Jak zakłady informują kierowców o zmianach tras?

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Bierut

Post autor: Bierut » 17 lip 2009, 8:39

MZ pisze:
Bierut pisze:codziennie (prawie) odwiedzam stronę ZTM na której są umieszczane zmiany
:arrow: Na tym bym tak bezkrytycznie nie polegał, bo o niektórych zmianach możesz dowiedzieć się po fakcie, albo wręcz w ogóle się nie dowiesz.
Ale wtedy i pasażerowie też nie wiedzą i można jechać jak się chce O-)

Rosa

Post autor: Rosa » 20 lip 2009, 14:32

Mozna się wkurzyc jak kierowca minie przystanek, a co zrobic jak kierowca minie 8 przystanków? :D
Dziś miałem (nie)przyjemnośc jechać 168 z pl Unii na Gocław. Nie pamiętam nr ale był to grodzio ruszający o 13:16 z pl Unii.
Spokojnie sobie siedziałem i czytałem ksiązeczke az nagle słysze że ludzie coś się zaczeli dziwnie zachowywać i okazało sie ze autobus zamiast wjeżdżac na estakade prowadzaca na Wał Miedzeszyński sobie jedzie środkowym pasem trasy Siekierkowskiej mijając zarówno zjazd na Wał jak i zjazd na Gocław. W tej sytuacji nie bylo juz odwrotu więc kierowca dalej śmiało jechał prosto z rozpędu pomijając tez zjazd na Marsa i pasażerom otworzył drzwi na przystanku Edisona. Tam oczywiście nie wiedział jak wrócić na trasę więc pokierowałem go pod wiaduktem na Czecha po czym po nawrocie okazało się że kierowca nie ma zamiaru tracić czasu i wracac na Gocław tylko jedzie prosto na przystanek Płowiecka.
Mam nauczkę, trzeba go było skierować na Trakt Lubelski do Kadetów to musialby wrócic na swoją trasę a tak da się takiemu możliwośc wyboru to pójdzie na łatwizne.

Swoją droga to coś chyba z taryfikatorem kar jest nie bardzo skoro kierowca woli pominąc tyle przystankow (Meissnera, Bora-Komorowskiego, Umińskiego, Bukowskiego, Perkuna, Zamieniecka, Centrum Optyki, zaj. Ostrobramska) niż jechac po czasie. A może na paliwie oszczędzał?

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 20 lip 2009, 14:58

Zazwyczaj zlecenia zmian okresowych/stałych są przekazywane na ekspedycje i wywieszane na tablicach, sa tacy ekspedytorzy którzy wszystkim kierowcą mówią o zmianach ale sa to nieliczni :-"

Zablokowany