Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Jelonki

Moderator: Wiliam

drapka

Post autor: drapka » 18 sie 2009, 9:12

Solaris U10 pisze:Przecież kursy skrócone 506 dadzą dokładnie taki sam efekt...
To czemu od razu tego nie zrobiono, tylko marnowano pieniądze na tworzenie nowej linii i teraz jej likwidowanie? Bez sensu. No chyba że ten "najbardziej obciążony odcinek" na efki będzie krótszy niż trasa E-6. Chociaż jak pokazuje życie i praktyka, liczba kursów takiego 506 będzie zapewne niższa niż kursów 506+E-6, więc może ta kwestia przeważyła i oszczędności pokryją koszty.
Popatrz, jaka franca!

mariow

Post autor: mariow » 18 sie 2009, 9:24

jak tworzono E-6 to chyba jeszcze nie było efek :-k

a dokąd bedzie to 506f hmm - niby Mariensztat wydaje się najbliższym miejscem do zakrańcowania po minięciu Marszałkowskiej ale może też wylądować np na Pl.Piłsudskiego? o ile jest tam miejsce, bo nie wiem.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 sie 2009, 9:26

Mariensztat, studenci.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 sie 2009, 9:27

mariow jest studentem?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

drapka

Post autor: drapka » 18 sie 2009, 9:33

Bastian pisze:Mariensztat, studenci.
A czy jest cień szansy, ze ci studenci (jak to było za moich czasów, a i teraz jak tam czasem jadę) będą mieli przyzwoitą REGULARNOŚĆ kursów? Bo odwieczym problemem tego połączenia były stada odjeżdżające zwłaszcza z metra Świętokrzyska - i po nich 15-minutowe dziury. Niby jeżdzi tam pełno linii na most Świętokrzyski, ale układ w oklicach Dobrej jest wyjątkowo antyprzesiadkowy - zresztą nie ma się i tak w co przesiąść odkąd w poprzek jeższą tylko szczątki po 118 (a kiedyś na Dobrej było i w miarę mocne 118, i 162)
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 sie 2009, 10:02

drapka pisze:A czy jest cień szansy, ze ci studenci (jak to było za moich czasów, a i teraz jak tam czasem jadę) będą mieli przyzwoitą REGULARNOŚĆ kursów?
Póki 506 się całkiem nie skróci - raczej nie bardzo. A skrócić się nie zdąży, prędzej się zamknie Świętokrzyską całkiem.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 18 sie 2009, 10:07

ostatnio nie wierzę w konieczność zamykania Świętokrzyskiej przed 2012 ....
PURA VIDA!

Szymon
(Mr_Kolesław)
Kontakt:

Post autor: Szymon » 18 sie 2009, 11:45

Właśnie sobie poczytałem te zmiany w komunikacji i stwierdzam, że na Jelonkach zostaje jedna linia przyspieszona ](*,) E-6 pojeździło raptem 3 lata? A teraz połączą je w to, co było wcześniej =;
Aha, i ciekawe kiedy sobie przypomną o likwidacji 408 :-" Tzn. jak długo linia będzie zawieszona... Znów tyle samo co 405? ;/

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 sie 2009, 11:52

Nie liczy się ilość, lecz jakoś. Poza tym, będzie metrobus z dobrą częstotliwością - na czas podróży składa się czas jazdy, czas oczekiwania, czas dojścia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Szymon
(Mr_Kolesław)
Kontakt:

Post autor: Szymon » 18 sie 2009, 12:00

Glonojad pisze:Nie liczy się ilość, lecz jakoś. Poza tym, będzie metrobus z dobrą częstotliwością - na czas podróży składa się czas jazdy, czas oczekiwania, czas dojścia.
Myślisz, że ludziom z osiedla na południe od Człuchowskiej (okolice Tkaczy i Sterniczej) będzie się chciało iść na Metrobus, który nie wiadomo jak często będzie jeździł? W rozkładzie może być nawet co 3min ale wystarczy korek gdziekolwiek w Centrum i będzie wtedy jeździł co 20min. Nie ma co polegać na jednej linii...

drapka

Post autor: drapka » 18 sie 2009, 12:10

Glonojad pisze:na czas podróży składa się czas jazdy, czas oczekiwania, czas dojścia.
Hehe, a jak sobie wstukałem w wyszukiwarkę "jak dojadę" trasę z Foksal na Ursynów, to mi kazał 19 minut iść piechotą i 15 jechać metrem. Dopiero jak mu zmieniłem opcję z domyslnej na wygodną, to łaskawie sobie przypomnał, że jest 195, które czasowo, licząc dojścia i oczekiwanie wychodziło jakieś 2-3 minutki dłużej.
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 sie 2009, 12:15

Mr_Kolesław pisze:
Glonojad pisze:Nie liczy się ilość, lecz jakoś. Poza tym, będzie metrobus z dobrą częstotliwością - na czas podróży składa się czas jazdy, czas oczekiwania, czas dojścia.
Myślisz, że ludziom z osiedla na południe od Człuchowskiej (okolice Tkaczy i Sterniczej) będzie się chciało iść na Metrobus, który nie wiadomo jak często będzie jeździł? W rozkładzie może być nawet co 3min ale wystarczy korek gdziekolwiek w Centrum i będzie wtedy jeździł co 20min. Nie ma co polegać na jednej linii...
W czym im pogarsza sytuację zamiana E-6 w 506f?

Szymon
(Mr_Kolesław)
Kontakt:

Post autor: Szymon » 18 sie 2009, 12:39

Glonojad pisze:W czym im pogarsza sytuację zamiana E-6 w 506f?
E-6 jechało do Centrum o wiele szybciej niż 506 bo zatrzymywało się przy Ciepłowni a potem dopiero na Rondzie ONZ. A 506 ma na tym odcinku jeszcze 3 przystanki.
Wracając do 408. Ludzie jeżdżący tą linią z okolic Lazurowej i Szeligowskiej muszą teraz jeździć 112 do Hali Wola i dalej tramwajem bądź 190. A np. osoby jadące w okolice :mewa: Politechnika zmuszeni są teraz wybrać jedną z kilku możliwości:
1. Do Hali Wola, dalej 10 i z buta od Pola Mokotowskiego.
2. 105/125 do Centrum i dalej metrem.
3. "Aby do Ciepłowni" i później 184 i przy DWZ na 187.
A nie tak dawno wystarczyło wsiąść do 408... Trochę się tłukło w korku na Prymasa i na TŁ ale było bezpośrednie.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 sie 2009, 12:42

I ile Twoim zdaniem na tych trzech przystankach zyskiwało czasu? dwie minuty?

Szymon
(Mr_Kolesław)
Kontakt:

Post autor: Szymon » 18 sie 2009, 12:45

Glonojad pisze:I ile Twoim zdaniem na tych trzech przystankach zyskiwało czasu? dwie minuty?
Do 5 minut. Ale nie było problemów z "dopychaniem" się ludzi na tych przystankach szczególnie po południu w kierunku Jelonek. Bo E-6 już od metra jeździło nabite.

ODPOWIEDZ