Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Ja zaś z niejakim zdziwieniem wczoraj po 15 naliczyłem kilkanaście osób w 209 między Realem i Metre Stokłosy. I nie wszyscy jechali do metra. Nawet na przystanku Metro Stokłosy stały dwie osoby, ale nie wsiadły - na razie głośno komentowały "a gdzie to jedzie". Fakt jednak, że nie było przez parę minut 179 ani 195.
Z nie mniejszym zdziwieniem zauważyłem, że po raz kolejny ten sam kurs (15:09 z Centrum Onkologii
Ursynów Płn) odjeżdża o 15:06. Ponieważ mam cały czas nadzieję, że ta linia dostanie kiedyś częstotliwosć przynajmniej w 1/5 tak dobrą jak PKS do Grójca, a wtedy problem spapranego rozkładu się rozwiąże.
Z nie mniejszym zdziwieniem zauważyłem, że po raz kolejny ten sam kurs (15:09 z Centrum Onkologii
Popatrz, jaka franca!
dopiero weszło na nowym odcinku, więc ominę.endrju pisze:215
Ma swoich pasażerów, często jeździło zaraz po 196, więc tutaj miała swój minus. Przejrzałem właśnie rozkłady i jeśli chodzi o dś to bez zastrzeżeń spod stacji na nowy, ale np. Z Brata Alberta do stacji... znowu razem, teraz z 215endrju pisze:216
-
Domino2001
Obawiam się, że jazda "od czapy" jest na tej linii normalna. Przydałyby się zmasowane kontrole incognito, żeby trochę naprostować im punktualnośc.rubeus pisze:Ja dziś po trzynastej miałem okazję jechać 209 z przystanku Żołny, kursem zupełnie z czapy, bo wg. rozkładu miał być dopiero za ok. 10 min i zupełnie się go nie spodziewałem.
Przy Realu kilka osób wsiadło i podjechało do Herbsta, po drodze ktoś wsiadł na Centrum Onkologii.
Popatrz, jaka franca!
- kiermobilis
Przydało by się zmienic rozkład jazdy, troche skrócić czas przelotu szczególnie w półkursie z PKP Jeziorek w kier. Ursynów Płn a wówczas 209 jeździć będzie w miarę punktualnie.drapka pisze:Obawiam się, że jazda "od czapy" jest na tej linii normalna. Przydałyby się zmasowane kontrole incognito, żeby trochę naprostować im punktualnośc.
Jeździłem tą linią od jej uruchomienia do końca listopada i jazda 20-30 km/h powodowała iż na przystanku URSYNÓW ZACHODNI w kier. Ursynow Płn miałem około 4-5 minut przyśpieszenia.
Także kontrole kontrolami a rozkład trzeba poprawić.
Kierowca komunikacji nocnej w Warszawie. Mobilis Sp. z o.o / MZA R-1 "Woronicza"
Właśnie o to mi chodzi, bo kontrole matizami mogą wyłapać co najwyzej opóźnienia, bo tego się nie da ot tak zgubić. Jezeli da się to zrobić bez kontroli (np. drogą pisma ze strony Mobilisu), to jeszcze lepiej. Sam bym, jako pasażer, wysmażył takie pismo, ale moje dotychczasowe doświadczenia mnie do tego zniechęcają: ZTM postawi matiza, wozy tego dnia odjadą punktualnie (bo wyjątkowo odstoją te 2 minuty na przystanku) i wszystko będzie w najlepszym porządku, a spaprany rozkład pozostanie.kiermobilis pisze:Także kontrole kontrolami a rozkład trzeba poprawić.
Popatrz, jaka franca!
oj tak, tam z czasem jest masakra, 29.11. miałem okazję jechać tym kilkakrotnie, zawsze z żółwią prędkościąkiermobilis pisze:Przydało by się zmienic rozkład jazdy, troche skrócić czas przelotu szczególnie w półkursie z PKP Jeziorek w kier. Ursynów Płn a wówczas 209 jeździć będzie w miarę punktualnie.
Jeździłem tą linią od jej uruchomienia do końca listopada i jazda 20-30 km/h powodowała iż na przystanku URSYNÓW ZACHODNI w kier. Ursynow Płn miałem około 4-5 minut przyśpieszenia.
Także kontrole kontrolami a rozkład trzeba poprawić.
noidea
- kiermobilis
Narazie nie podniosą częstotliwości a jedynie od poniedziałku tabor, zamiast U10 na całce Jelcz Libero a na dodatku Solinadrapka pisze:Jak mu podniosą częstotliwość, to może przy okazji to skorygują. Bo linia chyba "zaskoczyła"
Kierowca komunikacji nocnej w Warszawie. Mobilis Sp. z o.o / MZA R-1 "Woronicza"