(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O Krasie. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kilka osób z ZTM zna moje prawdziwe personalia. A co mi po koordynacji 5 i 17? Raczej jeżdżę na odcinku Babka - Hala .... Pozdrawiam kolegów (ps. a kto odpisywał na poprzednie pismo o poprawę koordynacji 17 i 36pawcio pisze: 10 i 8 sztuk.Dzięki! Już wiem, na kogo szczególnie uważać przy udzielaniu odpowiedzi. Swoją drogą koordynacja 17 i 5 jest naprawdę ładna, aż się sam zaskoczyłem, to sprawdzając.
Tak naprawdę to mi trochę głupio robić Wam dodatkową pracę, intencją był sygnał do kierownictwa, że coś (może organizacja pracy w tym np. liczba osób merytorycznych i ich motywowanie ...) wymaga poprawy.pawcio pisze:Sprawdź inicjały na końcu numeru pisma, jak się zgodzą, to wiesz. Jak nie, to i tak Ci to nic nie powie.
Drażnią mnie takie czasem idiotyzmy (za które czasem ZTM nie jest bezpośrednio odpowiedzialny ale na którym się to skupia) jak zakaz dla 116 (przeguby) czy fatalne błędy w komunikatach (o tych jest czasem mnóstwo) ale tu może "odbija się" moja praca zawodowa.
Spokojnej pracy.
- MeWa
- Cukiereczek
co za głupotyTeokryt pisze:p 9 powinno być skrócone w DP do Banach ai Wiatracznej
wieczorami to ponoć nie jeździsz tramwajami, bo boisz się awarii...Teokryt pisze:zawsze wieczorami.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Definicja wieczoru:MeWa pisze:wieczorami to ponoć nie jeździsz tramwajami
od godziny 18 do godziny 22.
Istne boje sie awarii bo jak sie rozkraczy coś to zostaje na okęciu.MeWa pisze:bo boisz się awarii...
Jeździsz do samego końca? Tak czy nie? bo ja jeżdżę od Gocławka do Okęcia. O godzinie 21 jechałem 120N z kilkoma pasażerami od Żółkiewskiego do Wiatracznej i taka sama sytuacja od Korotyńskiego do Okęcia. nie, wcześniej było ani 24 ani 7.co za głupoty
Sytuacja widziana już nie raz.
Pisałem jaz przekąsem bo z wypowiedzi glonojada wynika ze każdy tramwaj musi przypominać metro i być dopchany do sufitu by jeździł. może pojeździł by też 5 której tak bardzo nie lubi i zobaczył ze ma ona wykorzystanie nawet w miedzyszczycie a nie patrzył tylko w papiery.
Fajnie ze Młociny maja super węzeł przesiadkowy tylko co mi z przesiadek jak NIE WIEM co odjedzie 17 czy 78 jak chce jechać dalej. ma stać na przystanku i czekać? Czy sprawdzać rozkłady podczas gdy jeden z nich mu odjedzie to woli wybrać 5 i jeśli ma taka potrzebę jechać.
Jeden wyświetlacz na Młocinach i problem znika, razem z 5.

Jedna jedyna 17 również ten problem rozwiązuje.Teokryt pisze:NIE WIEM co odjedzie 17 czy 78 jak chce jechać dalej. ma stać na przystanku i czekać? Czy sprawdzać rozkłady podczas gdy jeden z nich mu odjedzie to woli wybrać 5 i jeśli ma taka potrzebę jechać.
Jeden wyświetlacz na Młocinach i problem znika, razem z 5.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- MeWa
- Cukiereczek
no dobrze, ale Ty odnosisz się do wieczoru, a Glonojad pisał o międzyszczycie... poza tym Korotyńskiego leży za Banacha. A poza tym iloma miejscami dysponuje pesa...Teokryt pisze:O godzinie 21 jechałem 120N z kilkoma pasażerami od Żółkiewskiego do Wiatracznej i taka sama sytuacja od Korotyńskiego do Okęcia. nie, wcześniej było ani 24 ani 7.
Sytuacja widziana już nie raz.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A ja jechałem o godzinie 21 i wolne miejsca siedzące pojawiły się dopiero na Hynka.
Po co w ogóle wdajesz się w dyskusje tego typu?
[ Dodano: |4 Cze 2009|, 2009 11:38 ]
Po co w ogóle wdajesz się w dyskusje tego typu?
[ Dodano: |4 Cze 2009|, 2009 11:38 ]
Zwłaszcza, jak będzie miała dwa perony planowe i trzeci dla potrójniaków?pawcio pisze:Jedna jedyna 17 również ten problem rozwiązuje.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Prawda. Ok, jak będzie tylko jedna solidna 17 na Młocinach na Marymoncka to 5 kompletnie niepotrzebna.Jedna jedyna 17 również ten problem rozwiązuje.
Dość duża ilością ale chyba liczy się stan faktyczny a nie % napełnienia.MeWa pisze:A poza tym iloma miejscami dysponuje pesa...
Dwa kolorowe reflektory i kabelek z ekspedycji wytłumaczenie ze jak się pali zielona żarówka to odjedzie pierwszyGlonojad pisze:Zwłaszcza, jak będzie miała dwa perony planowe i trzeci dla potrójniaków?
I tak by się tam przydał prosty system informacji inny niż rozkłady.

Tak się zastanawiam czy po zakończeniu remontu trasy W-Z zostawić 4 na obecnej trasie z obecną częstotliwością 10/15/15, a 23 z powrotem skierować na Annopol, także 10/15/15. Ale coś mi jedzie, że:
1. Niedasię
2. Za dużo tramwajów na Odrowąża
3. Na Ratuszowej musi coś kończyć
4. Tramwajów zabraknie...
1. Niedasię
2. Za dużo tramwajów na Odrowąża
3. Na Ratuszowej musi coś kończyć
4. Tramwajów zabraknie...