Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
plati

Post autor: plati » 03 lis 2009, 8:56

Od soboty 07.11.09 zaczyna się zamknięcie dla ruchu tramwajowego ul. Jagiellońskiej.
Na stronie ZTMu pojawiła się o tym notka i trasy objazdowe dla linii 16, 18, 22.
OTO nowa trasa linii 18 wg ZTMU:
Strona ZTMu: Linia 18: "Służewiec – Słomińskiego – Międzyparkowa – Andersa – Pl. Bankowy – Marszałkowska – Pl. Konstytucji – Marszałkowska – Puławska – Woronicza – Wołoska – Marynarska – Most Gdański – Starzyńskiego – Odrowąża – Budowlana – Rembelińska – Annopol – Żerań Wsch"
No nieźle zakręcili tą 18-stką :D
Moje linie: 111, 123, 148, 168, 213, 225, 311 509, N02, N03, N22, N72, N75

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 lis 2009, 9:35

Harry pisze:Mistrzostwo świata w retoryce dla Pana Rzecznika.
Perony były dwuwagonowe. Żeby mogły przyjąć trzywagonowe tramwaje rozbudowano je do trójwagonowych. Teraz okazuje się, że są za wąskie bo nie mieści się na nich drugi skład.
No trzymajcie mnie :shock: :shock: :shock:
Co takiego? Mistrzostwo w retoryce dla Harry'ego :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

reserved

Post autor: reserved » 03 lis 2009, 12:24

plati pisze:No nieźle zakręcili tą 18-stką :D
Pisałem o tym w temacie obok. Już poprawili.

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 05 lis 2009, 7:38

Miały już 3 wagonowce na 26 nie jeździć. To co w takim razie dziś taki robił na 26?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 05 lis 2009, 9:13

rufio198 pisze:Miały już 3 wagonowce na 26 nie jeździć. To co w takim razie dziś taki robił na 26?
Ale widziałeś go jak JECHAŁ, czy jak STAŁ?:)))

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 05 lis 2009, 10:56

rufio198 pisze:Miały już 3 wagonowce na 26 nie jeździć. To co w takim razie dziś taki robił na 26?
Od 7.XI.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 08 lis 2009, 15:42

pawcio pisze:Perony na trasie W-Z nie są na 5 wagonów.
Na wszystkich zmodernizowanych peronach bez większego problemu mieści się 5 wagonów. Obudziliście się...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 11 lis 2009, 2:34

piotram pisze:Na wszystkich zmodernizowanych peronach bez większego problemu mieści się 5 wagonów. Obudziliście się...
szczególnie na Stare Miasto :arrow: Park Praski ](*,)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 lis 2009, 9:22

Głupoty opowiada, nie przejmuj się. Długość sprzęgów to jest metr, 5 wagonów, trzy sprzęgi i 2 m przepisowego odstępu to jest 3x1+5x13,5+2=72,5 metra. Nawet, jeśli staną zderzak-w-zderzak, to mamy 70 metrów z hakiem. Zresztą w praktyce owo "mieszczenie się" wyglądało tak, że ostatnie drzwi były na pochylni lub przejściu dla pieszych przy przystanku na wylocie (Kercelak).

Tym niemniej Stare Miasto JEST przystankiem podwójnym :p

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 11 lis 2009, 9:49

Niektórzy się podniecają czy przystanek mieści 5 wagonów, ewentualnie nieszczęsnym placem Kasztelańskim, ale czemu im umyka Park Olszyna, który mieści w stronę wsch. 3 wagony...? :-"
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 lis 2009, 9:57

Nikomu nie umyka, wręcz przeciwnie - ta sprawa zostanie rozwiązana w ramach modernizacji trasy Piaski - Kielecka.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 11 lis 2009, 10:23

Ja mówię o malkontentach, nie decydentach :p
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 11 lis 2009, 17:33

Ja jakoś nigdy nie zauważyłem, żeby na Kercelaku piąty wagon na przejściu stał, dobrze podjadą to się mieściły. Zresztą są stare przystanki gdzie czwarty wagon ma ostatnie drzwi na trawie i jakoś "nigdy nie przeszkadzało", więc straszny problem, że połowa ostatnich drzwi piątego wagonu jest za barierką.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 11 lis 2009, 17:38

JacekM pisze:ewentualnie nieszczęsnym placem Kasztelańskim
Jeśli ten przystanek nie ma być likwidowany, to warto go przedłużyć jeszcze raz (do 4 wag.), zawsze to jakieś skrócenie czasu przejazdu. No a najlepiej to tam by było jakaś detekcję dla tramwaju wprowadzić, żeby składy jadące w stronę Hali nie były przez światła tak często blokowane.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 11 lis 2009, 18:08

Likwidowany? Panie, pisma żeby w dwie strony uruchomić przychodzą!

ODPOWIEDZ