Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 wrz 2009, 18:45

rhemek pisze:Kolosalne blokowisko właśnie dostało wyłacznie dla siebie nową linię z taktem co 7,5 minuty
Kursującą wyłącznie w szczycie w dni powszednie. Zamienił byś swoje 525 na dwa razy częstsze 325, ale kursujące tylko szczytowo?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

dzidek

Post autor: dzidek » 20 wrz 2009, 18:47

fik pisze:
rhemek pisze:Kolosalne blokowisko właśnie dostało wyłacznie dla siebie nową linię z taktem co 7,5 minuty
Kursującą wyłącznie w szczycie w dni powszednie. Zamienił byś swoje 525 na dwa razy częstsze 325, ale kursujące tylko szczytowo?
Może i ja mam problemy z czytaniem ale jasno jest napisane, że 382 ma kursować przez cały dzień roboczy :-k

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 wrz 2009, 18:53

:-#
Co nie zmienia faktu, że w DSy to ono nie będzie kursować :P

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 wrz 2009, 19:02

fik pisze::-#
Co nie zmienia faktu, że w DSy to ono nie będzie kursować :P
W Ds-y 525 może sie na tych przystankach zatrzymywać, bo i tak dzięki temu, że nie ma korków czas przejazdu jest szybki.

reserved

Post autor: reserved » 20 wrz 2009, 19:22

I ta MASA MAŁYCH, CHORYCH dzieci umrze, bo będzie jechać pięć minut dłużej? To ja proponuję zlikwidować wszystkie przystanki na Kajki, będzie jeszcze szybciej.
Mam nadzieję, że sam kiedyś będziesz cierpiał, wtedy może przestaniesz pieprzyć takie głupoty.

Ciekawe, ile punkcików dostanę. ;-)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 wrz 2009, 19:28

reserved pisze:
I ta MASA MAŁYCH, CHORYCH dzieci umrze, bo będzie jechać pięć minut dłużej? To ja proponuję zlikwidować wszystkie przystanki na Kajki, będzie jeszcze szybciej.
Mam nadzieję, że sam kiedyś będziesz cierpiał, wtedy może przestaniesz pieprzyć takie głupoty.
Dla twojej wiadomości - od urodzenia do pełnoletności byłem pod stałą kontrolą Poradni Gastroenterologicznej Instytutu Matki i Dziecka, obecnie zaś jestem pacjentem Poradni Hepatologicznej Oddziału Chorób Wewnętrznych i Hepatologii Szpitala MSWiA. Wszystko to w związku z ciężką alergią pokarmową i jej powikłaniami. O cierpieniu wiem naprawdę dużo, chłopcze.

reserved

Post autor: reserved » 20 wrz 2009, 19:34

fik pisze:Dla twojej wiadomości - od urodzenia do pełnoletności byłem pod stałą kontrolą Poradni Gastroenterologicznej Instytutu Matki i Dziecka, obecnie zaś jestem pacjentem Poradni Hepatologicznej Oddziału Chorób Wewnętrznych i Hepatologii Szpitala MSWiA. Wszystko to w związku z ciężką alergią pokarmową i jej powikłaniami. O cierpieniu wiem naprawdę dużo, chłopcze.
Ok. Rozumiem. Czyli sugerujesz, że jak trzeba się gdzieś śpieszyć, to należy wybrać samochód i tyle.:>
Zresztą linia przyspieszona ma za zadanie dowieść szybko z dzielnic odległych do centrum, do jakiegoś węzła itp. Z założenia powinna mieć przystanki tam, gdzie dowozi, ale w środku trasy nie powinna się zatrzymywać na każdym przystanku.
Jeśli ten Przyczółek naprawdę jest biedny, to dajcie tam przyspieszone (ale WSZYSTKIE) NŻ i nie będzie problemu. Ale naprawdę, jest masa linii zwykłych, po to one są, żeby zatrzymywać się na mniej uczęszczanych i mniej znaczących dla układu komunikacyjnego przystanków.
Jeżdżę (co prawda rzadko ale jednak) 525 i bardzo chwalę to linię, że omija na trasie dużo przystanków, dzięki czemu można się w miarę szybko przedostać przez Warszawę.
I nie jest to moja prywata, bo ja sam wysiadam na przystanku Rozbrat, ale uważam, że tam nie powinny się zatrzymywać linie przyspieszone. Uważam tak dlatego, że porządek jakiś musi być, albo zatrzymują się przyspieszone (WSZYSTKIE), albo mają na żądanie (WSZYSTKIE), albo nie (WSZYSTKIE!).

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 wrz 2009, 19:37

reserved pisze:Ok. Rozumiem. Czyli sugerujesz, że jak trzeba się gdzieś śpieszyć, to należy wybrać samochód i tyle.:>
Tak.
reserved pisze:Ale naprawdę, jest masa linii zwykłych, po to one są, żeby zatrzymywać się na mniej uczęszczanych i mniej znaczących dla układu komunikacyjnego przystanków.
Centrum Optyki jest WIELOKROTNIE bardziej znaczące dla układu komunikacyjnego niż wszystkie przystanki Zapłowiecza. Przyjdzie Emdegger, to ci to wyłuszczy.
reserved pisze:ale w środku trasy nie powinna się zatrzymywać na każdym przystanku.
Czyli z 523 wywalamy Zachodni :kekeke:

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 wrz 2009, 19:41

reserved pisze:
fik pisze:Dla twojej wiadomości - od urodzenia do pełnoletności byłem pod stałą kontrolą Poradni Gastroenterologicznej Instytutu Matki i Dziecka, obecnie zaś jestem pacjentem Poradni Hepatologicznej Oddziału Chorób Wewnętrznych i Hepatologii Szpitala MSWiA. Wszystko to w związku z ciężką alergią pokarmową i jej powikłaniami. O cierpieniu wiem naprawdę dużo, chłopcze.
Ok. Rozumiem. Czyli sugerujesz, że jak trzeba się gdzieś śpieszyć, to należy wybrać samochód i tyle.:>
Zresztą linia przyspieszona ma za zadanie dowieść szybko z dzielnic odległych do centrum, do jakiegoś węzła itp. Z założenia powinna mieć przystanki tam, gdzie dowozi, ale w środku trasy nie powinna się zatrzymywać na każdym przystanku.
Jeśli ten Przyczółek naprawdę jest biedny, to dajcie tam przyspieszone (ale WSZYSTKIE) NŻ i nie będzie problemu. Ale naprawdę, jest masa linii zwykłych, po to one są, żeby zatrzymywać się na mniej uczęszczanych i mniej znaczących dla układu komunikacyjnego przystanków.
Jeżdżę (co prawda rzadko ale jednak) 525 i bardzo chwalę to linię, że omija na trasie dużo przystanków, dzięki czemu można się w miarę szybko przedostać przez Warszawę.
I nie jest to moja prywata, bo ja sam wysiadam na przystanku Rozbrat, ale uważam, że tam nie powinny się zatrzymywać linie przyspieszone. Uważam tak dlatego, że porządek jakiś musi być, albo zatrzymują się przyspieszone (WSZYSTKIE), albo mają na żądanie (WSZYSTKIE), albo nie (WSZYSTKIE!).
Nie wiem, czy na pewno jeździsz 525 , bo ja za mojego życia nie przypominam sobie, żeby ten autobus planowo zatrzymywal sie na przystanku Rozbrat. :)
Ale popieram Twoje zdanie: Linie przyśpieszone śa od tego,żeby omijać jak najwięcej przystanow na środku trasy, a takimi są dla 525 te na ostrobramskiej. Ta linia na swojej całej trasie nie zatrzymuje sie obecnie tylko na 6-ciu stałych przystankach.

[ Dodano: |20 Wrz 2009|, 2009 19:44 ]
fik pisze:
reserved pisze:Ok. Rozumiem. Czyli sugerujesz, że jak trzeba się gdzieś śpieszyć, to należy wybrać samochód i tyle.:>
Tak.
reserved pisze:Ale naprawdę, jest masa linii zwykłych, po to one są, żeby zatrzymywać się na mniej uczęszczanych i mniej znaczących dla układu komunikacyjnego przystanków.
Centrum Optyki jest WIELOKROTNIE bardziej znaczące dla układu komunikacyjnego niż wszystkie przystanki Zapłowiecza. Przyjdzie Emdegger, to ci to wyłuszczy.
reserved pisze:ale w środku trasy nie powinna się zatrzymywać na każdym przystanku.
Czyli z 523 wywalamy Zachodni :kekeke:
A co z ludźmi, którzy nie maja samochodu, a nie stać ich na taxi?
Akurat przystanek Centrum Optyki uważam za ważny dla wszystkich linii zapłowieckich, chodziło o inne.
A przykład z dworcem zachodnim jest nietrafiony: Linia zawsze powienna zatrzymywać sie na ważnych przystankach, niezależnie gdzie są położone. Tutaj mówimy o zwykłych osiedlowych.

Rosa

Post autor: Rosa » 20 wrz 2009, 19:51

rhemek pisze:
A co z ludźmi, którzy nie maja samochodu, a nie stać ich na taxi?
Mieszkającymi przy Przyczółku Rawarze czy Zamienieckiej?
Wg Twojej teorii oni nie potrzebują się dostawać do szpitala.

Naprawde Twój pomysł usunięcia akurat tych przystanków jest wyjątkowo idiotyczny. Aha, piszesz też że przez te przystanki autobusy dodatkowo stają na światłach. O jakich światłach piszesz w kontekscie Przyczóku?

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 wrz 2009, 19:54

Rosa pisze: O jakich światłach piszesz w kontekscie Przyczóku?
W strone międzylesia koło budowanej kładki dla pieszych. Tak, wiem że są tylko sezonowo. I fakt, akurat z tym przystankiem nie trafiłem. Ale na reszcie są stałe, i zawsze autobus traci cykl. A akurat ci z rawaru i Zamienieckiej moga pojechać z przesiadką tracąc góra 3-4 minuty.

Rosa

Post autor: Rosa » 20 wrz 2009, 20:01

To może wolałbyś 525 z przesiadką tracac jedynie 3-4 minuty? np 525 do Łukowskiej gdzie się przesiadasz we wspaniałe 382 które tak polecasz.
Ba, pewnie wtedy 525 by moglo jeźćdzić nawet co 10 minut.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 wrz 2009, 20:05

Rosa pisze:To może wolałbyś 525 z przesiadką tracac jedynie 3-4 minuty? np 525 do Łukowskiej gdzie się przesiadasz we wspaniałe 382 które tak polecasz.
Ba, pewnie wtedy 525 by moglo jeźćdzić nawet co 10 minut.
Alez oczywiście ,że tak. Jeśli rejony, gdzie jeździ 525 dostały by w zamian linię jeżdząco co 7,5 minuty i to lokalną, to bylbym w siódmym niebie.

Rosa

Post autor: Rosa » 20 wrz 2009, 20:16

rhemek pisze: Natomiast 525 jest jedynym środkiem komunikacji zapewniającym szybki dojazd do centrum dla mieszkańców Międzylesia i Anina, a także dla ludzi korzystających( baardzo licznie) z CZD i szpitala na bursztynowej.
I tak się troszczysz o tych biedaków że wolałbys im zapewnic dodatkową przesiadkę zamiast bezpośredniej linii?
A dodatkowe przystanki Wał Gocławski,, Wał Miedzeszyński, Torwar i Rozbrat dodane w stosunku do obecnego 525 by Tobie wtedy nie przeszkadzały?

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 20 wrz 2009, 20:26

Rosa pisze:
rhemek pisze: Natomiast 525 jest jedynym środkiem komunikacji zapewniającym szybki dojazd do centrum dla mieszkańców Międzylesia i Anina, a także dla ludzi korzystających( baardzo licznie) z CZD i szpitala na bursztynowej.
I tak się troszczysz o tych biedaków że wolałbys im zapewnic dodatkową przesiadkę zamiast bezpośredniej linii?
A dodatkowe przystanki Wał Gocławski,, Wał Miedzeszyński, Torwar i Rozbrat dodane w stosunku do obecnego 525 by Tobie wtedy nie przeszkadzały?
Nie odkręcaj kota ogonem. W poprzedniej wersji proponowałeś lokalna linie do ostrobramskiej, a stamtąd szybki pośpiech. Moja wypowiedź dotyczyła tylko tej wersji.

ODPOWIEDZ