Koniec ze zmianami w Komunikacji Miejskiej
Moderator: Wiliam
Z innej beczki:
Obecnie w rejonie Agrykoli mamy taki układ:
108, 162 prosto ciągiem Rozbrat-Myśliwiecka
107, 159 prosto w dół ciągiem Myśliwiecka-Łazienkowska.
Czy miałoby sens trochę "skrzyżować" sytuację i zrobić tak:
107 Myśliwiecką skręt na Rondzie Sedlaczka.
108 Rozbrat-Łazienkowska
Wtedy rozbiłoby się 2 duble: mały 108-162 i większy 159-107, nie tracąc chyba żadnych istotnych relacji.
Obecnie w rejonie Agrykoli mamy taki układ:
108, 162 prosto ciągiem Rozbrat-Myśliwiecka
107, 159 prosto w dół ciągiem Myśliwiecka-Łazienkowska.
Czy miałoby sens trochę "skrzyżować" sytuację i zrobić tak:
107 Myśliwiecką skręt na Rondzie Sedlaczka.
108 Rozbrat-Łazienkowska
Wtedy rozbiłoby się 2 duble: mały 108-162 i większy 159-107, nie tracąc chyba żadnych istotnych relacji.
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
To też jest kwestia, która nie ma jednego optymalnego rozwiązania. Dubel, czy wspólna oferta? Poprawiłbyś połączenia, za to popsuł przejazd w dotychczasowych relacjach 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kwestia tego, na ile na przystankach Łazienkowska-Stadion i Zaruskiego 107 i 159 pełnią wobec siebie rolę komplementarną, a na ile substytucyjną.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- kulikowski
- MeWa
- Cukiereczek
Pytanie pomocniczne: w jakim odstępie tramwaj jechał za dziewiątką do Okęcia? Bo taka obserwacja tak naprawdę nie daje pełnego obrazu i podstaw do wyciągania dalekich wniosków.kulikowski pisze:Zostawcie 7 w spokojuGlonojad pisze: (…) miejsce 7 jest 2 metry pod ziemią, przynajmniej jako linii z Okęcia.
(…)
7 do piachu, (…)![]()
![]()
Przecież ludzie wypadają z drzwi.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pytanie pomocnicze nr 2: Jeździsz tramwajami, czy tabliczkami z numerem linii?kulikowski pisze: Zostawcie 7 w spokoju![]()
![]()
Przecież ludzie wypadają z drzwi.
[ Dodano: |12 Paź 2009|, 2009 08:50 ]
A żebyś wiedział, że tak.MeWa pisze:chcesz zagłębić tramwaje pod ziemię niczym (pre)metro?Glonojad pisze:a miejsce 7 jest 2 metry pod ziemią, przynajmniej jako linii z Okęcia.![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- kulikowski
Wątek o Rembertowie nieczynny więc daję tu:
http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1633089 ... omosc.htmlKierowcy kręcą się w kółko "żeby nie wpaść w rutynę
Kierowcy autobusu linii 196 są, mówiąc delikatnie, zdezorientowani. Zarząd Transportu Miejskiego postanowił, że kierowcy będą wyjeżdżać z pętli raz w jedną, raz w drugą stronę. Efekt? Kierowcy kręcą się w kółko, mylą trasy i pukają się w czoło.
- To jest absurd roku - mówi Marek Wisznarewski, kierowca MZA.
Kierowcy autobusów linii 196 po ostatniej zmianie rozkładu wyjeżdżają z pętli przy ulicy Cyrulików w Rembertowie. Raz jadą w stronę stacji PKP przez osiedla. Po kilku kursach zmieniają kierunek jazdy i tak w kółko, co kilkanaście minut. Co ciekawe, linia 196 ma wyjątkowo krótką trasę. Przejazd między pierwszym i ostatnim przystankiem zajmuje zaledwie... siedem minut.
W walce z rutyną
Andrzej Skwarek z Zarządu Transportu Miejskiego tłumaczy, że kierunek jazdy zmieniany jest dla dobra kierowców.
- Gdyby to odbywało się tylko w jednym kierunku, to mogłoby doprowadzić do rutyny. A rutyna bywa niebezpieczna dla pasażerów, kiedy kierowca wykonuje te same czynności kilkadziesiąt razy w krótkim odstępie czasu - twierdzi.
Złoty krzyż w nagrodę
Kierowców to jednak nie przekonuje. - Ten to kto wymyślił, powinien dostać złoty krzyż za głupotę - wścieka się jeden z nich.
Łukasz Wieczorek
mwap/par
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Cały materiał jest idiotycznyMeWa pisze:co za idiotyczne tłumaczenie...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel