Niepotrzebne przystanki
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
No przykro mi, mam inne zdanie na ten temat ;> to, że nie kasuję z obłędem w oczach każdego przystanku; zysk na ominięciu przystanków często jest iluzoryczny lub niwelowany przez słąbą częstotliwość linii czerwonejPaki pisze:Fikander >> z tego co widze to ty naprawde jestes strasznym zwoleikiem spowolniania komunikacji.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
do likwidacji, tyle, że dla tramwajówFikander pisze: 521 staje przy Kinie Ochota i jak mi ktoś zasugeruje, że jest to przystanek do likwidacji, to zbanuję bez ostrzeżenia
to ja się żegnam ze wszytkimi na wszelki wypadek
[ Dodano: 2006-05-12, 23:09 ]
a to zalezy w jakim szczycie, w B z Ochoty cieszy się powodzeniemFikander pisze:Wysiadają dwie-trzy, w stronę Młynowa faktycznie lepsze wykorzystanie.
noto, że obydwa mają podobne warunki, więc dlaczego jeden ma być, a drugi nieFikander pisze:A co w tym złego?
- fik
- Naczelne Chamidło
No bo faktycznie są blisko siebie, a Gotarda ma tuż za rogiem Jaćwingów i 136 w tą samą stronę, które jest chętniej wybierane, jako stałe i niestojące w korku na Marynarskiej.Tm pisze:noto, że obydwa mają podobne warunki, więc dlaczego jeden ma być, a drugi nie
[ Dodano: 2006-05-12, 23:15 ]
policzymy się na najbliższym spocie modteam'uTm pisze:to ja się żegnam ze wszytkimi na wszelki wypadek
widocznie kolega ma bliżej do domu
A poważnie mówiąc, szkoda ze ludzie nie potrafia zrozumiec prostego faktu, ze npo to powstały 3 rodzaje lini dziennych a zeby w jakims stopniu,była zachowany charakter danej lini.
To ze w ostatnich latach nie zrobilo sie nic by poprawić owa sytacje, wiekszość lini dostała przystanki, to denerwuje mnie to ze sa takie osoby które sie z tego ciesza !
A poważnie mówiąc, szkoda ze ludzie nie potrafia zrozumiec prostego faktu, ze npo to powstały 3 rodzaje lini dziennych a zeby w jakims stopniu,była zachowany charakter danej lini.
To ze w ostatnich latach nie zrobilo sie nic by poprawić owa sytacje, wiekszość lini dostała przystanki, to denerwuje mnie to ze sa takie osoby które sie z tego ciesza !
Najlepszą linią nocną jest :
Jeżeli już to WRóBLAPaki pisze:WRÓLA
[ Dodano: 2006-05-12, 23:20 ]
Przystanek:GOTARDAPaki pisze:przystanek Gotardy
Tej nazwy się NIE ODMIENIA
Czy ty umiesz odmieniać
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- fik
- Naczelne Chamidło
I właśnie to nazywam dogmatyzmem. Bo nie liczy się to, czy mieszkańcy sporego osiedla będą mieli dogodne połączenie - lecz to, czy linia będzie spełniała arbitralne kryteria linii przyspieszonej. Niestety, arbitralne kryteria mają to do siebie, że rzadko kiedy rzeczywistość chce z nimi współpracować.Paki pisze: A poważnie mówiąc, szkoda ze ludzie nie potrafia zrozumiec prostego faktu, ze npo to powstały 3 rodzaje lini dziennych a zeby w jakims stopniu,była zachowany charakter danej lini.
Musimy też pamiętać, że każdy system transportowy jest pewnego rodzaju kompromisem między wydajnością, a wygodą pasażera. System wygodny - wiele bezpośrednich połączeń - jest mało wydajny; system wydajny - dużo dowozówek, częste przesiadki, przyśpiechy, ekspresy, itede - jest mało wygodny i trudny do opanowania dla pasażera, powodując odchodzenie od komunikacji publicznej...
...że nie znasz zasad gramatyki i odmiany przez przypadki?Paki pisze:zgadza się
Linia 155: 1966-2011