Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Wraca temat 138 w stronę Mokotowa - do Markowskiej OK, potem 4 minuty do Ząbkowskiej kończą się najczęściej +2 (odkąd jest zielona strzałka na Ząbkowskiej a to już z rok), ale z kolei 2 minuty do Zielenieckiej nierealne, podobnie 2 do Waszyngtona i 2 do Obrońców. Minuta z Katowickiej do Krynicznej też mało, bo zawsze jest czerwone. Ogólnie przy dość dynamicznej jeździe -3 utrzymuje się aż do końca trasy i nie pamiętam żeby było inaczej, a przy bardziej ślamazarnej albo większych wymianach albo pechowych czerwonych robi się nawet -8.
ŁK
Czy Ty jesteś jakiś upośledzony? Gdzie ja pisałem o tym że od Wołoskiej?levar pisze:To dziwne, bo zawsze od Wołoskiej miałem za dużo czasu i musiałem się ślimaczyć aż do samej pętli...Łukasz pisze:Wraca temat 138 w stronę Mokotowa![]()
Za to mało czasu na 138 wydawało mi się na odcinku Bokserska - Madalińskiego. Tam można złapać nawet do -5, co potem jednak daje się nadrobić.
ŁK
-
desert_eag
Jeśli upośledzeniem nazwiemy brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, to z dużą dozą prawdopodobieństwa jest to twoja przypadłość.Łukasz pisze:Czy Ty jesteś jakiś upośledzony? Gdzie ja pisałem o tym że od Wołoskiej?levar pisze: To dziwne, bo zawsze od Wołoskiej miałem za dużo czasu i musiałem się ślimaczyć aż do samej pętli...![]()
Za to mało czasu na 138 wydawało mi się na odcinku Bokserska - Madalińskiego. Tam można złapać nawet do -5, co potem jednak daje się nadrobić.
BTW: Co do czasu przejazdu na 138 to mam podobne odczucia co Levar. Oczywiście Zieleniecka i Targowa w szczycie się nie nadają...
Walas pisze:od Chomiczówki do Szpitala Bielańskiego trochę słabszy, bo dojeżdza się do Szpitala Bielańskiego na -1, -2
Skoro tak jest, jak piszesz, to od Chomiczówki do Szpitala jest dobry, a od Szpitala jest zły.Walas pisze:ale już za Szpitalem Bielańskim jest dobry, bo na Klaudyny dojeżdza się na +2,+3.
Lepiej mieć -2 niż +2
Wieczorne kursy niektórych linii mają nieżyciowe czasy przejazdów, ktorych kierowcy nie respektują.
2 dni temu 188 - kierunek Szaserów, przystanek Wiatraczna - odjechał 23.10 zamiast 23.16, aż +6.
Wczoraj 148 - kierunek Wiatraczna, przystanek Perkuna - odjechał 22.51 zamiast 22.55, +4. Kierowcy bardzo się spieszyło, bo 3 razy przejechał na czerwonym.
Ktoś przyjdzie na przystanek ze 3 minuty przed takim kursem, niby wszystko ok, ale autobusu się nie doczeka i nie wie, że już był. Zostaje pół godziny czekania na następny albo nocny.
2 dni temu 188 - kierunek Szaserów, przystanek Wiatraczna - odjechał 23.10 zamiast 23.16, aż +6.
Wczoraj 148 - kierunek Wiatraczna, przystanek Perkuna - odjechał 22.51 zamiast 22.55, +4. Kierowcy bardzo się spieszyło, bo 3 razy przejechał na czerwonym.
Ktoś przyjdzie na przystanek ze 3 minuty przed takim kursem, niby wszystko ok, ale autobusu się nie doczeka i nie wie, że już był. Zostaje pół godziny czekania na następny albo nocny.
Akurat 70-80 to coś daje dopiero na moście, bo jak są światła to wychodzi z grubsza na to samo...Jarek pisze:Jedyny sposób na to, to automatyczne pomiary czasu jazdy i porzadna obróbka statystyczna wyników. Niedawno 401 wieczorami nie wyrabiało. Jazda 70-80 i ciągle na minus. Dołożono 2-3 min i jest teraz za dużo.
ŁK
-
bartoni722