Quo vadis, MZA?
-
Solaris100
Hej. Mam dobre info. Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem, ale w końcu to dotyczy MZA.
Otóż firma płaci zaległe trzynastki dla tych którzy byli przyjęci do pracy od 2004 roku i poźniej. Bo wcześniej było tak, że przyjęci od 2004 roku nie mieli prawa ani do trzynastek ani do wysługi lat ani do żadnych jubileuszów. Było to cholernie niesprawiedliwe. Niby czemu większość ludzi miała prawa do tego a niektórzy nie. Ja też byłem w tej gorszej grupie i już sie pogodziłem z faktem że nic z tego nie będzie ale chyba ktoś podał ich do sądu i wygrał z nimi proces bo teraz płacą zaległe trzynastki wraz z odsetkami. Płacą nawet tym którzy już odeszli. Właśnie ja już tam nie pracuje a rozmawiałem i sie umówiłem na odbiór pieniędzy. Także przekazuje info tym co już tam nie pracują ( przyjęci od 2004 roku w góre) żeby sie zgłosic, poddać weryfikacji czy sie należy kasa czy nie i odebrać gotówke. Tym co tam jeszcze pracują to nie musze przekazywać bo oni już wszystkie zaległości napewno dostali. Odbiera się osobiście na Włościańskiej. Przelewy na konto tylko dla tych co jeszcze tam pracują. Dla reszty nie bo nie mają informacji czy ktoś ma ten sam numer konta co w tym czasie kiedy pracował w MZA.
Otóż firma płaci zaległe trzynastki dla tych którzy byli przyjęci do pracy od 2004 roku i poźniej. Bo wcześniej było tak, że przyjęci od 2004 roku nie mieli prawa ani do trzynastek ani do wysługi lat ani do żadnych jubileuszów. Było to cholernie niesprawiedliwe. Niby czemu większość ludzi miała prawa do tego a niektórzy nie. Ja też byłem w tej gorszej grupie i już sie pogodziłem z faktem że nic z tego nie będzie ale chyba ktoś podał ich do sądu i wygrał z nimi proces bo teraz płacą zaległe trzynastki wraz z odsetkami. Płacą nawet tym którzy już odeszli. Właśnie ja już tam nie pracuje a rozmawiałem i sie umówiłem na odbiór pieniędzy. Także przekazuje info tym co już tam nie pracują ( przyjęci od 2004 roku w góre) żeby sie zgłosic, poddać weryfikacji czy sie należy kasa czy nie i odebrać gotówke. Tym co tam jeszcze pracują to nie musze przekazywać bo oni już wszystkie zaległości napewno dostali. Odbiera się osobiście na Włościańskiej. Przelewy na konto tylko dla tych co jeszcze tam pracują. Dla reszty nie bo nie mają informacji czy ktoś ma ten sam numer konta co w tym czasie kiedy pracował w MZA.
Czyżby jednak zdecydowano się na prywatyzację MZA? Takie sprzątanie niezałatwionych spraw może na to wskazywać.Solaris100 pisze:Hej. Mam dobre info. Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem, ale w końcu to dotyczy MZA.
Otóż firma płaci zaległe trzynastki dla tych którzy byli przyjęci do pracy od 2004 roku i poźniej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Solaris100 pisze:Hej. Mam dobre info. Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem, ale w końcu to dotyczy MZA.
Też mi odkrycie, wszyscy pracownicy tej spółki wiedzą o tym od października...
-
Solaris100
Z tego co wiem od kumpli którzy tam jeszcze pracują to ktoś z nimi wygrał proces. Poprostu uznał ktoś że to jest niesprawiedliwe że pracuje na gorszych warunkach niż większość innych ludzi którzy mają prawo do tych bonusów. Bo w sumie możemy to potraktować jako bonus;) Pewnie gdybym tam nie miał zadnego znajomego to by mnie nie poinformowali że czeka na mnie gotówka do odbioru;)MisiekK pisze:Czyżby jednak zdecydowano się na prywatyzację MZA? Takie sprzątanie niezałatwionych spraw może na to wskazywać.Solaris100 pisze:Hej. Mam dobre info. Nie wiem czy w dobrym dziale napisałem, ale w końcu to dotyczy MZA.
Otóż firma płaci zaległe trzynastki dla tych którzy byli przyjęci do pracy od 2004 roku i poźniej.
Flash - dlatego mówie głównie tym co juz tam nie pracują. Przecież to nic dziwnego że Ci to tam pracują to wiedzą o tym od pazdziernika. Kto pracuje to wie co sie dzieje w firme. Mógł tylko ktos to info wczesniej napisać dla reszty.
Ciekawe co z tego wyniknie, bo pan Wilczyński otrzymał poparcie ogromnej grupy kierowców, więc prezes odbędzie jeszcze rozmowę w tej sprawie z pewnymi osobami.dzidek pisze:A tak z ciekawostek z życia zajezdni MZA na Kleszczowej kierownik zaplecza technicznego pan Wilczyński został zwolniony ze swojego stanowiska.
-
desert_eag
SpokoSolaris100 pisze:Flash - dlatego mówie głównie tym co juz tam nie pracują. Przecież to nic dziwnego że Ci to tam pracują to wiedzą o tym od pazdziernika. Kto pracuje to wie co sie dzieje w firme. Mógł tylko ktos to info wczesniej napisać dla reszty.
Bo za mało jesteś związany z zakłademdesert_eag pisze:SpokoSolaris100 pisze:Flash - dlatego mówie głównie tym co juz tam nie pracują. Przecież to nic dziwnego że Ci to tam pracują to wiedzą o tym od pazdziernika. Kto pracuje to wie co sie dzieje w firme. Mógł tylko ktos to info wczesniej napisać dla reszty.Ja się dowiedziałem przypadkiem zaglądając na konto
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Fantastycznie, ścierwoplany w stanie agonalnym, ale związki rządzą... z drugiej strony, ileż czasu się p. Zgudka z R-4 na emeryturkę wybierał? Z 10, zmarnowanych do tego, lat.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Od obsadzania stanowisk kierowników jest zarząd firmy, a nie kierowcy.Jamnik pisze:Ciekawe co z tego wyniknie, bo pan Wilczyński otrzymał poparcie ogromnej grupy kierowców, więc prezes odbędzie jeszcze rozmowę w tej sprawie z pewnymi osobami.
Nieroby z ZZ mocno na nim płaczą, bo nowy kierownik do roboty goni.Glonojad pisze:ileż czasu się p. Zgudka z R-4 na emeryturkę wybierał? Z 10, zmarnowanych do tego, lat.
Pomiędzy braniem pod uwagę, a spełnianiem zachcianek jest spora przepaść.rosier pisze:jest zarząd, ale zdanie kierowców powinien pod uwagę brać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I?Jamnik pisze:Na szczęście okazało się, że zdanie kierowców nie jest całkowicie obojętne.MisiekK pisze:Od obsadzania stanowisk kierowników jest zarząd firmy, a nie kierowcy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.