Soliny i Libera - technika, eksploatacja, opinie
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W tym tempie to zanim przyjedzie serwis to klima nie będzie już potrzebna. Kolejne cacko z cyklu Libero: choinka na kierunkach. Widziałem dzisiaj A192, cud i malina, kierowca wrzuca lewy migacz a pomrygują mu wszystkie w sposób niezsynchronizowany, każdy sobie. A niedawno magicy twierdzili, że wszystko już OK i że ponaprawiali:D Problem nie dotyczy A163, tam nie świecą się oba przednie kierunkowskazy i lewy boczny i nikt nie wie dlaczego 
W wozie A377 od kilku dni nie działają wyświetlacze a co za tym idzie kasowniki!!! Ludzie nie mogą skasować biletów, jeżdżą na gape. Przychodzą co chwila do kierowcy z pytaniem o kasowniki. Czy w mobilisie nie ma jakiegoś fachowca żeby to naprawił.? Wóz z niesprawnymi kasownikami nie powinien opuścić bram zakładu
jeżdzi na 1/806
5280
Może tak wygląda promowanie tej lini. Kulawy rozkład wynagradzany jest darmowymi przejazdami, aby zyskać frekwencje5280 pisze:W wozie A377 od kilku dni nie działają wyświetlacze a co za tym idzie kasowniki!!! Ludzie nie mogą skasować biletów, jeżdżą na gape. Przychodzą co chwila do kierowcy z pytaniem o kasowniki
na frekwencję akurat 806 nie narzeka, mam przeczucie że już niedługo zobaczymy tam Libero co 30-40min. Solina rzeczywiście w ogóle bez zasilania systemu od wyświetlaczy i kasowników, do tego jak ja jechałem to kierowca odjechał z pętli +10 i resztę postoju odbył na następnym przystankurubens pisze: Kulawy rozkład wynagradzany jest darmowymi przejazdami, aby zyskać frekwencje
noidea
owszem, na tym. na pętli nie było zaś ciasno. a nawet jeśli by było, to to i tak żadne usprawiedliwienie.rubens pisze:Czyli tym za rondkiem, wspólnym ze 144?Adam G. pisze:do tego jak ja jechałem to kierowca odjechał z pętli +10 i resztę postoju odbył na następnym przystanku
Może to planowo ze względu na panujący ścisk na pętli Nowodwory
noidea
Jest ale w Ursusie. Dopóki Ursus nie powie dyspozytorowi na Pradze żeby przyprowadzić wóz na naprawe to będzie on jeździł liniowo. Praga ma wszystkie wozy policzone co do sztuki więc nie może podmienić tego wozu. Aha... 1 września oprócz kasowników w #A377 działały tylko przednie lewe światła (pozycyjne, mijania i przecimgielne)5280 pisze:[...]Czy w mobilisie nie ma jakiegoś fachowca żeby to naprawił.? Wóz z niesprawnymi kasownikami nie powinien opuścić bram zakładu![]()
jeżdzi na 1/806
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Problem znany i powszechny. Do wymiany przełącznik kierunkowskazów. Niedawno zjeżdżał do Ursusa Jelcz, w którym przy włączeniu jednego kierunkowskazu w promocji dostawało się włączone wycieraczki, a przy włączeniu drugiego w pakiecie był sygnał dźwiękowy 
-
andrzej_suse10
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać:Szeregowy_Równoległy pisze:Problem znany i powszechny. Do wymiany przełącznik kierunkowskazów. Niedawno zjeżdżał do Ursusa Jelcz, w którym przy włączeniu jednego kierunkowskazu w promocji dostawało się włączone wycieraczki, a przy włączeniu drugiego w pakiecie był sygnał dźwiękowy
-
prosper5250
Wygląda na to, że Libero to najbardziej awaryjne w pierdy autobusy... Te usterki są częściej śmieszne niż poważne jednak jeśli by doszło do wypadku, bo kiero wrzucił kierunek np. w lewo i planuje właśnie w tę stronę skręcić, tymczasem kierunki zapalają się wszystkie, żaden bądź przeciwny - nie było by już się z czego śmiać... Wóz który strzelił w słup na rogu Puławskiej i Wałbrzyskiej był sprawny?