Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- tarantula01
- Kontakt:
A jazda np. takim 525 kurs 9:20 na Trakcie Lubelskim była taka:
9:23 Zajezdnia Ostrobramska (OK)
9:28 Centrum Optyki
9:35 Zamieniecka
9:42 Rawar
9:48 Przyczółek Grochowski
9:52
wjazd na pas autobusowy
ogólem odcinek ok. 2,8 km (zajezdnia - Kinowa) przejechałem w 29 minut, co daje prędkość pieszego
5,8 km/h
Rozkładowo ten odcinek pokonać się powinno w 7-9 minut
A dalej?
9:52 wjazd na pas autobusowy
9:54 Saska
10:00 pl. Na Rozdrożu
10:01 Marszałkowska
10:02 Metro Politechnika
Odcinek ok. 4,5 km przejechałem w 11 minut, co daje prędkość już niezłą, bo 24,5 km/h, ale rozkładowo ten odcinek powinno się przejechać w 8-9 minut, czyli z prędkością 30-33 km/h
9:23 Zajezdnia Ostrobramska (OK)
9:28 Centrum Optyki
9:35 Zamieniecka
9:42 Rawar
9:48 Przyczółek Grochowski
9:52
ogólem odcinek ok. 2,8 km (zajezdnia - Kinowa) przejechałem w 29 minut, co daje prędkość pieszego
Rozkładowo ten odcinek pokonać się powinno w 7-9 minut
A dalej?
9:52 wjazd na pas autobusowy
9:54 Saska
10:00 pl. Na Rozdrożu
10:01 Marszałkowska
10:02 Metro Politechnika
Odcinek ok. 4,5 km przejechałem w 11 minut, co daje prędkość już niezłą, bo 24,5 km/h, ale rozkładowo ten odcinek powinno się przejechać w 8-9 minut, czyli z prędkością 30-33 km/h
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poczekajmy, aż sytuacja się ustabilizuje. Pierwsze dni października powinny być miarodajne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Powinni zamknąc tą estakadę, gdzie były te bariery. Teraz wracając 525 byłem świadkiem jak kierowca osobówki wymusił tam pierwszeństwo, wjeżdzając z niej na buspas na pełnej szybkości. Tylko refleks kierowcy 525 zapobiegł wypadkowi.
Oczywiście, że na Ostrobramskiej. Wynika to z tego,że jest tam masa świateł, a dwa pasy nie są w stanie przejąc ruchu z węzła Marsa, a kierowcy, na żłośc planistom, którzy nawet specjalnie nie zbudowali estakady Płowiecka-Ostrobramska wola jednak TŁ.Teokryt pisze:Zadam takie pytanie taktyczne - po której stornie korek jest większy? po stronie AL. USA czy Ostrobramskiej?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Ze Szczęśliwic i części Ochoty w miarę szybki dojazd do metra, na Trasie Łazienkowskiej jako wypełniacz wolnego miejsca na całej długości buspasa, z Wiatracznej do Fale zostaje tak, jak jest. Może i wtedy nie trzeba by nawet tego 382. http://img376.imageshack.us/img376/3785/521t.jpgness pisze:Po grzyba?