Obwodnica ekspresowa Warszawy: S2-S7/S8-S17
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I kolejny etap obwodnicy (nomen omen) etapowej rozwalić?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Solaris U10
Na stronie Budimeksu można zobaczyć zdjęcia (z maja) budowy trasy S-8 wykonane "z lotu ptaka". Polecam!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niestety ani w FF ani w IE nie udaje mi się otworzyć zdjęć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dzięki, to było bardzo pomocne.
- Solaris U10
Chciałem być sprytniejszy i podać adres ramki. Rozwiązaniem jest wejście na stronę ręcznie kliknięcie linku "budowa trasy S-8", a potem "galeria zdjęć".
Kilka poglądowych zdjęć prosto z budowy trasy ekspresowej.
Realizacja obiektów WD11: północny i południowy. Środkowy dla tramwajów będzie uruchamiany w pierwszej kolejności.
Obiekt WD10a, a mówiąc po polsku wiadukt nad WMH dla Powstańców Śl.
Widok w kierunku Konotopy. Po prawej mur oporowy z gruntu zbrojonego i wyjazd z przyszłej trasy do skrzyżowania z Lazurową. Patrząc na studzienki można się zorientować jak głęboko będzie jezdnia trasy. Nic dziwnego, że sąsiadujący z trasą mieszkańcy się wkurwili.
Wiadukt WD9 dla Lazurowej. Od północy trwają roboty ziemne pod przebudowę jezdni.
Tak wygląda tor na wiadukcie. Nasyp od strony wschodniej rośnie w oczach.
Taki sobie widoczek na realizację płyty dennej między ścianami szczelinowymi. Tutaj też będzie wyjazd na Lazurową.
Realizacja obiektów WD11: północny i południowy. Środkowy dla tramwajów będzie uruchamiany w pierwszej kolejności.
Obiekt WD10a, a mówiąc po polsku wiadukt nad WMH dla Powstańców Śl.
Widok w kierunku Konotopy. Po prawej mur oporowy z gruntu zbrojonego i wyjazd z przyszłej trasy do skrzyżowania z Lazurową. Patrząc na studzienki można się zorientować jak głęboko będzie jezdnia trasy. Nic dziwnego, że sąsiadujący z trasą mieszkańcy się wkurwili.
Wiadukt WD9 dla Lazurowej. Od północy trwają roboty ziemne pod przebudowę jezdni.
Tak wygląda tor na wiadukcie. Nasyp od strony wschodniej rośnie w oczach.
Taki sobie widoczek na realizację płyty dennej między ścianami szczelinowymi. Tutaj też będzie wyjazd na Lazurową.
15/12/2005-12/7/2019
- a/p TALENT
Fakt, ale komentarz mógłby być bardziej dosadny. Wkurwieni mieszkańcy to brzmi słabo- urzędasy którzy zezwolili na taką lokalizację i "pomysłowy deweloper" zasługują na bardziej TLG-owski komentarz...... Swoją drogą to takie chałupki są w sam raz dla zakatarzonych bez węchu, głuchych lub niektórych fanów komunikacji.
ZUS fundatorem emigracji
Cwaniactwo, ot co. Rezerwa pod trasę była wytyczona kilkadziesiąt lat temu! Oni zapewne wmawiali, że to takie "święte nigdy" - "kiedyś zbudują, ale prawdopodobnie nigdy". Panowie dewoloperzy powinni się wyspowiadać przed odpowiednimi organami, bo to trąci oszustwem. Swoją drogą świeżo ukończone kamienice od strony Dywizjonu 303 wciąż w większości stoją puste.a/p TALENT pisze:pomysłowy deweloper
15/12/2005-12/7/2019