Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - może 191 pociągnąć od BW1920 przez Banacha, Żwirki i Wigury oraz Wawelską do
Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - może 191 pociągnąć od BW1920 przez Banacha, Żwirki i Wigury oraz Wawelską do
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wcale na brak pasażerów nie narzekaLipa pisze:Tylko, że już tak jest, tylko w krótszej formie. To nadal dubel kolei.R-11 Kleszczowa pisze:127 z Niedźwiadka przez Nowe Włochy, Zachodni i Narutowicza do Śródmieścia
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Widzisz - osobiście wychodzę z założenia, że dwie linie z Ursusa (obie co 10 minut) to jednak trochę za dużo na BW1920
(chociaż nie będę się upierał)
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Niby tak
Chociaż połączenie Nowe Włochy - metro nie jest priorytetem...
Zawsze będzie tutaj wygrywała kolej do Śródmieścia. Ważnym argumentem jest faktycznie połączenie całych Włoch z Banacha - śp. 173 zawsze woziło bardzo dużo pasażerów w tej relacji
Czyli jak
127 od RZS przez BW1920, Kino Ochota, Plac Zawiszy, buspas w alejach i hop na Mariensztat
oraz 191 wydłużone do Politechniki 
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
191 Czemu nie? Okazuje się, że przy
POLITECHNIKA powinna powstać pętla autobusowa z prawdziwego zdarzenia. Nie wiem oczywiście jak to wszystko domknęłoby się brygadowo, bo od razu mówię, że tego nie liczę...
Ale czekaj: 127 po tym wszystkim ma zniknąć i zostać, np. tak jak pisał Bastian na trasie z Bródna do DwC.
A to nowe Z-7 jako np. 227 miało nie być pchane do Śródmieścia tylko również do Politechniki, czyli żeby nikt nie był pokrzywdzony to np. 227: BW1920, Grójecka, Wawelska a 191: Banacha, ŻiW, Wawelska.
Ale czekaj: 127 po tym wszystkim ma zniknąć i zostać, np. tak jak pisał Bastian na trasie z Bródna do DwC.
A to nowe Z-7 jako np. 227 miało nie być pchane do Śródmieścia tylko również do Politechniki, czyli żeby nikt nie był pokrzywdzony to np. 227: BW1920, Grójecka, Wawelska a 191: Banacha, ŻiW, Wawelska.
Sam pl. Tysiąclecia ma może i blisko do Adamieckiego, ale już np. okolice Rakietników, Plutonu Torpedy itp. mają trochę daleko.mariow pisze:tyle że de facto i tak donikąd z niego nie dojadą w stronę Niedzwiadka a na szczescie Adamieckiego jest b.bliskorudy pisze:Pl. Tysiąclecia zostaje tylko z 177 (z żałosną częstotliwością) w DS. W DP będzie jeszcze 401, więc ok, ale też i ta część Ursusa dostaje po d.... w DS.
A 191 nie jest z niczym skoordynowane np. na Popularnejmariow pisze:wg mnie żaden problem. 191 by po prostu musiało być wpisane w 517tkę i by grałorudy pisze:Ale pewnie, znając życie, może być z tym problem, w związku z układami koordynacyjnymi 517/509 na Zielenieckiej i Targowej i 160/517 na Targówku.
A czy dwie linie z Niedźwiadka do Centrum (nawet jadące różnymi trasami) to nie za dużoR-11 Kleszczowa pisze:
Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł - może 191 pociągnąć od BW1920 przez Banacha, Żwirki i Wigury oraz Wawelską doPolitechnika
Przy tej okazji 187 skrócić do Reduty, 127 z Niedźwiadka przez Nowe Włochy, Zachodni i Narutowicza do Śródmieścia, a 517 prosto alejami
![]()
Pozdrawiam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Z tą Politechniką to jest tylko jeden problem - nie za bardzo widzę gdzie by można tam autobus jadący od zachodu zakrańcować. Kryterium po Placu Konstytucji
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Polną 138 ledwie przejeżdżało. Odpada.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
To kryteruim byłoby lepsze niż przez Pl. Konstytucji, zresztą tam na Waryńskiego i tak już nie ma miejsca. Mógłby powstać nowy przystanek końcowy o nazwie "Pl. Unii Lubelskiej" w zatoce na Waryńskiego (zaraz za skrzyżowaniem z Batorego/Boya). Czyli, tak jak napisałeś: Polna-Boya-PL. UNII LUBELSKIEJ (z powrotem: Waryńskiego, oczywiście już bez zaliczania DS Riviera).