Chodziło o dojazd na Centralny z Broniewskiego, więc tramwajem 19/33 dojedzieBastian pisze:Wygląda to na skrót myślowy, nadmierny zresztą.
Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
- Bastian
- Sułtan Maroka
Doszedłem do tego, ale dopiero po przejrzeniu całego pytania z odpowiedzią w zapisie czatu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
I nareszcie pojawiły się pierwsze sploty z prawdziwego zdarzenia.
Widok od strony Kercelaka.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mam nadzieję, że to rzeczywiście zadziała i będzie wielu ojców sukcesu. Bo jeśli nie, to nawet wiem, kto będzie winny...
[ Dodano: Sob 18 Lip, 2009 20:05 ]
Na szybko? To będzie gdzieś za dwa lata
[ Dodano: Sob 18 Lip, 2009 20:05 ]
Na szybko? To będzie gdzieś za dwa lata
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I tak powinny wyglądać wszystkie rozjazdy przed skrzyżowaniami w Warszawie i miejsce by było np. Pl.Zawiszy od strony Centrum czy Kercelak od strony PDT Wola.Plesim pisze:I nareszcie pojawiły się pierwsze sploty z prawdziwego zdarzenia.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jasne, plac Zawiszy od strony Centrum - zamiast wydzielonych torów? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, to Ty źle napisałeś. Pod zdjęciem splotu napisałeś "tak powinno wyglądać na placu Zawiszy od strony Centrum". A tam są wydzielone tory do skrętu właśnie.beni pisze:Nie źle zrozumiałeś. Tor wydzielony tylko zamiast dwóch przystanków i biegania jeden.
PS: Owszem, uważam że na placu Zawiszy powinien być układ z przystankami na wylotach i wydzielonymi tory we wszystkich relacjach, chociaż z drugiej strony gdy powstał ten układ, relacja Grójecka - Towarowa była marna i na Ochotę jeździło się w zasadzie z Alej. Silne 1 trochę burzy sprawę. No i kwestia skomunikowania z przystankami kolejowymi - z przystanków na wschodnim i północnym wlocie jest do pociągu jedno przejście, z ew. przystanku zbiorczego w stronę Ochoty - byłoby do przejścia znacznie więcej.
Dziś mija 60 lat od uruchomienia Trasy W-Z, więc prponuję mały skok w przeszłość
- http://tramwar3.republika.pl/tw-trasawz.html
- http://tramwar3.republika.pl/tw-trasawz.html
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Eee.... co ja tam chciałem napisać...
@MeWa: Wystarczy mi użerania się o zadaszenia peronów (bo "zakłócą historyczną elewację placu Tłomackiego"), o dopuszczenie ruchu autobusów ("bo bez bariery, która i tak jest niedpopuszczalna z powodów konserwatorskich, autobus może wylecieć z trasy i zmieść Grubą Kaśkę z powierzchni Ziemi")... kolor słupów można naprawdę odpuścić tym bardziej, że czarny wyszczupla i usuwa na tło widoku
@MeWa: Wystarczy mi użerania się o zadaszenia peronów (bo "zakłócą historyczną elewację placu Tłomackiego"), o dopuszczenie ruchu autobusów ("bo bez bariery, która i tak jest niedpopuszczalna z powodów konserwatorskich, autobus może wylecieć z trasy i zmieść Grubą Kaśkę z powierzchni Ziemi")... kolor słupów można naprawdę odpuścić tym bardziej, że czarny wyszczupla i usuwa na tło widoku
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poza tym, na Feminie część (lub nawet całość, nie pamiętam) zwrotnic ma promienie 100 m w kierunku zwrotnym.