoskiej albo Chałubińskiego?
-
MisiekK
Wernyhora pisze:Jaka jest przyczyna uruchomienia 42?
Pojawienie się numerka 42 oznacza, że jeden z pomysłodawców numerowania linii jest właśnie na urlopie, a do głosu doszedł inny - ten na codzień tłamszony. A mówiąc dosadnie - pokazuje burdel decyzyjny w ZTM.
Pingwin pisze:Słabe dane kolega ma
ROTFL.. Trzymajcie mnie bo walnę:) Glon i słabe informacje:)
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
mkm101
-
Kontakt:
Pingwin pisze:Glonojad pisze:R-4 na pewno nie ma prywatnej firmy sprzątającej od 3 lat, to bzdura, to raz.
Nie przypadkiem dopiero od 1.03.2008?
-
person
- (geograf)
pawcio pisze:mkm101 pisze:Więc zamiast zmniejszyć przewozy powietrza na Jagiellońskiej i zabrać stamtąd 78 puszczając ją na cm.Wolski,
Myślisz, że 78 jest bardziej puste na Żeraniu niż na Marymonckiej?
Myślę, że stałoby się pełniejsze, bo ludzie wybieraliby tę linie w dojeździe na Wolę zamiast jechać z przesiadką na arcywygodnej Babce/Powązkowskiej.
I najważniejsze: po co trzy linie na Żeraniu, z czego dwie do metra?
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pingwin pisze:Glonojad pisze:R-4 na pewno nie ma prywatnej firmy sprzątającej od 3 lat, to bzdura, to raz.
Dwa, że sprzątanie przez firmę prywatną w żaden sposób nie zmniejsza odpowiedzialności kierownictwa zakładu za czystość, bo to oni odbierają wykonanie usługi.
Słabe dane kolega ma

)
Nie mówię że jej nie ma, mówię, że nie od 3 lat!
Odbierają albo i nie, na ten temat wolał bym się nie wypowiadać
A szkoda
ROTFL.. Trzymajcie mnie bo walnę:) Glon i słabe informacje:)
No, czasem celowo coś spreparuję żeby zatrzeć ślady albo wykryć przecieki...

.
Tym niemniej - wszystko, co ma swój początek ma też i swój kres...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
pawcio
person pisze:I najważniejsze: po co dwie linie na Żeraniu, z czego dwie do metra?
Dołącz jeszcze 21 i już masz pełny dogmat.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
pawcio pisze:person pisze:I najważniejsze: po co dwie linie na Żeraniu, z czego dwie do metra?
Dołącz jeszcze 21 i już masz pełny dogmat.
I dlatego też po przywróceniu W-Z czekający na rozsądny układ komunikacyjny w tramwajach mogą się bardzo gorzko rozczarować.
Ale najprościej wołać "dajcie 800 wagonów (przeliczeniowych)", prawda?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
mariow
co masz na mysli Glon mowiąc o rozczarowaniu?
PURA VIDA!
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Póki nie przestaną obowiązywać dogmaty takie, jak 7 na Okęciu, a 5 na Marymonckiej (nie mówiąc o utłuczeniu 32), póty rzeczywiście porządnego układu sieci tramwajowej się nie skonstruuje, to jasne.
Jakby mnie ktoś pytał: 5 i 32 nadają się wyłącznie do kasacji, a jeżeli na trasie 9 lub 17 brakuje podaży, to wolałbym je wzmocnić bardziej, niż 5 minut, zamiast dokładać inne linie. Ale to nie ja konstruuję sieć tramwajową i nie ja o niej decyduję

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
MeWa
- Cukiereczek
A 32 jednak nie udało się teraz ukatrupić?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze nie straciłem nadziei.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bastian pisze:a jeżeli na trasie 9 lub 17 brakuje podaży, to wolałbym je wzmocnić bardziej, niż 5 minut, zamiast dokładać inne linie.
Zwłaszcza, że jest to rozwiązanie mniej zżerające wozokilometrów niż dodatkowa linia.
Ja jednak bym się powoli nastawiał mentalnie na porżnięcie DS do 10/20, bo przy obecnych "trendach" jest to nieuniknione...
[ Dodano: Sob 04 Lip, 2009 16:48 ]
Bastian pisze:Jeszcze nie straciłem nadziei.
Nadziei na co? Na jakieś małe pyrrusowe zwycięstewko w ogólnie spierdzielonym układzie?
Ech... ja się zastanawiam, kto te wszystkie dogmaty wymyśla...
-
pawcio
Glonojad pisze:ja się zastanawiam, kto te wszystkie dogmaty wymyśla...
Myślę, że jest to wiedza kluczowa w ich rozbijaniu. Jak byś wiedział, to daj znać!

Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem