Sieci komórkowe
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Pójdź do salonu dadzą ci rozpiskę. Przy przedłużaniu telefony są jakieś 50 zł tańsze.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Witam
Niniejszy temat kieruje głownie do abonentów sieci Era, ale doświadczenia klientów innych sieci też mile widziane
Otóż od ponad 4 lat jestem abonentem sieci Era. Na początku miałem abonament ok. 40zł miesięcznie i 60 darmowych minut. Po 2 latach podpisałem aneks, ale już abonament za 50zł, i 40 darmowych minut. Teraz za niecałe 2 miesiące kończy mi się umowa, i nie wiem co mam zrobić - złożyć wymówienie, i poczekać na ruch Ery, czy może poszukać czegoś tańszego w innej sieci. Może znacie jakieś oferty z niskim abonentem i dobrym pakietem minut, ale też stosunkowo tanim abonamentem? Znalazłem tanie oferty abonamentu w Orange i Play, ale tam za średniej klasy Sony Ericssona (bo tylko ta marka mnie interesuje, i telefon o dobrych parametrach) chcą po 400-500zł
Niniejszy temat kieruje głownie do abonentów sieci Era, ale doświadczenia klientów innych sieci też mile widziane
Otóż od ponad 4 lat jestem abonentem sieci Era. Na początku miałem abonament ok. 40zł miesięcznie i 60 darmowych minut. Po 2 latach podpisałem aneks, ale już abonament za 50zł, i 40 darmowych minut. Teraz za niecałe 2 miesiące kończy mi się umowa, i nie wiem co mam zrobić - złożyć wymówienie, i poczekać na ruch Ery, czy może poszukać czegoś tańszego w innej sieci. Może znacie jakieś oferty z niskim abonentem i dobrym pakietem minut, ale też stosunkowo tanim abonamentem? Znalazłem tanie oferty abonamentu w Orange i Play, ale tam za średniej klasy Sony Ericssona (bo tylko ta marka mnie interesuje, i telefon o dobrych parametrach) chcą po 400-500zł
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Myślę, że w najbliższych dniach zadzwonią (zwykle tak robią)- można też samemu przejść się do nich i zapytać co proponują i ewentualnie już przedłużyć umowę. Stali klienci oprócz standardowych minut (np.udawane wahanie pomaga) dostają jakieś extra minuty (ja dostałem). Z aktualnych taryf wynika że za 45zł jest 70minut do wszystkich sieci lub 210 smsów a za 65zł 120 minut lub 360 smsów.
185 - najlepsza linia w mieście!
Swego czasu złożyłem wymówienie telefonu z abonamentem w Plusie. Na drugi dzień zadzwonił konsultant i mi ładną ofertę indywidualną ułożyli, za jedyne 35 zł miesięcznie. Oczywiście telefon nowy miałem za złotówkę, tak jak w abonamencie za bodaj osiem dych miesięcznie. Więc jeśli u konkurencji widzisz korzystniejszą ofertę, to warto zaryzykować i złożyć wymówienie umowy. Jak nie uzyskasz taryfy indywidualnej, to i nic nie straciszFrencher pisze:Teraz za niecałe 2 miesiące kończy mi się umowa, i nie wiem co mam zrobić - złożyć wymówienie, i poczekać na ruch Ery, czy może poszukać czegoś tańszego w innej sieci. Może znacie jakieś oferty z niskim abonentem i dobrym pakietem minut, ale też stosunkowo tanim abonamentem?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
I zastanów się nad przeniesieniem telefonu do prepaida. Jesli nie wykorzystujesz minut w abonamencie to policz sobie czy wiazanie sie umową z jakimkolwiek operatorem jest opłacalne. Czasem warto sobie kupic po prostu karte a zamiast telefonu "za złotówke" który splaca się 2 lata wziaśc cos normalnie w sklepie nawet jeśli mialby to być zakup na raty.
Dodam jeszcze, że gdy składasz wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora, to możesz się liczyć z jeszcze lepszą ofertą, o ile jesteś dla sieci wartościowym klientem.Wolfchen pisze:Swego czasu złożyłem wymówienie telefonu z abonamentem w Plusie. Na drugi dzień zadzwonił konsultant i mi ładną ofertę indywidualną ułożyli
Albo mix, bądź coś w stylu "zetafon". Tanio można dobry telefon miećRosa pisze:I zastanów się nad przeniesieniem telefonu do prepaida.
Więcej, jak 40 złotych miesięcznie abonamentu za telefon nie miałem. No, teraz płacę 135 (net + abonament).slupek pisze:Dodam jeszcze, że gdy składasz wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora, to możesz się liczyć z jeszcze lepszą ofertą, o ile jesteś dla sieci wartościowym klientem.
Niby tak, ale za to ci, co będą się chcieli z Tobą skontaktować będa yżywali łaciny podwórkowej za roaming wewnętrznyMaciek pisze:Polecam Play'a.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- R-9 Chełmska
pytanie nie dotyczy samej sieci, ale telefonu komórkowego ogólnie. ale myślę, ze lepsze to niż zakładać nowy topik - otóż zepsuł mi się ekran w dotykowcu. myśleć w ogóle o naprawie, czy już go sobie zupełnie odpuścić? (lg 990i)