W tym miejscu by pomógł ale wtedy Ci wszyscy zawracający przenieśli by się na Dickensa, zobacz, iż prawie wszyscy zawracający jadą we Włodarzewską - tam do tych osiedli niestety nie jest łatwo dojechać.Wolfchen pisze:Zakaz zawracania też by pomógł chyba.dzidek pisze:Czy tramwaje warszawskie nie mogą jakoś wymusić na Galasie aby lewoskręty z Grójeckiej w Korotyńskiego były zakazane?
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przede wszystkim trzeba poważnie przeanalizować czasy przejazdu, bo na II etapie W-Z tramwaje się ordynarnie WLOKĄ. I zaraz będą po dwie minutki luzu na pętlach extra.Pingwin pisze:zastanawia mnie czy ktoś z myślących w ZTM weźmie się wreszcie za 26 czy nadal motorniczy jeżdżący na tej linii będzie skazywany na jazdę w kółko.
A wystarczy odrobinę głowa ruszyć i w szczycie wybrane brygady skrócić do CM. Wolskiego
Skracanie wybranych brygad natomiast jest bezsensem - co to za linia, co kursuje raz co 5, raz co 10 minut?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Które szybko się mogą przerodzić w -3 jeżeli prze przypadek przekroczysz w tym momencie pojemność toru na pętli.Glonojad pisze:Przede wszystkim trzeba poważnie przeanalizować czasy przejazdu, bo na II etapie W-Z tramwaje się ordynarnie WLOKĄ. I zaraz będą po dwie minutki luzu na pętlach extra.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Górczewskiej są dwa tory ekstra. Na Wiatracznej postoje muszą zostać krótkie, chociaż tam najwięcej burdelu robi 28 kończące na jednym torze z 8.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Pasażerowie uwielbiają, jak nie wiedzą, które 26 odjeżdża pierwsze. Abstrahując od tego, ile to jest oznaczania, który kurs ma zjechać na tor obok.
Takie proste rozwiązanie jak otwarcie drzwi tylko przez skład, który ma ruszyć pierwszy bez problemu wskazuje właściwy pojazd do najbliższego odlotu. Stosowane z powodzeniem na Wyścigach przez motorowych z 4 i 10.pawcio pisze:Pasażerowie uwielbiają, jak nie wiedzą, które 26 odjeżdża pierwsze.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak. Dlatego lepiej, żeby tramwaj jechał bez sensu 30 na godzinę. To może w takim razie przenieść te 2 minuty na końcówki tras? Żeby tylko na ostatniej prostej wygubiał?pawcio pisze:Pasażerowie uwielbiają, jak nie wiedzą, które 26 odjeżdża pierwsze. Abstrahując od tego, ile to jest oznaczania, który kurs ma zjechać na tor obok.
A w ogóle to jest myślenie od dupy strony. Jak za mało czasu na pętlach jest, to zrobić SWB (służby wielobrygadowe ale w ramach tej samej linii
Będę nad tym pracował!Glonojad pisze:A w ogóle to jest myślenie od dupy strony. Jak za mało czasu na pętlach jest, to zrobić SWB (służby wielobrygadowe ale w ramach tej samej linii ) i niech sobie motorowi na 10 czy 15 minut idą do kanciapki.
- MeWa
- Cukiereczek
no tak, bo np. tablicy jakiejś wskazującej pierwszy odjazd to u nas nie da się wymyślić.pawcio pisze:Pasażerowie uwielbiają, jak nie wiedzą, które 26 odjeżdża pierwsze. Abstrahując od tego, ile to jest oznaczania, który kurs ma zjechać na tor obok.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bez objęcia 26 SIPem, można to zrobić jako statyczną jedynie, a to wymaga stałego planu peronowego dla poszczególnych kursów. Z tym, że jeśli się niefartownie wszystko o te 5 minut przesunie, to dupa i to z rączką.MeWa pisze:no tak, bo np. tablicy jakiejś wskazującej pierwszy odjazd to u nas nie da się wymyślić.pawcio pisze:Pasażerowie uwielbiają, jak nie wiedzą, które 26 odjeżdża pierwsze. Abstrahując od tego, ile to jest oznaczania, który kurs ma zjechać na tor obok.
[ Dodano: |10 Gru 2009|, 2009 22:28 ]
O w mordę, niezłe zasilenie. Wypalamy kilometry - to może by solówki na 23 wydłużyć?Paweł D. pisze:Na razie spełniło się marzenie Glona o takcie 5 minut w DSpawcio pisze:Będę nad tym pracował!