Ehh, tam też stają pośpiechy. Jeżeli i ten przystanek odjąć, to wtedy 125jacek2357 pisze:Żelazna? Nie.R-11 Kleszczowa pisze:Żelazowa
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
-
Krzysiek_S
Co do dywagacji przystankowych dotyczących 526. UD Praga Płd. można by było spróbować odpuścić, choć myślę, że ludzie by sobie wywalczyli. UD Wola podobnie - bardzo często słyszę, że ludzie narzekają, że E02 tam nie staje (i słusznie, że nie staje). Park Praski i Pl. Szembeka muszą być obowiązkowo. Przesiadka na Parku Praskim w linie Targówczańskie jest stokroć wygodniejsza niż przy Wileńskim. Mieszkając tamże przez 14 lat proporcję przesiadek miałem w granicach 20:1 na korzyść Parku Praskiego. A Pl. Szembeka to już poważne relacje do Międzylesia, gdzie tramwajów ani widu, ani słychu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No i bazarpawcio pisze:A Pl. Szembeka to już poważne relacje do Międzylesia, gdzie tramwajów ani widu, ani słychu.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Dennis, przez dwa enR-11 Kleszczowa pisze:Nie ja to wymysliłem, a kolegia Denisgregory5576 pisze:A gdzie to upchniesz na pętli, bo 183 już "krańcuje" na korkowej
![]()
![]()
Tak wogóle to to 183 tam wcale nie jest potrzebne. Szkoda, że ludzie oprotestowali bus na Brata Alberta, bo tam by 183 dobrze pasowało.
Można zrobić jeszcze inaczej: o ile pętla w Zielonej nadal funkcjonuje, można tam zakrańcować zarówno 161, jak i 183 (które zostałoby zastąpione w relacji Zielona - Marysin właśnie przez 161), odciążąjąc tym samym kraniec w Marysinie o 183.
[ Dodano: 2006-05-11, 09:29 ]
Na Ostrobramskiej jakoś możeR-9 Chełmska pisze:nie może być lepszych i gorszych 5xx...
albo wszystkie, albo żadna
[ Dodano: 2006-05-11, 09:30 ]
A wogóle to przyspieszone 125 bym skierował przez Górczewską i Człuchowską na Karolin
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie. 161 w Zielonej to wcale nie jest jakiś tam alibi dla Marysina. Jesli ta linia zostalby wydłużona przez Kościuszkowców to tylko i wyłacznie do Wiatracznej. Bo linia do Marysina/ Zielonej będzie się ciesyzła taka popularnością jak 305
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No to połączyć ze 183 a w szczycie utworzyć 383 z Wiatracznej do Zielonej. Innego rozwiązania nie widzę. Na pewno nie jest sensownym rozwiązaniem pchanie kolejnej (po 137 i 173) linii z Korkowej na Grochowską!R-11 Kleszczowa pisze:Nie. 161 w Zielonej to wcale nie jest jakiś tam alibi dla Marysina. Jesli ta linia zostalby wydłużona przez Kościuszkowców to tylko i wyłacznie do Wiatracznej. Bo linia do Marysina/ Zielonej będzie się ciesyzła taka popularnością jak 305![]()
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to twoje 383 by nie pojechało z Korkowej na Grochowską przypadkiem?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
To jak? Teleport, czy lewitacja? Napisz mi całą trasę tego 383, jak nie znajdę tam ani Korkowej, ani Grochowskiej, to... i tak ci nie uwierzę! 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Ten pomysł już nie jest taki nowy,już co najmniej pół roku ma.dennis pisze:WIATRAK - Grochowska (no to już jedną znalazłeś) - Płowiecka - Marsa - Ilskiego - Komandosów - Grzybowa - ZIELONA. Pisałem z głowy, więc mogłem jakieś nazwy ulic pokręcić, ale Korkowej tam raczej ni mo
Tylko że miał być wprowadzony wraz ze zmianą na 183- do Zbójnej Góry.