Nowa pętla Esperanto?Bastian pisze:Cóż, pytanie nie do mnie - też mi się on nie podoba. Wolałbym ją widzieć przynajmniej na razie do Kercelaka, zamiast plątać się po JP2.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Odległości przed/po zmianie z Targówka w stronę Siekierek:Bastian pisze:Aż, nie wierząc własnym oczom, wziąłem do ręki linijkę i pojeździłem nią po mapie. Skąd twój przedziwny wniosek? Czy na pewno mierzyłeś obie trasy - starą i nową - do tego samego miejsca?Emdegger pisze:162 - długość trasy po zmianie - słusznej - uległa zwiększeniu
Jutro może poszukam konkretniejszych danych...
1) Targówek - Dw.Wileński:
4746/4069 (metrów)
2) Targówek - Pomnik Syreny:
7286/6619
3)Dw.Wileński - Pomnik Syreny:
2540/2550
Czyli długość trasy uległa nieznacznemu zmniejszeniu. Jak jednak wygląda zmiana rzeczywistego czasu przejazdu?
Przecież zmiana trasy 160 to spełnienie postulatów bezpośredniego połączenia Targówka z placem Bankowym (Ratuszem-Arsenał), więc o co chodzi?drapka pisze:Nie jest ostatnio w dobrym tonie mieć dokądś bezpośredni dojazdmarekb pisze:A co z dojazdem (bezpośrednim) z Targówka na Uniwersytet?![]()
Albo rybka, albo...
A są takie linie? Bo nawet linie typu "bazarowego" obsługują także relacje potrzebne w szczycie. Paradoksalnie ja bym czegoś takiego upatrywał w miejscach, w których w szczycie trochę bardziej opłaca się jechać alternatywą szynową, a poza szczytem (między, przed i po) dużo bardziej opłaca się jechać autobusem. Przykładowo relacja Trakt-Ursynów, gdzie koszmarne często korki w al.Sikorskiego powodują, że 195 i 503 ok. 17 wożą mniej pasażerów niż po 20.Bastian pisze:Jeżeli występują w relacjach w szczycie praktycznie nieobecnych (lub niekoniecznych), to powinny być obsługiwane liniami, kursującymi od 9:00 do 17:00-18:00.
[ Dodano: |11 Wrz 2009|, 2009 10:39 ]
Czy tu nie odbija się czkawką zawrócenie Kapucyńskiej?Bastian pisze:Łukasz napisał/a:
Teraz powiedzcie mi, dlaczego 160 ma taki bezsensowny kraniec.
Cóż, pytanie nie do mnie - też mi się on nie podoba. Wolałbym ją widzieć przynajmniej na razie do Kercelaka, zamiast plątać się po JP2.
Popatrz, jaka franca!
160 mogłoby od metra po obecnej trasie 111 pojechac na pętle Esperanto.Muranów zachowałby linie do metra a na Krakowskie Przedmiescie zostaje 180.Mój pomysł zakłada jednak dalsze przetasowanie kilku tras wiec prosze go traktowac raczej luźno .111 w takim układzie od pl.Bankowgo po obecnej trasie 171 na Bemowo(wymagałoby to nowe 111 czestotliwosci obecnego 171).517 od alej po obecnej trasie 171 na Torwar.Likwidacja 171.
Nie ma takiego miasta Londyn, jest Lądek, Lądek Zdrój.
111 na Saskiej Kępie i Gocławiu nie potrzebuje takiej częstotliwości, natomiast te rejony potrzebują jednej linii o częstotliwości 517. Rozwiązanie nasuwa się samo przez się. 171 to dobra linia i nie trzeba przy niej gmerać (jedynie skierować przez Wrocławską i Piastów Śląskich). Tak jak zostało powiedziane w temacie "Remont Trasy W-Z - zmiany autobusowe": to 507 (i przy okazji E-5) jest do likwidacji.148 pisze:111 w takim układzie od pl.Bankowgo po obecnej trasie 171 na Bemowo(wymagałoby to nowe 111 czestotliwosci obecnego 171)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Moim zdaniem odwrócenie Kapucyńskiej jest błędem, ale to i tak nic nie zmienia. Zapychanie TTA linią, która by nie dowiozła do pl. Bankowego nie ma sensu.drapka pisze:Czy tu nie odbija się czkawką zawrócenie Kapucyńskiej?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Cóż tu mierzyć, jeśli wystarczy wzrok...Bastian pisze:Aż, nie wierząc własnym oczom, wziąłem do ręki linijkę i pojeździłem nią po mapie. Skąd twój przedziwny wniosek? Czy na pewno mierzyłeś obie trasy - starą i nową - do tego samego miejsca?Emdegger pisze:162 - długość trasy po zmianie - słusznej - uległa zwiększeniu
Jutro może poszukam konkretniejszych danych...
Po prostu zobacz sobie odległości odcinków Handlowa - Kołowa i Handlowa - Gorzykowska. Na oko są mniej więcej równe. Decyduje ulica wyjazdowa z osiedla. Gorzykowska jest dłuższa niż Kołowa.
[ Dodano: |11 Wrz 2009|, 2009 13:41 ]
Targówek! Przeczytaj jeszcze raz post Dęboszczaka, ja nie pisałem o sumarycznej zmianie metrów/kilometrów w innym komntekście niż perspektywa osiedla. Pomnik Syreny nie leży na Targówkuperson pisze:Czyli długość trasy uległa nieznacznemu zmniejszeniu.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Bastian
- Sułtan Maroka
Teraz jasne. Dęboszczak użył skrótu myślowego - chodziło o wyjazd z Targówka na Pragę - w tym ujęciu odcinek TARGÓWEK - SZWEDZKA/DW. WILEŃSKI. Szukaj sensu, nie litery 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Tak, i dlatego napisał "162 JEST LINIĄ DALEKOBIEŻNĄ", ROTFL. Czy Ty widziałeś, który dokładnie fragment cytowałem? Najwidoczniej nie, a aplikujesz mi tony mydlin do oczuBastian pisze:Dęboszczak użył skrótu myślowego - chodziło o wyjazd z Targówka na Pragę
Zresztą co Wy tam na Dzielnej macie - palestrę?
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Tylko, że Dęboszczak często sam nie wie, co pisze, to czego wymagasz od jego domniemanych adwokatówEmdegger pisze:Dęboszczak jako zakwalifikowany do pracy w organizacji transportu oraz użytkownik powinien sam rozjaśniać ewentualne nieporozumienia na gruncie swoich wypowiedzi, jak również sam wyjaśnić te androny, które naplótłZ całą pewnością nie potrzebuje do tego adwokatów.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Wczoraj sprawdziłem Wasz super czas przejazdu na Ochotę.
14:50 wsiadłem do 190 przy Wileńskim, (517 z 14:51 stało dopiero na światłach, choć normalnie już raczej odjeżdża (14:51)) potem od razu była jedynka przy Feminie.
Faktycznie, przy Centralnym byłem ok 15:05, teraz już tylko przejście schodkami.
Na tramwaj w kierunku Ochoty czekałem ok. 4 minut, w międzyczasie zginęły z tablicy 8 i 9, a 24 które miało przyjechać, okazało się 25 i 21. Potem kolejne 3 minuty na światłach i 15:13 ruszyliśmy dalej. 517 było w tym czasie już pod Centralnym, a dalej sobie pojechaaaaaaaaało mimo korka w Alejach. o 15:21 byłem już przy Dalekiej. 517 było tam ok. 10 minut wcześniej. Przypominam, że Aleje były bardzo ciasne od Emilii Plater do Pl.Zawiszy.
14:50 wsiadłem do 190 przy Wileńskim, (517 z 14:51 stało dopiero na światłach, choć normalnie już raczej odjeżdża (14:51)) potem od razu była jedynka przy Feminie.
Faktycznie, przy Centralnym byłem ok 15:05, teraz już tylko przejście schodkami.
Na tramwaj w kierunku Ochoty czekałem ok. 4 minut, w międzyczasie zginęły z tablicy 8 i 9, a 24 które miało przyjechać, okazało się 25 i 21. Potem kolejne 3 minuty na światłach i 15:13 ruszyliśmy dalej. 517 było w tym czasie już pod Centralnym, a dalej sobie pojechaaaaaaaaało mimo korka w Alejach. o 15:21 byłem już przy Dalekiej. 517 było tam ok. 10 minut wcześniej. Przypominam, że Aleje były bardzo ciasne od Emilii Plater do Pl.Zawiszy.
ŁK