Zmiany obsługowe - wrzesień 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- fik
- Naczelne Chamidło
Dzisiaj po 7:30 ścierwoplan niezabieralny z BW20 w kierunku Ursynowa.Lipa pisze: Jeszcze pytanie dlaczego Kleszczowa wysyła solówki na najbardziej obciążone linie jednocześnie pozostawiając wozy wielkopojemne np. na 136.
A gniot na 167?m72 pisze:Czy solo na 190 jest planowe czy dziwne?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
02/E-5 pierwszy kurs z Gocławia ma dopiero o 7:49. Ta była solówkowa wczoraj. Dziś było 03/E-5 i ta ma też jeden kurs tuż prze 7:00.JacekM pisze:Może ta feralna brygada na E-5 ma jakiś późny wyjazd, a 136 wyjeżdża skoro świt?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
I co z tego że "dopiero" przed 8? Tym kursem bardzo często jeździłem przed wakacjami. Zawsze przegubowy Ikarus był nabity po brzegi, zatem ciekawe jak do solówki ludzie mieli się pomieścić? A brygada 03 skoro ma kurs przed 7 to znaczy, że to nie jedyny kurs i po 8 też chyba jedzie do Centrum?pawcio pisze:02/E-5 pierwszy kurs z Gocławia ma dopiero o 7:49
I co z tego, skoro na 136 ludzie nie mieszczą się do neoplana? Gocław najważniejszy, bo ty tam mieszkasz?Lipa pisze:Tym kursem bardzo często jeździłem przed wakacjami. Zawsze przegubowy Ikarus był nabity po brzegi, zatem ciekawe jak do solówki ludzie mieli się pomieścić? A brygada 03 skoro ma kurs przed 7 to znaczy, że to nie jedyny kurs i po 8 też chyba jedzie do Centrum?pawcio pisze:02/E-5 pierwszy kurs z Gocławia ma dopiero o 7:49
Jechałem nim wczoraj i tragedii nie było. Na tej brygadzie spokojnie obyłoby się bez zakazu na sztywniaki.Lipa pisze:I co z tego że "dopiero" przed 8? Tym kursem bardzo często jeździłem przed wakacjami. Zawsze przegubowy Ikarus był nabity po brzegi, zatem ciekawe jak do solówki ludzie mieli się pomieścić?
Tak. Następny kurs po 02, czyli 7:59.Lipa pisze:A brygada 03 skoro ma kurs przed 7 to znaczy, że to nie jedyny kurs i po 8 też chyba jedzie do Centrum?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Z obserwacji, które wczoraj czytałem wynikało co innego. Zresztą akurat wczoraj jechałem ok 17:00 136 z BW1920 do Rzymowskiego i zapełnienie w moim SU15 mizerne. Dużo osób wysiadło na Rakowcu. W mijanych w kierunku przeciwnym (a to przecież główny potok o tej porze) było na poziomie zajętych miejscówek + kilka osób stojących. Nie powiesz mi, że tak samo jest w E-5 jadących na Gocław o tej porze.Jamnik pisze:I co z tego, skoro na 136 ludzie nie mieszczą się do neoplana? Gocław najważniejszy, bo ty tam mieszkasz?
Te kleszczowe neoplany na 186 to też jakieś nieporozumienie - nie są odpowiednie dla takich potoków, ludzie pozostają na przystankach a dziś to nawet do ik280 się nie mieścili. Na razie też nie zauważyłem zbytniej poprawy po skróceniu trasy: np dziś ok.g.16.30 po sporej przerwie w kierunku Tarchomina sunęło się (nawet nie próbował nadrabiać opóźnienia) 5413 a za nim Man z itsu i su18 z R-1 (na dokładkę 414)
185 - najlepsza linia w mieście!
-
bartoni722
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak to możliwe? Przecież "ztm zepsuł fantastyczną linię", "ludzie się przesiądą do samochodów", etc.?5556 pisze:Te kleszczowe neoplany na 186 to też jakieś nieporozumienie - nie są odpowiednie dla takich potoków,(...)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Te kleszczowe neoplany na 186 to idealny autobus na bardzo dobrą linięGlonojad pisze:Jak to możliwe? Przecież "ztm zepsuł fantastyczną linię", "ludzie się przesiądą do samochodów", etc.?5556 pisze:Te kleszczowe neoplany na 186 to też jakieś nieporozumienie - nie są odpowiednie dla takich potoków,(...)
marekb
PKS nawet zmniejsza swoje udziały. Na pewno do Mobilisu przeszła 11 DP (przy okazji została skrócona o dwa kółka jakoś, co tym bardziej ucieszyło kierowcówaltar pisze:Przy okazji zapomniałem zapytac o 180: czy brygady zabrane z PKS na wakacje wróciły do niego, czy też jest utrzymana obsługa z okresu wakacyjnego?
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11