O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Chyba przyjeżdża z Pilawy p. Górę Kalwarię z tego co widzę, ale planowo przyjeżdża o 6:38. Na zmianę kierunku strasznie dużo czasu, ale chyba nikt nie zwrócił uwagi na rozkładz, gdzie jest zmiana od 25 września do 2 października. Odjeżdża wtedy o 7:25 z Rembertowa, po 9804 z Mińska.PePe pisze:no ale ten 7;10 to jest chyba podstawiany i to jego pierwszy kurs?? czy się mylę??
PePe pisze:co się dzieje z pociągiem do Radomia startującym o 7:10 z Rembertowa??
w poniedziałek stał na bocznicy ale nie pojechał... we wtorek nie wiem, wczoraj odjechał o 7:18 ledwo bo nie przyjechały 2-a poprzednie a dziś nawet go nie było na bocznicy... ale na wyświetlaczy był... co to za kombinacje orientuje się może ktoś??? do feralnego poniedziałku byłe extra!!! wszystko o czasie
Dziś w Rembertowie była awaria. Wszystko z rana jechało z stamtąd na +15-+20. Ten pociąg o który piszesz miał na WWO +18
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Remontowany jest wiadukt WKD przy Jerozolimskich (właśnie go malują) a miedzy Jerozolimskimi a Służewcem jeździ sobie plasser i głaszcze tłuczeń.Wolfchen pisze:Co oni tam remontują, jak dopiero niedawno go budowali...?
Z innej beki informacja w wykonaniu ZTM jest po prostu ekstra w porównaniu do KM.
Owszem - rozkłady specjalne są. Natomiast są kretyńsko powieszone. Rozkłady w kierunku Radomia i Skarżyska są na peronach.... wyłączonych z ruchu.... Puknięcie się w głowę i powieszenie obu rozkładów na używanych peronach przerasta możliwości kolei...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Jarek Kordalewski
Dzisiaj z tego powodu zmieniony był rozkład pociągu do Góry Kalwarii. Na Wschodnim żadnej informacji. Pani w kasie KM w chwili sprzedawania biletu nawet się nie zająknęła, że pociąg odjeżdża 40 min później. Jest to tym bardziej denerwujące, że dotyczy "wrażliwej" relacji. W końcu chcą przekonać ludzi do jeżdżenia na tej trasie koleją...MisiekK pisze:Remontowany jest wiadukt WKD przy Jerozolimskich (właśnie go malują) a miedzy Jerozolimskimi a Służewcem jeździ sobie plasser i głaszcze tłuczeń.Wolfchen pisze:Co oni tam remontują, jak dopiero niedawno go budowali...?
[...].
Pozdr
Jarek
A o zmianie peronu na Służewcu i Rakowcu też pewnie nikt nic nie powiedział...Jarek Kordalewski pisze:Dzisiaj z tego powodu zmieniony był rozkład pociągu do Góry Kalwarii. Na Wschodnim żadnej informacji. Pani w kasie KM w chwili sprzedawania biletu nawet się nie zająknęła, że pociąg odjeżdża 40 min później. Jest to tym bardziej denerwujące, że dotyczy "wrażliwej" relacji. W końcu chcą przekonać ludzi do jeżdżenia na tej trasie koleją...
Żwirkach - przepraszam. Służewiec stał się jednotorowy po remoncieTm pisze:Na Służewcu?
Źródło: http://www.moja-ostroleka.pl/pomalowali ... komentarzeWczoraj rano zostało złożone zawiadomienie dotyczące zniszczenia mienia poprzez pomalowanie pociągu osobowego na stacji PKP w Ostrołęce.
- Jak ustalono graffiti zostały pomalowane cztery wagony. Łączną wartość strat oszacowano na sumę 2 tys. zł na szkodę PKP Koleje Mazowieckie - poinformował nas Sylwester Marczak, rzecznik prasowy ostrołęckiej policji.
Swoją drogą w newsie jest błąd... "PKP Koleje Mazowieckie?"
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
A ten pospieszny to w ogóle KM-y uruchamiają czy IC?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
Rufio, w rozkładzie, jaki mam przed oczyma, ów "pospieszny" jest zaznaczony literką "E" czyli będize pewnie jechać KM-owski ezet. Dzięki Bogu na odcinku Tłuszcz-Ostrołęka zatrzymywać się ma tylko w Wyszkowie i Pasiekach.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Żeby przyjeżdżać do Oki o 18.31 pociąg musi ze Śródmieścia ruszyć o 16tej. A następny pociąg jest dopiero dwie godziny później. Znowu bez sensu. Ktoś musiałby kończyć pracę o 15 góra 15.30. Ile jest takich osób?  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)