By komuś dać trzeba skądś zabrać. Przykro mi.Desert pisze:No jeszcze lepiejDęboszczak pisze:Może zdjąć przeguby z 510?
Zmiany obsługowe - październik 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
Dęboszczak
Mam prawo do prezentowania własnego zdania, nawet mylnegoDęboszczak pisze:Chcesz zarobić czerwony pasek?SławekM pisze:Aha, chociaż wiem, że dla Ciebie pasażer to nie człowiek tylko bydło, które trzeba przewieść w warunkach adekwatnych do gatunku, wielkie dzięki
-
Dęboszczak
Akurat przeguby na 511 się sprawdzają w szczycie po 100-140 osób, tyle w 169 nie ma.SławekM pisze:W końcu to Białołęka, więc nie do ruszenia. Trzeba je tam dalej pompować (patrz 511)...Dęboszczak pisze: W jakim odstępie jechał po poprzednim? Może było SB. Nie kwestionuje tego faktu, ale jednorazowa obserwacja nie jest podstawą. Może zdjąć przeguby z 510?
Skoro na 511 wyjechała całkowicie niska podłoga, to co się stało z ikarusami?
Czemu nie można ich wysłać na 169? na pewno nikt się nie obrazi za Wysoką podłoge kosztem niskiej solówki
Czemu nie można ich wysłać na 169? na pewno nikt się nie obrazi za Wysoką podłoge kosztem niskiej solówki
fraktal pisze:Co prawda, ja nigdy w życiu nie jechałem linią 511, tym niemniej te autobusy dowożą do metra, tak więc, czy jesteście całkowicie pewni (ci, co krytykują to posunięcie), że solówki na 511 rzeczywiście wystarczą?marekb pisze:Na 511 na całkach przeguby niskopodłogowe
NA 511 WYSTARCZY CO DRUGI KURS NISKOPODŁOGOWY. ZA TO NISKOPODŁOGOWE ŁAMAŃCE POWINNY SIĘ POJAWIĆ NA 169/195 (ZABRANE PO CZĘŚCI Z 511/723/731)rosier pisze:nie powinni być, bo nie bez powodu ITS zszedł z tej linii solówkami - tam przeguby to dobry pomysł (tylko nie wiem, po co od razu wszystko niskie). Chyba, że zwiększyć częstotliwość, wtedy solo mogłby się nadać, tyle tylko, że nie można tego zrobić, bo solówek brak
marekb
No skoro są zabrane przeguby, a ludzie nie chcą być przewożeni jak bydło do rzeźni, to się nie dziwię że uciekli do samochodów. Jadą tylko ci co muszą i są chamami (wyjaśnienie, kiedyś jeden pan w telewizji powiedział, że komunikacja jest dla chamów, samochody dla panów)Dęboszczak pisze: Akurat przeguby na 511 się sprawdzają w szczycie po 100-140 osób, tyle w 169 nie ma.
Jedno to przeguby, drugie to niska podłoga. Zdjęcie z 511 niskiej podłogi nie spowoduje rozmnożenia przegubów na 169 i gdziekolwiek indziej.marekb pisze:PISAŁEM O NISKIEJ PODŁODZE, PRZEGUBOWEJ !!!Dęboszczak pisze: A niby czemu skoro na 169/195 jest właściwie komplet NP? Czy pasażerowie z 731 są gorsi od tych ze 169? Co za populizm.
Czy pasażerowie z 169/195 są gorsi od tych ze 511/723/731? Co za populizm.![]()
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ludzie radzili sobie znakomicie na 511 w ITSowych solówkach a teraz dostali przeguby i im jeszcze żle, a o Bródnie potrzebującym natychmiastowej pomocy znowu zapomniano  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
PRZYNAJMNIEJ TRZY NISKOPODŁOGOWE ŁAMAŃCE DO ZABRANIA Z 511 ( W ZAMIAN IKARUSY 280), KTÓRE POWINNY TRAFIĆ NA 169pawcio pisze:Jedno to przeguby, drugie to niska podłoga. Zdjęcie z 511 niskiej podłogi nie spowoduje rozmnożenia przegubów na 169 i gdziekolwiek indziej.marekb pisze: PISAŁEM O NISKIEJ PODŁODZE, PRZEGUBOWEJ !!!
marekb
Czy Ty rozumiesz, co się do Ciebie pisze, czy walisz w klawiaturę palcami jak popadnie? Zdjęcie niskopodłogowców z 511 nie zmieni sytuacji w zakresie długości taboru na 169. To nie ma żadnego przełożenia na siebie wzajemnie.marekb pisze:PRZYNAJMNIEJ TRZY NISKOPODŁOGOWE ŁAMAŃCE DO ZABRANIA Z 511 ( W ZAMIAN IKARUSY 280), KTÓRE POWINNY TRAFIĆ NA 169pawcio pisze: Jedno to przeguby, drugie to niska podłoga. Zdjęcie z 511 niskiej podłogi nie spowoduje rozmnożenia przegubów na 169 i gdziekolwiek indziej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Było wspomniane, że solówki na 169 są na wakacje. Fakt w wakacje nie było aż takiej tragedii. Przyszedł rok szkolny, przegubowce zamiast wrócić na 169, pojechały na 511. Mówiono, że po likwidacji Z-2 jest szansa na przeguby na 169. Przeguby poszły na 160 i 527. Rozumiem, 160, bo przez trasę W-Z, rozumiem 527, bo tam nawał narodu.pawcio pisze:Jedno to przeguby, drugie to niska podłoga. Zdjęcie z 511 niskiej podłogi nie spowoduje rozmnożenia przegubów na 169 i gdziekolwiek indziej.marekb pisze: PISAŁEM O NISKIEJ PODŁODZE, PRZEGUBOWEJ !!!
Czy ludzie kursują tylko metrem i PKP?
Warszawa to nie Berlin, Polska to nie Niemcy. Nie mam nic przeciwko braniu pomysłów z "zachodu". U nas jest inna mentalność, "tam" inna. I nie zawsze pomysły doskonale sprawdzające się w Berlinie sprawdzą się w Warszawie.
Niby czemu? Są linie które bardziej wymagają wozów niskopodłogowych przegubowych, niż 511. Są to chocby 169 i 195pawcio pisze:Czy Ty rozumiesz, co się do Ciebie pisze, czy walisz w klawiaturę palcami jak popadnie? Zdjęcie niskopodłogowców z 511 nie zmieni sytuacji w zakresie długości taboru na 169. To nie ma żadnego przełożenia na siebie wzajemnie.marekb pisze: PRZYNAJMNIEJ TRZY NISKOPODŁOGOWE ŁAMAŃCE DO ZABRANIA Z 511 ( W ZAMIAN IKARUSY 280), KTÓRE POWINNY TRAFIĆ NA 169
marekb