Bilety, kontrole, taryfa

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 16 lis 2009, 21:31

Dzisiaj miałem kontrole na Marysinie. To jakieś święto? :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 lis 2009, 22:04

Phi. W NIEDZIELĘ miałem kontrolę w Piastowie na Wojska Polskiego, po ruszeniu z przystanku Dąbrowskiego (co akurat było średnio taktyczne, ale liczą się chęci).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Volwi

Post autor: Volwi » 16 lis 2009, 22:10

Mam krótkie pytanie: jaki komunikat (jakie informacje) ukazują się na wyświetlaczu LDP-a kiedy sprawdzana jest służbowa karta miejska pracownika MZA?

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 16 lis 2009, 22:14

Takie same jak przy każdej WKM, tak przynajmniej zapamiętałem ;]

Awatar użytkownika
klarowny jan

Post autor: klarowny jan » 16 lis 2009, 22:16

Volwi pisze:Mam krótkie pytanie: jaki komunikat (jakie informacje) ukazują się na wyświetlaczu LDP-a kiedy sprawdzana jest służbowa karta miejska pracownika MZA?
Kod biletu specjalnego, w przypadku MZA dla pracowników i członków rodzin jest to bodajze 231 lub 232. Po wybraniu opcji w czytniku można sprawdzić do kiedy bilet jest ważny i kiedy i gdzie ostatnio przykładany był do kasownika.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 lis 2009, 22:20

Miejsce ostatniego skasowania? Toż to inwigilacja!!! ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
elijah

Post autor: elijah » 16 lis 2009, 22:24

Myślę, że większym naruszeniem przepisów o ochronie danych osobowych może być fakt, że taki bilet jednoznacznie wskazuje w jakiej instytucji pracuje osoba lub ktoś z jej rodziny #-o

... i tak przy kontroli kanar do mężczyzny z biletem MZA: "a gaśnice sprawdzone?!" :-#
--
Oko za oko, kwit za dowód.

Volwi

Post autor: Volwi » 16 lis 2009, 22:26

klarowny jan pisze:Kod biletu specjalnego, w przypadku MZA dla pracowników i członków rodzin jest to bodajze 231 lub 232. Po wybraniu opcji w czytniku można sprawdzić do kiedy bilet jest ważny i kiedy i gdzie ostatnio przykładany był do kasownika.
Dziękuję serdecznie, o to właśnie mi chodziło :smile:

I jeszcze przy okazji takie spostrzeżenie - terminale, w jakie wyposażani są kierownicy pociągów Kolei Mazowieckich mają jakieś problemy z odczytywaniem biletów pracowniczych. Przy zbliżeniu karty do czytnika nie ma żadnej reakcji :neutral:

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 16 lis 2009, 22:27

Czy określone serie ELS nie definiują miejsca studiowania klienta? :>

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 16 lis 2009, 23:29

Volwi pisze: I jeszcze przy okazji takie spostrzeżenie - terminale, w jakie wyposażani są kierownicy pociągów Kolei Mazowieckich mają jakieś problemy z odczytywaniem biletów pracowniczych. Przy zbliżeniu karty do czytnika nie ma żadnej reakcji :neutral:
Nie miałem takiego problemu. Czy masz jakąś szerszą próbkę tego problemu?

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 16 lis 2009, 23:39

Volwi pisze:mają jakieś problemy z odczytywaniem biletów pracowniczych
Hm... przecież te terminale powinny pracować na zasadzie "albo wszystkie WKM, albo żadnej"...

interflug
(gemba)

Post autor: interflug » 17 lis 2009, 1:17

elijah pisze:Myślę, że większym naruszeniem przepisów o ochronie danych osobowych może być fakt, że taki bilet jednoznacznie wskazuje w jakiej instytucji pracuje osoba lub ktoś z jej rodziny #-o

... i tak przy kontroli kanar do mężczyzny z biletem MZA: "a gaśnice sprawdzone?!" :-#
strasznestraszne. Coś za coś, albo jeździmy za fri chwaląc się, że nasz ojciec jest kanarem czy innym maszynistą metra, albo pozostajemy anonimowi na wyświetlaczu eldepa i wydajemy na przejazdy 800zł rocznie...
blam blam blam

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 17 lis 2009, 7:43

JKTpl pisze:Czy określone serie ELS nie definiują miejsca studiowania klienta? :>
WTF? :shock: Przecież na ELS (jak na każdej legitymacji) jest widoczna nazwa uczelni.

Volwi

Post autor: Volwi » 17 lis 2009, 19:30

Glonojad pisze:
Volwi pisze: I jeszcze przy okazji takie spostrzeżenie - terminale, w jakie wyposażani są kierownicy pociągów Kolei Mazowieckich mają jakieś problemy z odczytywaniem biletów pracowniczych. Przy zbliżeniu karty do czytnika nie ma żadnej reakcji :neutral:
Nie miałem takiego problemu. Czy masz jakąś szerszą próbkę tego problemu?
Zdarzyło mi się to dwa razy. Ale i tylko dwa razy byłem kontrolowany przez kierownika pociągu na odcinku Pruszków-Włochy. Więc w moim przypadku to 100% kontroli było nieskuteczne ;) Ale może zbyt szybko wyciągam pochopne wnioski.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 17 lis 2009, 21:01

Też się z tym spotkałem w KM i to w niejednej relacji. Z tego co próbowali tłumaczyć sprawdzający, to kontrakt nie wyświetla im sie prawidłowo.

Zablokowany