Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
wiem że nie są dlatego napisałem że to jest kwestia czasu a raczej teoretyczne rozważenie najlepszego dojazdu. oberek ten miał służyć by dowieźć pasżerów do pętli na gocławku a dalej nie dublować się z linią tramwajową. dlatego szybki przejazd na ostrobramskągdzie dodatkowo można byłoby się przesiąść w silne 182 jadące Trasą Ł. jednocześnie zapewniałoby to dowóz os. ostrobramską do centrum dzielnicy przy rondzie wiatraczna.
Egoistycznie powiem, że mojego dojazdu do szkoły. 
Jest o wiele lepiej niż było przed wakacjami. Mniejszy ścisk (też czasem się zdarza, ale zwykle zaraz za 523 nadjeżdża kolejny pusty) a i czeka się nie dłużej niż 3 min. Przynajmniej ja tak mam.
Jeszcze tylko BUS-pas, który głównie potrzebny jest na Wawelskiej i lepszego dojazdu sobie wymarzyć nie mogłem.
Jest o wiele lepiej niż było przed wakacjami. Mniejszy ścisk (też czasem się zdarza, ale zwykle zaraz za 523 nadjeżdża kolejny pusty) a i czeka się nie dłużej niż 3 min. Przynajmniej ja tak mam.
Jeszcze tylko BUS-pas, który głównie potrzebny jest na Wawelskiej i lepszego dojazdu sobie wymarzyć nie mogłem.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ostatnio bardzo mi się spodobała nowa częstotliwośc 182. Chyba jest to jedyna linia w Warszawie, którą w godzinach szczytu można jechac przegubem sam na sam z kierowcą - świetna 16-metrowa taksówka...
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
Jak rozumiem piszesz o odcinku mokotowskim, na którym zaełnienie systematycznie spada. Natomiast TŁ ma potrzeby i przyjmie każdy autobus do Politechniki, stąd taka częstotliwość. Lepsza byłaby jednak kompletna reforma (182->Ursus). Swoją drogą nie rozumiem czemu męczy się 186 a takie 182 wozi powietrze, nie ruszane przez kilkanaście reform... płacz po jakichkolwiek zmianach byłby mniejszy, a i byłyby one bardziej porządanealtar pisze:Ostatnio bardzo mi się spodobała nowa częstotliwośc 182. Chyba jest to jedyna linia w Warszawie, którą w godzinach szczytu można jechac przegubem sam na sam z kierowcą - świetna 16-metrowa taksówka...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Zgadza się, że chodzi o Mokotów. Rozumiem, że TŁ potrzebuje wzmacniania. Ale za Chiny Ludowe nie mogę pojąc, dlaczego te kursy nie mogą kończyc przy GUS-ie, tylko wożą po jednym-kilku pasażerów na wcale nie krótkim pozostałym (mokotowskim) odcinku trasy?
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z przyczyn technicznych i tylko przejściowo (do końca września).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja bym jednak wydłużył gdzieś na Mokotów... np. do Metra Pole Mokotowskie czy na Woronicza. Bo jednak sporo ludzi wysiada przy Metrze Pole Mokotowskie z tego co zaobserwowałem. Potem się robi pusto i ludzie zaczynają dochodzić dopiero na Służewcu.altar pisze:dlaczego te kursy nie mogą kończyc przy GUS-ie, tylko wożą po jednym-kilku pasażerów na wcale nie krótkim pozostałym (mokotowskim) odcinku trasy?
Wytłumacz mi w takim razie czemu ci sami ludzie nie mogliby korzystać z Politechniki, hę?reserved pisze:Ja bym jednak wydłużył gdzieś na Mokotów... np. do Metra Pole Mokotowskie czy na Woronicza. Bo jednak sporo ludzi wysiada przy Metrze Pole Mokotowskie z tego co zaobserwowałem. Potem się robi pusto i ludzie zaczynają dochodzić dopiero na Służewcu.
Ewentualnie jeśli celem jest 17 mogliby przesiąść się przy GUSie.
182 jest na Mokotowie zbędne, gdyż pokrywa się z metrem i, dodatkowo, 174.Owszem konieczna byłaby łata na Służewiec przemysłowy, ale powinna to być linia lokalna (i najlepiej nie jadąca nawet kilku metrów Marynarską w celu poprawy regularności)
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Nie wiem. Wiem tylko tyle, że czasami jeżdżę w relacji Rozbrat - Odyńca linią 182. Jadę najpierw w tłoku, potem linia coraz bardziej pustoszeje, ale najwięcej osób opuszcza pojazd przy Metrze Pole Mokotowskie i dopiero od tamtego przystanku jest luźno.volviak pisze:Wytłumacz mi w takim razie czemu ci sami ludzie nie mogliby korzystać z Politechniki, hę?