Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z

Moderator: Wiliam

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 18 lip 2009, 17:27

Bastian pisze:Wygląda to na skrót myślowy, nadmierny zresztą.
Chodziło o dojazd na Centralny z Broniewskiego, więc tramwajem 19/33 dojedzie

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 lip 2009, 17:29

Doszedłem do tego, ale dopiero po przejrzeniu całego pytania z odpowiedzią w zapisie czatu.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 18 lip 2009, 18:42

I nareszcie pojawiły się pierwsze sploty z prawdziwego zdarzenia.
Widok od strony Kercelaka.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 lip 2009, 20:04

Mam nadzieję, że to rzeczywiście zadziała i będzie wielu ojców sukcesu. Bo jeśli nie, to nawet wiem, kto będzie winny...

[ Dodano: Sob 18 Lip, 2009 20:05 ]
Na szybko? To będzie gdzieś za dwa lata :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

beni

Post autor: beni » 18 lip 2009, 20:51

Plesim pisze:I nareszcie pojawiły się pierwsze sploty z prawdziwego zdarzenia.
Widok od strony Kercelaka.
I tak powinny wyglądać wszystkie rozjazdy przed skrzyżowaniami w Warszawie i miejsce by było np. Pl.Zawiszy od strony Centrum czy Kercelak od strony PDT Wola.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”

„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 lip 2009, 20:59

Jasne, plac Zawiszy od strony Centrum - zamiast wydzielonych torów? #-o
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

beni

Post autor: beni » 18 lip 2009, 21:28

Nie źle zrozumiałeś. Tor wydzielony tylko zamiast dwóch przystanków i biegania jeden.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”

„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”

Tm

Post autor: Tm » 18 lip 2009, 21:47

Ale jak chcesz to zrobić? Poza tym co za bieganie skoro każdy przystanek obsługuje inny kierunek?
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 lip 2009, 22:12

beni pisze:Nie źle zrozumiałeś. Tor wydzielony tylko zamiast dwóch przystanków i biegania jeden.
Nie, to Ty źle napisałeś. Pod zdjęciem splotu napisałeś "tak powinno wyglądać na placu Zawiszy od strony Centrum". A tam są wydzielone tory do skrętu właśnie.

PS: Owszem, uważam że na placu Zawiszy powinien być układ z przystankami na wylotach i wydzielonymi tory we wszystkich relacjach, chociaż z drugiej strony gdy powstał ten układ, relacja Grójecka - Towarowa była marna i na Ochotę jeździło się w zasadzie z Alej. Silne 1 trochę burzy sprawę. No i kwestia skomunikowania z przystankami kolejowymi - z przystanków na wschodnim i północnym wlocie jest do pociągu jedno przejście, z ew. przystanku zbiorczego w stronę Ochoty - byłoby do przejścia znacznie więcej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 lip 2009, 21:01

Dzisiaj zaczęli malować słupy na moście Ś-D na granatowo / grafitowo / inny szary... :(
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 22 lip 2009, 0:43

Dziś mija 60 lat od uruchomienia Trasy W-Z, więc prponuję mały skok w przeszłość
- http://tramwar3.republika.pl/tw-trasawz.html

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 lip 2009, 11:03

Eee.... co ja tam chciałem napisać...

@MeWa: Wystarczy mi użerania się o zadaszenia peronów (bo "zakłócą historyczną elewację placu Tłomackiego"), o dopuszczenie ruchu autobusów ("bo bez bariery, która i tak jest niedpopuszczalna z powodów konserwatorskich, autobus może wylecieć z trasy i zmieść Grubą Kaśkę z powierzchni Ziemi")... kolor słupów można naprawdę odpuścić tym bardziej, że czarny wyszczupla i usuwa na tło widoku ;)

Awatar użytkownika
Koszałek

Post autor: Koszałek » 25 lip 2009, 12:42

Przyjrz ałem się wczoraj remontowanym torom przy Feminie i z pewnym zaskoczeniem zobaczyłem, że sploty są zrobione nie tylko przy wjazdach lecz również przy zjazdach ze skrzyżowania. Czemu mają one słuzyć :?: Pierwszy raz widzę coś takiego.
- Kochasz mnie?
- Kocham.
- Wyjdziesz za mnie?
- Nie.
- Złaź!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 lip 2009, 12:47

To nie sploty, to tylko wydłużone iglice tak, aby nie wypadały na przejściach dla pieszych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 lip 2009, 12:54

Poza tym, na Feminie część (lub nawet całość, nie pamiętam) zwrotnic ma promienie 100 m w kierunku zwrotnym.

ODPOWIEDZ