Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
160 będzie idealną linią osiedlową do metra i do na dojazd do Starego Miasta. Docelowo zakrańcować na Bielańskiej i gitez majonez.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Wydłużyćm72 pisze:Skasować.marekb pisze:212?
SamobójcaBaj, baj maszkaro!marekb pisze:517?
Oba są gorsze.SławekM pisze:I tu jest problem. Czy gorszy jest brak koordynacji [212 z 199] do Żaby czy z Żaby...
I tak wykorzystanie jest lepsze niż na 202. W 212 przy takiej różnorodności miejsc potencjalny pasażer ma możliwość wyboru (przodem, tyłem, bokiem, na stojąco, do góry nogami itd.). Na 202 nie ma kto takiego wyboru dokonywać.Nadal jest zastanawiające wystawianie autobusu standardowego na tą linię w dni wolne, gdzie Solina byłaby akurat, lecz i także za duża...
Albo na Esperancie przez Feminę i dalej Nowolipkami. A 107 zakrańcować gdzieś w Śródmieściu.m72 pisze:Docelowo zakrańcować [160] na Bielańskiej i gitez majonez.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Jednak tego majonezu nie można zrobić, bo nie ma jak zawrócić na Bielańską.m72 pisze:160 będzie idealną linią osiedlową do metra i do na dojazd do Starego Miasta. Docelowo zakrańcować na Bielańskiej i gitez majonez.
PS. Jednak mimo doniesień prasowych o zmianie trasy 162 "z połowie listopada", nie nastąpiło to...
- Solaris U10
Nie wiem, gdzie padła informacja o zmianie trasy 162 w połowie listopada, ale od momentu, kiedy było jasne, że się urodził Żerań, wiadomo było także, że wszelkie zmiany planowane na połowę listopada muszą poczekać na grudzień.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oprócz tego, że szkoda marnować sloty na W-Z na jakąś dowozówkę do Bielańskiej, to jak konkretnie wyobrażasz sobie krańcowanie na Bielańskiej autobusu jadącego po bustrampasie?m72 pisze:160 będzie idealną linią osiedlową do metra i do na dojazd do Starego Miasta. Docelowo zakrańcować na Bielańskiej i gitez majonez.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A nikt nigdy nie rozważał tramwajów dwukierunkowych tutaj z krańcem przy Bankowym?Glonojad pisze:Oprócz tego, że szkoda marnować sloty na W-Z na jakąś dowozówkę do Bielańskiej, to jak konkretnie wyobrażasz sobie krańcowanie na Bielańskiej autobusu jadącego po bustrampasie?m72 pisze:160 będzie idealną linią osiedlową do metra i do na dojazd do Starego Miasta. Docelowo zakrańcować na Bielańskiej i gitez majonez.
Przecież to "tylko" 2 zwrotnice + kawałek toru na zmianę motorowego, ale to ostatnie nie jest jakoś bardzo niezbędne.
ŁK
- MeWa
- Cukiereczek
a co i po co miałoby tutaj zmieniać kierunek?Łukasz pisze:A nikt nigdy nie rozważał tramwajów dwukierunkowych tutaj z krańcem przy Bankowym?Glonojad pisze: Oprócz tego, że szkoda marnować sloty na W-Z na jakąś dowozówkę do Bielańskiej, to jak konkretnie wyobrażasz sobie krańcowanie na Bielańskiej autobusu jadącego po bustrampasie?
Przecież to "tylko" 2 zwrotnice + kawałek toru na zmianę motorowego, ale to ostatnie nie jest jakoś bardzo niezbędne.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
To nie lepiej połączyć będzie 160 z 174 i przez WZ-tkę? Po co 174 na Hallera? Już na odcinku pl. Hallera- Wileński często muchy wozi.Glonojad pisze:Oprócz tego, że szkoda marnować sloty na W-Z na jakąś dowozówkę do Bielańskiej, to jak konkretnie wyobrażasz sobie krańcowanie na Bielańskiej autobusu jadącego po bustrampasie?m72 pisze:160 będzie idealną linią osiedlową do metra i do na dojazd do Starego Miasta. Docelowo zakrańcować na Bielańskiej i gitez majonez.
marekb
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po odcięciu Świętokrzyskiej może to się stać naturalnym połączeniem. Chyba, że zbasłejują Królewską...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tramwaje wahadłowe Wileński-Ratusz.MeWa pisze:a co i po co miałoby tutaj zmieniać kierunek?Łukasz pisze: A nikt nigdy nie rozważał tramwajów dwukierunkowych tutaj z krańcem przy Bankowym?
ŁK