Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 paź 2009, 8:05

Podwójne 24 w DS może w takim razie? Przejście na 6/12 w międzyszczycie albo w środku dnia w sobotę?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 paź 2009, 8:34

Nie ta skala.

Poza tym ja tylko zgaduję ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 paź 2009, 8:49

Tak tak, a to cygaro jej nie tknęło. :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 paź 2009, 22:44

Problemem jest ten rok. W przyszłym póki co wygląda to na dużą nadwyżkę, której raczej nie zbiją remonty, albowiem sezon zapowiada się raczej ubogi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 26 paź 2009, 22:52

Bastian pisze:I tak trzeba te pieniądze wyjeździć do końca roku. A ten już blisko.
z jednej strony narzekanie, że nie ma brygad / pieniędzy, a z drugiej strony - trzeba wyjeżdzić ;) ech...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 paź 2009, 22:56

Bilans brygad, a bilans kilometrów to nie do końca to samo.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

was

Post autor: was » 27 paź 2009, 15:50

TVN Warszawa pisze: Obrazek
ZTM skraca i wydłuża tramwaje

Po stolicy nie będą już jeździły tramwaje z trzema wagonami. Na początku listopada Zarząd Transportu Miejskiego skróci o jeden wagon głównie składy linii 26.

- Skracamy tramwaje z dwóch powodów. Po pierwsze długość peronów przystankowych jest obliczona na cztery wagony. Jeśli więc na przystanku stoi tramwaj z trzema, to kolejny który wjeżdża, nie może wysadzić pasażerów - wyjaśnia w rozmowie z portalem tvnwarszawa.pl rzecznik ZTM Igor Krajnow.

Wszystkie będą miały po dwa wagony

Drugi powód, według ZTM ważniejszy, dotyczy tzw. zrównoważenia możliwości przewozowych, szczególnie na trasie W-Z.

Po stołecznych ulicach oprócz najpopularniejszych tramwajów z dwoma wagonami, wciąż jeszcze jeżdżą te z jednym, dotyczy to linii 13 czy 46. - Te najkrótsze tramwaje zyskają dodatkowy wagon, będzie to korzyść dla pasażerów - uzasadnia rzecznik ZTM-u.

Zmiany wejdą w życie w pierwszych dniach listopada.
Źródło:http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1625874,0, ... omosc.html

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 27 paź 2009, 16:48

was pisze:Po stolicy nie będą już jeździły tramwaje z trzema wagonami. Wszystkie będą miały po dwa wagony
Chwilka, czy to znaczy że z 44-ki też spadają trójwagonowce, czy jak zwykle dziennikarz uogólnił jedne 26 do wszystkich linii w mieście?

Harry

Post autor: Harry » 27 paź 2009, 16:49

Mistrzostwo świata w retoryce dla Pana Rzecznika.
Perony były dwuwagonowe. Żeby mogły przyjąć trzywagonowe tramwaje rozbudowano je do trójwagonowych. Teraz okazuje się, że są za wąskie bo nie mieści się na nich drugi skład.
No trzymajcie mnie :shock: :shock: :shock:

ness

Post autor: ness » 27 paź 2009, 17:57

O czym Ty kolego do nas rozmawiasz?

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 27 paź 2009, 18:06

Po stołecznych ulicach oprócz najpopularniejszych tramwajów z dwoma wagonami, wciąż jeszcze jeżdżą te z jednym, dotyczy to linii 13 czy 46. - Te najkrótsze tramwaje zyskają dodatkowy wagon, będzie to korzyść dla pasażerów - uzasadnia rzecznik ZTM-u.
Wreszcie się obudzili... (-o<
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 paź 2009, 18:35

Harry pisze:Mistrzostwo świata w retoryce dla Pana Rzecznika.
Perony były dwuwagonowe. Żeby mogły przyjąć trzywagonowe tramwaje rozbudowano je do trójwagonowych. Teraz okazuje się, że są za wąskie bo nie mieści się na nich drugi skład.
Perony na trasie W-Z nie są na 5 wagonów.

slav

Post autor: slav » 28 paź 2009, 11:22

mam do was pytanie w sprawie Kercelaka. czy mi sie wydaje, czy planowano podczas ostatniego remontu dobudowanie toru dla tramwajów skręcających w lewo z okopowej w al.solidarności? tak by m.in 22 i 24 nie blokowały się nawzajem. jeśli mi się nie wydaje to czemu od tego odstąpiono?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 paź 2009, 11:35

Z powodów sygnalizacji świetlnej. Gdyby dobudowano nowe tory, trzeba byłoby zrobić nową sygnalizację według nowych przepisów. Co zablokowałoby skrzyżowanie dokumentnie. A tak dzięki splotom mamy powiększoną przepustowość tramwajów bez naruszania całego układu.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 28 paź 2009, 11:50

Paweł D. pisze:Chwilka, czy to znaczy że z 44-ki też spadają trójwagonowce, czy jak zwykle dziennikarz uogólnił jedne 26 do wszystkich linii w mieście?
Na 44 na razie zostają.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ