ZdjÄcia forumowiczĂłw
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Na rozsądek można u mnie liczyć zawsze i wszędzie. A czy ja mogę liczyć u części forumowiczów na odrobinę mniej infantylizmu i więcej respektowania elementarza savoir vivre'u? Wyszło w końcu na to że wychodzę na awanturnika tylko dlatego, że pokazałem że ma dla mnie znaczenie operowanie w eterze podobizną mojej facjaty. Dziwi mnie jeszcze jak to jest możliwe, że kosmiczne awantury, zwykle młodych forumowiczów, jakoś ciągle uchodzą płazem.TLG pisze:Proszę Sławka o usunięcie zdjęcia i miejmy to za sobą. Natomiast Adama proszę o trochę rozsądku
Jeżeli faktycznie jestem aż tak durny, że zabiłbym się skacząc ze swojego ego na swoją inteligencję, to może lepiej, niech zostanę skazany na wygnanie z forum. Pozbędę się myśli kto co o mnie wypisuje i równocześnie malkontenci będą mieli o jednego awanturnika mniej. Faktycznie, okazałem się głupkiem, że popuściłem płazem pewną plotę jednego z forumowiczów na temat mojego rzekomego wpływu na współpracowników z zakładu "Stalowa" nie domagając się za to magicznego słowa. I tak sobie będę wszystko popuszczał, a wszyscy będą mówili i wypisywali co im się żywnie podoba, bo Adam wszystko wytrzyma tak?
Swoją drogą winny zamieszania powstałego między pracownikami "Stalowej" by tak raczył może, nawet anonimowo przyznać do winy i wypowiedzieć owo magiczne słowo.
- fik
- Naczelne Chamidło
Kulturalnie i spokojnie poprosiłbym autora kanałem prywatnym o jego usunięcie, miast posuwać się do kiepsko ukrytej groźby.Adam 8711 pisze:Logiczne. Co byś zrobił, gdyby Twój obraz pojawił się gdzieś publicznie bez Twojej wiedzy i zgody, lub przy zdecydowanym sprzeciwie?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Gacek
- Kontakt:
Cóż- fotografia wisieć by mogła, gdyby była z innym podpisem niż został powieszona. W tym przyapdku Sławek nie moze mówić, że fotografował autobus, bo jego celem był kierowca i inny pasażer (sugeruje to opis- oraz umieszczenie posta w takim a nie innym wątku)fik pisze:Kulturalnie i spokojnie poprosiłbym autora kanałem prywatnym o jego usunięcie, miast posuwać się do kiepsko ukrytej groźby.Adam 8711 pisze:Logiczne. Co byś zrobił, gdyby Twój obraz pojawił się gdzieś publicznie bez Twojej wiedzy i zgody, lub przy zdecydowanym sprzeciwie?
Tak więc sprawa o naruszenie dóbr osobistych wcale nie byłaby taka beznadziejna.
Inna sprawa, ze to burza w szklance wody i ja bym sie zbytnio nie podniecał tym.
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
-
Krzysiek_S
Jej Sławek fotografował gniota, dopiero po obejrzeniu zdjęcia skapował się że były tam dwie osoby z Wawkomu. No i postanowił dodać do tego tematu. Wiele osób było tak fotografowanych nie tylko przez Sławka i jakoś żadnej historii nie było.
Według mnie sprawy już nie ma, ale mogło to się odbyć w inny sposób.
Według mnie sprawy już nie ma, ale mogło to się odbyć w inny sposób.
-
Gacek
- Kontakt:
Tak czy inaczej- zdjęcie z tym podpisem wskazuje cel zrobienia zdjęcia i nie ma żadnego znaczenia co autor myślał podczas robienia zdjęcia. Mógł je zrobić, lecz nie mógł go publikować z takim podpisem w takim wątku.
Ja też się nei rzucam gdy ktoś opublikuje moje zdjęcie, ale trzeba też szanować to, ze ktoś nie ma ochoty byc rozpoznawany wszem i wobec.
Ja też się nei rzucam gdy ktoś opublikuje moje zdjęcie, ale trzeba też szanować to, ze ktoś nie ma ochoty byc rozpoznawany wszem i wobec.
-
Gacek
- Kontakt:
florekf pisze:Jakiś konkretny paragraf?Przepis?Nakaz?Zakaz? Obostrzenie?Gacek pisze:lecz nie mógł go publikować z takim podpisem w takim wątku.
Artykuł 81 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2000 r., Nr 80, poz. 904 ze zm.)
Nieznajomość prawa szkodzi.
W tym przypadku podany przez Ciebie paragraf nie obowiązuje.Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
1) osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem
przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych,
zawodowych;
2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz,
publiczna impreza.