(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma takiej linii "2".slav pisze:Ja widzę tam 2 na Górczewską
Bez sensu, z Nowego Bemowa na Aleje jest silne 24.i 8 na Nowe Bemowo
Jako wyciągnięte 46, tylko w szczycie?i linię Huta - Wolska - no właśnie ZOO
Bez sensu kompletnie. Objazdowe 8 to był pierwoszerzędny muchowóz, takie coś tylko bezsensownie zapchałoby Kercelak i plac Zawiszy.albo Pl. Narutowicza..
[ Dodano: |25 Lis 2009|, 2009 22:35 ]
Na razie nie ma wjazdu na Cm. Wolski od północy i jeszcze parę lat nie będzie. Poza tym, wcale nie jestem przekonany do opierania dojazdu Tarchomina do św. Metra na jakimś wężu aż z Woli. Skoordynować się tego z linią Winnica - Młociny za dobrze nie da, a na częstotliwość 5/7,5/7,5 dla takiego połączenia nie byłoby ani zapotrzebowania, ani taboru.tramwaj.art.pl pisze:![]()
W ramach jeżdżenia palcem po mapie - po otwarciu linii między Jelonkami a Bemowem:
5 - Cm. Wolski - Huta, docelowo Tarchomin
10 na Hutę, 28 tak jak piszesz i jest git.10 - na Nowe Bemowo lub Piaski
28 - na Os. Górczewska zamiast na Koło
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
10, jeśli już.Wolfchen pisze:Ja bym pomyślał nad wysłaniem ósemki na Hutę. Pozwoliłoby to wykosić 184 wtedy. Bo fundowanie dwóch przesiadek to trochę nie bardzo...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niech marszałek Szmajdziński popchnie ministra Grabarczyka do uchwalenia nowej "Czerwonej ksiegi", która zmusi ZDMy i inne IRy do wprowadzenia priorytetów dla tramwajów, to tabor będzie.
Czy ja wiem, czy to cos da? Zakażą tu, to zapchają inne skrz, np. z Dickensa. Ja bym dał "strzałeczkę" przy Korotyńskiego w stronę Rakowca, przy Dickensa w stronę Szczęśliwic i sprawa załatwiona.dzidek pisze:Czy tramwaje warszawskie nie mogą jakoś wymusić na Galasie aby lewoskręty z Grójeckiej w Korotyńskiego były zakazane?Dziś dwa cykle przestała moja 9 zanim dała radę przejechać. Co więcej oba cykle jako pierwsza na skrzyżowaniu.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Od strony Hali Banacha jest zakaz, natomiast jadąc od strony Janek możesz w lewo skręcić. Niestety.
Czemu niestety? Akurat tu światła są tak ustawione, że nawet jak ktoś zablokuje przejazd tramwajowy to jeszcze zdąży zjechać na długo przed czerwonym dla tramwajów umożliwiając im dalszą jazdę na tym samym cyklu w przeciwieństwie do Korotyńskiego/Grójecka gdzie oprócz notorycznego blokowania torowiska dochodzi do ogromnej liczby wypadków samochodowychSzeregowy_Równoległy pisze:Od strony Hali Banacha jest zakaz, natomiast jadąc od strony Janek możesz w lewo skręcić. Niestety.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeszcze nie tak znów dawno przecież jeździło tak 150.Szeregowy_Równoległy pisze:jadąc od strony Janek możesz w lewo skręcić
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Też może być.Glonojad pisze:10, jeśli już.
Zakaz zawracania też by pomógł chyba.dzidek pisze:Czy tramwaje warszawskie nie mogą jakoś wymusić na Galasie aby lewoskręty z Grójeckiej w Korotyńskiego były zakazane?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Witam.
Na Galasa wszystkie instytucje mają podobny wpływ, jak na sytuacje w zatoce perskiej.dzidek pisze:Czy tramwaje warszawskie nie mogą jakoś wymusić na Galasie aby lewoskręty z Grójeckiej w Korotyńskiego były zakazane?Dziś dwa cykle przestała moja 9 zanim dała radę przejechać. Co więcej oba cykle jako pierwsza na skrzyżowaniu.
Memento mori
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811