Tramwaje dają tam ok. 960 miejsc siedzących na godzinę na kierunek.Jarek pisze:Nie ma najmniejszego sensu jeździć małymi wozami w cieniu linii, która w szczycie daje ok. 1500 miejsc/h.
Jelonki
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W sumie racjaJarek pisze:Nie ma najmniejszego sensu jeździć małymi wozami w cieniu linii, która w szczycie daje ok. 1500 miejsc/h.R-11 Kleszczowa pisze:Z drugiej strony - IMHO - 149 powinno jechać chociaż do Hali Wola... Szkoły, punkty usługowe, poczta...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
co myslicie o pomysle by z linii 106 zrobic linie miedzy dzielnicową - lokalną, linia ta marnuje sie w wydaniu dzisiejszym. Jest silne 189 miedzy Włochami a Jelonkami, a potem dobre 112, wspomagajace 184 i byle jakie 106. Moj pomysl na 106 jest taki:
106-GWIAŹDZISTA-Podleśna-Marymoncka-Przy Agorze-Sokratesa-Conrada-Powstańców Śląskich-Wrocławska-Radiowa-Powstańców Śląskich-Człuchowska-Lazurowa-OS.GÓRCZEWSKA
co za tym idzie 121 do piachu oraz najlepiej 167+184 i jeszcze 149 na stale GRoty-OS.Gorczewska
106-GWIAŹDZISTA-Podleśna-Marymoncka-Przy Agorze-Sokratesa-Conrada-Powstańców Śląskich-Wrocławska-Radiowa-Powstańców Śląskich-Człuchowska-Lazurowa-OS.GÓRCZEWSKA
co za tym idzie 121 do piachu oraz najlepiej 167+184 i jeszcze 149 na stale GRoty-OS.Gorczewska
tv Polonia oddzial Warszawa i nie ma mocnych
To daj więcej kursów na 189 abym mógł jeszcze szybciej dojechać na odcinku PKP WŁOCHY - CZUMY i linię z Ursusa na Okęcie...105 R6 pisze:Moj pomysl na 106 jest taki:
M-1 PKS S-1 7 9 709 727 KM1 KM8 WKD N85
KM WPR: 1, 2
KM WPR: 1, 2
- Solaris U10
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=151&c=100&l=1ZTM pisze: Od 1 marca, linia [189] będzie kursowała przez sam środek osiedla Jelonki. Autobusy po wyjeździe z pętli pojadą Lazurową, skręcą w Człuchowską i dopiero potem dojadą do Powstańców Śląskich. Dzięki temu linia powinna cieszyć się większym zainteresowaniem pasażerów. Zmiana została wprowadzona na wniosek bemowskiego urzędu. Zasadność jej wprowadzenia potwierdziły analizy przeprowadzone przez ZTM.
Będzie to dobra okazja do przywrócenia sensownej częstotliwości wieczorem.